Извор: Дневник архива вести 05.10.2017

Школски цртеж изазвао буру на друштвеним мрежама

Дневник 05.10.2017
ЈАША ТОМИЋ: Цртеж једне ученице осмог разреда Основне школе „Стеван Алексић“ из Јаше Томића „ужарио“ је друштвене мреже. Ученица је на часу ликовног нацртала обешену девојку, а цртеж је био изложен у холу… »

У сусрет отварању спортске дворане у Петроварадину

Дневник 05.10.2017
Спортска дворана у Петроварадину, како незванично сазнајемо, свечано ће бити отворена уочи Дана ослобођења Новог Сада. И док о томе коначну одлуку не потврде представници Савета МЗ Петроварадин и Града Новог Сада, који је… »

Додик: Не пропустити ниједан тренутак да обезбедимо статус

Дневник 05.10.2017
ЗВОРНИК: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Срби не смеју да пропусте ниједан тренутак да обезбеде свој статус политичким средствима, водећи рачуна о очувању мира и стабилности. Додик је новинарима… »

Нов асфалт, ивичњаци и трава на делу Булевара ослобођења

Дневник 05.10.2017
Радови на Булевару ослобођења, на потесу од Улице Павла Папа до Футошке пијаце и Јеврејске улице и даље су у току, док су у продужетку, према стадиону, они завршени и ограде уклоњене. У том делу Булевара ослобођења… »

У суботу Михољске задушнице

Дневник 05.10.2017
Поводом Михољских задушница, у суботу ће се традиционално одржати помени на Градском гробљу и свим другим градским и приградским гробљима. Пошто се очекује већа посета, ЈГСП „Нови Сад” повећаће број аутобуса у… »

Крем војвођанског спорта на Новосадском сајму

Дневник 05.10.2017
Покрајински секретаријат за спорт, у сарадњи са Спорстким савезом Војводине и Заводом за спорт и медицину спорта, окупио је крем војвођанског спорта, освајаче олимпијских, светских и европских медаља и приредио несвакидашњи… »

Шта када вам неко квари магију (Видео)

Дневник 05.10.2017
Колико пута сте се питали како неки мађионичар изводи трик. Одушевљење увек прати и мала доза нервирања због непознатог и несхваћеног мађионичарског трика. Међутим, у овом видеу је ситуација обрнута. Мађионичар, али… »

Бегечанину три године за покушај убиства

Дневник 05.10.2017
Бранислав Рац (22) из Бегеча, оптужен за покушај убиства у Футогу 2014. године, уз фалсификовање исправе, односно показне карте за градски превоз која је пронађена код њега приликом хапшења, осуђен је данас у новосадском… »

Кружни ток и обновљена пумпа мењају улаз у Кикинду

Дневник 05.10.2017
КИКИНДА: Радови на изградњи раскрснице са кружним током саобраћаја на улазу у Кикинду код Шумице су започети пре нешто више од недељу дана. Посао вредан око 50 милиона динара поверен је грађевинској фирми „Штрабаг”… »

Рецепт дана: Пилећи батачићи са сенфом

Дневник 05.10.2017
У случају да баш нисте сигурни шта бисте могли да кувате, ево сјајног – једноставног, а укусног – предлога. Састојци: - 1 кг пилећих батачића, - 2 кашичице павлаке, - кашичица сенфа, - мало рузмарина, - пола везе… »