Национална класа

Договорено спајање ФЦА и ПСА групе

Национална класа 31.10.2019
ПСА група и Фиат Цхрислер Аутомобилес (ФЦА) постигли су договор о комбиновању и заједничком кориштењу ресурса због предстојећих изазова у виду трговинских царина, регулатива о емисијама гасова и електрификације. Управни… »

Ф1: Хамилтон победник у Мексику

Национална класа 28.10.2019
Луис Хамилтон дошао је до нове победе и поред доста лошег првог круга и контакта у првој кривини са Верштапеном. Ипак, и поред ове победе није још увек потврдио титулу и за то ће морати да сачека недељу дана и трку за ВН… »

НК ТЕСТ: Тоиота Цоролла 1.8 Хибрид

Национална класа 28.10.2019
Нова генерација модела Цоролла је у потпуности фокусирана на хибридни погон, тако да је Тоиота Србија одлучила да нам на тест уступи хибридно погоњену лимузинску варијанту модела Цоролла у најбогатијем, Ексецутиве, пакету опреме… »

Ф1: Верштапен ипак без пол позиције у Мексику

Национална класа 27.10.2019
Макс Верштапен је ипак после квалифиакцја кажњен и неће стартовати са пол позиције на ВН Мексика данас. Игнорисање жутих застава у последњем сектору и најбржи круг под тим условима су разлог за казну од три места на… »

Ф1: Верштапен на пол позицији у Мексику

Национална класа 26.10.2019
Макс Верштапен је дошао до своје друге пол позиције у каријери у Мексику. Возач Ред Була је био бољи од двојца Ферарија, док су Мерцедеси подбацили, Хамилтон је четврти, а Ботас је имао удес у последњим тренуцима… »

Ауди А6 плаг-ин хибрид

Национална класа 26.10.2019
Ауди је представио плаг-ин хибридни А6 55 ТФСИ е, који користи дволитарски турбо редни бензински мотор и електрични агрегат које је интегрисан у мењач. Систем производи 360КС и 500Нм, а погон је на свим точковима. Исти… »

Токио: Субару Леворг

Национална класа 25.10.2019
Освежени караван Субару Леворг стиже на јапанско тржиште крајем следеће године, а потом се очекује у почетак продаје у остатку света. Нова генерација имала је премијеру на Сајму аутомобила у Токију. Аутомобил је приказан у… »

ПСА најављује електричне комбије

Национална класа 24.10.2019
ПСА група саопштила је да ће следеће године представити батеријске електричне верзије малих комерцијалних комбија, а у понуди ће бити задржане и верзије са моторима са унутрашњим сагоревањем. Електрични комбији –… »

Астон Матрин ДБКС – технички детаљи

Национална класа 23.10.2019
Астон Мартин је објавио додатне детаље о моделу ДБКС уочи премијере у децембру. Потврђено је да ће овај СУВ имати четворолитарски В8 бензински мотор са два турба. Иницијлани погон ДБКС-а биће АМГ-ов М177 агрегат из модела ДБ11… »

Полестар пакет за Волво С60, В60 и КСЦ60

Национална класа 23.10.2019
Волво је представио спортски Полестар пакет за моделе С60, В60 и КСЦ90. Унапређења обухватају прераду мотора и мењача, измене на шасији и серију козметичких побољшања. Полестар Енгинеердед пакет дизајниран је да пружи… »