Б92

Од Швајцарске пет милиона евра: Подршка организацијама грађанског друшва

Б92 пре 11 сати
Београд -- Влада Швајцарске издвојила је око пет милиона евра за подршку организацијама грађанског друштва у Србији. Кроз програм "Заједно за активно грађанско друштво - АЦТ", око 100 организација грађанског друштва… »

ГАЛЕРИЈА Овако се упозорава на климатске промене: Људски ланац у Бриселу

Б92 пре 12 сати
Хиљаде људи је држећи се за руке формирало у центру Брисела људски ланац, желећи на тај начин да привуку пажњу јавности на то да је неопходна неодложна, заједничка акција у борби против климатских промена. Око 2.400… »

"Нико од наше породице није убио Албанца. Нити наручено, нити с леђа, нити спреда. Имамо кодекс части"

Б92 пре 12 сати
Приштина -- Вршилац дужности косовског премијера у емисији "Лично" на РТВ Дукађини говорио о осетљивим темама послератног периода, а део је пренео портал КоССев. Харадинај је ретко када говорио о загонетном убиству свог… »

Борел уместо говора послао писма

Б92 пре 12 сати
Брисел -- Шеф дипломатије Европске уније Жосеп Борел позвао је земље чланице Уније да побољшају међусобно јединство и развијају партнерске односе. Борел је, долазећи на састанак Савета министра спољних послова, први… »

Инвестиција од 3,2 милијарде евра: Европска унија развија електричне батерије

Б92 пре 12 сати
Брисел -- Европска комисија одлучила је данас да седам земаља чланица могу да дају јавну помоћ од 3,2 милијарде евра за развој сектора електричних батерија у ЕУ. Ових седам земаља укључује Немачку и Француску, а новац се… »

Избори, Нобел, Украјина и Русија: Шта нас чека у земљи и свету ове недеље

Б92 пре 15 сати
Парламентарни избори у Великој Британији, преговори Кијева и Москве, додела Нобелове награде - ово су само неки од догађаја који долазе. Дошао је понедељак и прави је тренутак да видимо који и какви важни и интересантни… »

Од "љуте" 814.000 евра

Б92 пре 18 сати
Јагодина -- Произвођачи алкохолних пића Шумадијског и Поморавског округа, ове године су извезли 75 одсто више производње, у односу на исти период лане. Вредност извоза је 814.000 евра, изјавио је председник Регионалне… »

"Уживајте у цивилизацији на високом нивоу под социјализмом": Ким Џонг Ун развија туризам

Б92 пре 17 сати
Пјоњанг -- Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун отворио је ново планинско одмаралиште да би људи уживали у "цивилизацији на високом нивоу под социјализмом". Ово је покушај да ова држава у Азији оствари приход за слабу… »

Има 37 и самохрана је мајка, брине о чак 11 деце: "Кад се спрема ручак онда мора у велику шерпу"

Б92 пре 1 дан
Маја Ковачевић са само 37 година постала је самохрана мајка. Ништа ново и необично да ова млада жена није родила чак једанаесторо деце. У селу Дракчићи под кровом скромне куће и уз мајчине скуте расту и животу се радују… »

Грета медијима: Фокусирајте се и на друге

Б92 пре 3 сата
Позната активисткиња за климу Грета Тунберг позвала је медије да посвете више пажње другим младим климатским активистима. "Наше приче су испричане више пута'', рекла је Тунбергова док је говорила на климатском састанку УН… »

Б92, најновије вести »