Извор: Дневник архива вести 05.10.2017

Сахране за петак, 6. октобар

Дневник 05.10.2017
На Градским гробљима у Новом Саду сутра ће бити одржано седам сахрана, саопштавају из ЈКП „Лисје“. На Градском гробљу у Новом Саду сутра ће бити испраћени Зденка Милошев (1932) у 10.30 часова, Надежда Јерковић… »

ДВ: Хрватска је свађалица у комшилуку

Дневник 05.10.2017
БЕРЛИН: Под насловом "Хрватска је свађалица у комшилуку", Дојче веле преноси писање немачке штампе која констатује да званични Загреб има граничне спорове са четири бивше југословенске републике - Словенијом, Србјом… »

Болести штитасте жлезде у сталном порасту

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Обољења штитасте жлезде у сталном су порасту, а само током прошле године у Центру за ендокрину хирургију Клиничког центра Србије оперисано је 678 таквих пацијената. Начелник Центра проф. Иван Пауновић каже да је… »

Ишигуро: Нобелова награда-сјајна и неочекивана вест

Дневник 05.10.2017
ЛОНДОН: Британски писац јапанског порекла Казуо Ишигуро, који је данас проглашен добитником овогодишње Нобелове награде за књижевност, рекао је да ту награду није очекивао, изразивши наду да ће она охрабрити "силе добра"… »

Иван Ђоковић отворио јубиларни 50. Сајам туризма и 8. Сајам коњарства и серсана у Новом Саду

Дневник 05.10.2017
Јубиларни 50. новосадски Сајам туризма, као и 8. по реду Сајам коњарства и серсана отворени су данас на Новосадском сајму, у присуству бројних гостију и излагача, представника републичке и покрајинске владе, Скупштине АП… »

Ђорђевић и Ђурић о социјалној политици на КиМ

Дневник 05.10.2017
БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарали су данас о спровођењу социјалну политику на Косову и Метохији… »

Споменик Тепићу проблем, док Баришићу није

Дневник 05.10.2017
РУМА: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући изјаве из Хрватске због подизања споменика мајору ЈНА Милану Тепићу, да проблем представља обележје човеку који је дао свој живот за заклетву… »

Почиње сезонско сређивање пијаца

Дневник 05.10.2017
НОВИ САД: Редовно јесење сређивање градских пијаца почело је на Најлону, а после тога ће се наставити чишћење и на мањим пијацама, попут Каменичке, Петроварадинске, Сателитске, Темеринске и Детелинарске. На том послу… »

Бечка полиција упозорава навијаче о јавној безбедности

Дневник 05.10.2017
БЕЧ: Бечка полиција, поводом утакмице између фудбалских репрезентација Аустрије и Србије на бечком стадиону "Ернст Хапел", упозорава навијаче на Закон о јавној безбедности. Према том Закону приступ месту одржавања утакмице… »

Мадрид олакшава пресељење компанија из Каталоније?

Дневник 05.10.2017
МАДРИД: Шпанска влада донеће у петак декрет којим ће олакшати компанијама да пребаце своју правну основу и регистрацију ван Каталоније, тврде неименовани извори. То би, како преноси Ројтерс, могло да зада озбиљан ударац… »