Друштво

Да ли Србију чека никад хладнија зима? Чубрило о упозорењу страних метеоролога

Вечерње новости пре 8 сати
КАДА је током прошле недеље познати сајт Акуведер објавио прогнозе за зиму, са посебним освртом на наше поднебље, готово да нико није остао равнодушан. Наиме, не само да је било речи о једној од најхладнијих зима последњих… »

Штрајк само у кругу фабрике: Могућа нова законска решења за раднике

Вечерње новости пре 8 сати
РАДНИЦИ у Србији, ако се усвоји предложена верзија Нацрта закона о штрајку, своје незадовољство неће моћи да исказују ван капија фабрике или радног места, а ако желе да изађу из тог простора то ће се третирати као… »

Велика књига о великој жени

Данас пре 9 сати
СТУДИЈА Прерађена и прилагођена ширем читатељству докторска дисертација Наташе Матаушић, насловљена Диана Будисављевић; прешућена хероина Другог свјетског рата, у издању загребачког Профила (2020), несумњиво је… »

Од сутра почињу радови код Малог Пожаревца, могуће гужве

Данас пре 9 сати
Ауто-мото савез Србије (АМСС) поново очекује појачан интензитет саобраћаја у вечерњим часовима, због чега може доћи до успореније вожње на фреквентнијим деоницама. На ауто-путу Е-75, на петљи „Умчари“, због радова… »

Нове мере у РС: Школе се затварају на седам дана, ограничава се рад угоститељских објеката

Данас пре 8 сати
Републички штаб за ванредне ситуације донео је данас одлуку да школе у Републици Српској буду затворене на седам дана, односно до 1. новембра. „Немамо ширење вируса унутар школа, али је ово превентивна мера да анализом… »

У Црној Гори преминуле три особе, 168 новозаражених

Нова пре 9 сати
Лабораторије Института за јавно здравље и друге лабораторије у држави које се баве ПЦР дијагностиком новог коронавируса су од последњег пресека завршиле ПЦР анализу 638 узорака на нови коронавирус, међу којима су укупно… »

ВИДЕО: Десничари на скупу против миграната у Београду, истовремено организован контраскуп "Чај солидарности"

Радио 021 пре 1 дан
Неколико десетина присталица десничарског покрета "Народне патроле" који се противе присуству миграната, као и левичари који мигрантима пружају подршку, окупили су се данас поподне у парку код Економског факултета у Београду… »

Сутра током дана претежно сунчано и топлије

Нови магазин пре 15 сати
У Србији ће сутра ујутро по котлинама и речним долинама бити местимично магла а у осталим крајевима мало и умерено облачно док ће током дана бити претежно сунчано и топлије, саопштио је Републички хидрометеоролошки… »

Почело зимско рачунање времена: Да ли сте већ уморни? АНКЕТА

Б92 пре 1 дан
Летње рачунање времена престало је ноћас у Србији као и другде у Европи, те је часовнике у 03.00 сата требало померити за један час уназад, на 02.00. У Србији је летње рачунање времена уведено 27. марта 1983, у складу с… »

Број случајева у Русији премашио 1,5 милиона, 16.710 нових

Дневник пре 16 сати
МОСКВА: Према најновијим подацима, у Русији су забележена 16.710 нова случаја корона вируса, чиме је укупан број случајева порастао на 1.513.877, саопштио је кризни центар за борбу против корона вируса. У протекла два дана… »

Друштво, најновије вести »