Извор: РТВ архива вести 06.06.2018

Козарев: Приштина да спроведе првих шест тачака Првог бриселског споразума

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Шеф преговарачког тима Приштине Авни Арифи из дана у дан провокативним изјавама сахрањује дијалог Беогада и Приштине и последњи је тренутак да ЕУ, као посредник у дијалогу, стане на пут таквој бахатости и… »

Протест корисника кредита у швајцарским францима

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Чланови Удружења за заштиту корисника банкарских услуга ЦХФ блокирали су данас саобраћај у Немањиној улици испред зграде Врховног касационог суда и поручили да ће протестовати све док се представници те… »

Повереник: Апликација "Изабрани доктор" задире у приватност, ствар за истрагу

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Апликација за заказивање прегледа Изабрани доктор, коју је Министарство здравља представило 30. маја, задире у приватност грађана, рекао је повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић. Он је у уторак… »

Вулин: ЕУ да се огради од изјаве Апостолове

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да, ако Европска унија хоће да поврати поверење Срба, онда ће морати да се огради од изјаве шефице канцеларије ЕУ на КиМ Наталије Апостолове. "Рећи да је насиље над… »

Више од 1.000 амандмана на сет финансијских закона

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Скупштина Србије почела је данас расправу о сету финансијских закона на које је поднето око 1.000 амандмана. Највише амандмана, више од 500 стигло је на Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга код… »

Брамерц и Мерон: Пресуда Караџићу 2018, Младићу 2020.

РТВ 06.06.2018
ЊУЈОРК - Жалбени поступак у предмету Радована Караџић требало би да буде окончан до краја године, а у предмету Ратка Младића до краја 2020, најавили су данас главни тужилац Међународног резидуалног механизма за кривичне… »

Брнабић: Корупција друштво чини слабим и сиромашнијим

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Корупција је болест која друштво чини слабим и сиромашнијим, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и истакла да ће влада наставити да води тешку борбу против корупције. Брнабић је на међународној конференцији… »

Разговор министра са малинарима сутра - о свему осим о цени

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас да ће сутра у Министарству пољопривреде примити малинаре на састанак током којег ће разговарати о свим проблемима и покушати да нађу решење које ће… »

Србија ће увек поштовати Дејтонски споразум

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић састао се данас са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Младеном Иванићем, са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону, а размотрили су и… »

Апел купачима: Не на дивље плаже

РТВ 06.06.2018
БЕОГРАД - Заменик команданта Ронилачке јединице Жандармерије Игор Грцић, пред почетак нове купалишне сезоне, апеловао је данас на грађане да не користе дивље плаже и да се на купалиштима понашају одговорно. "Министарство… »