Танго Сикс

Шта полети када се удруже два Владимира: Лаки јуришник поново у ваздуху након 25 година

Танго Сикс 05.08.2020
Будући да од овогодишњег Светог Илије, славе српских ваздухопловаца, нисмо добили готово ништа осим злостављања путем Фејсбука у форми гомиле емитовања честитака у празно, да нисмо добили чак ни поштени једвамитинг… »

[ПОСЛЕДЊА ВЕСТ] Војска Србије неће ремонтовати два хеликоптера Ми-24В, биће понуђени на продају

Танго Сикс 04.08.2020
Како Танго Сикс сазнаје, Војска Србије је прогласила своје јуришне хеликоптере Ми-24В неперспективним за ремонт, не планира више њихово коришћење и понудиће их на продају заинтересованим купцима. Упркос недавним… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Цонцорде!

Танго Сикс 04.08.2020
Да је Цонцорде је био супериоран авион нитко не двоји. Он је био врхунац технологије, он је до сада технолошки лидер. А настао је прије 51 годину. Како је могуће да је такав техолошки див настао прије толико година, у вријеме… »

[ПОСЛЕДЊА ВЕСТ] Балканска безбедносна мрежа: Југоимпорт СДПР потврдио у свом годишњем извештају – Србија купила кинески…

Танго Сикс 02.08.2020
Како је данас ексклузивно отктила Балканска безбедносна мрежа, Србија је купила кинески ПВО систем средњег домета ФК-3. Како Мрежа наводи, набавка је уговорена и плаћена. Ово је проверљиво у редовној евиденцији Агенције за… »

Дан авијације на Батајници: Премијера нових комбинезона за РВ и ПВО летаче

Танго Сикс 31.07.2020
Ратно ваздухопловство и противваздухоповна одбрана Војске Србије организовало је данас обележавање Дана рода авијације на аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници. Том приликом први пут су у већем броју… »

[ПОСЛЕДЊА ВЕСТ] Хеликоптерска јединца МУП-а Србије узима 5 Газела из Републике Српске

Танго Сикс 31.07.2020
Данас је у Србију прелетела прва од пет Газела намењених Хеликоптерској јединици МУП-а Србије, некадашње власништво Хеликоптерског сервиса Републике Српске. Како Танго Сикс сазнаје, Хеликоптерска јединица МУП-а Србије преузела… »

[АНАЛИЗА] Које све авионе Србија може набавити за своју ловачко-бомбардерску авијацију?

Танго Сикс 31.07.2020
Као што је Танго Сикс већ пренео, помоћник министра одбране за материјалне реурсе др. Ненад Милорадовић изјавио је да ће Србија у наредном десетогодишњем програму развоја своје војске, вероватно од 2021. до 2030. године… »

[АНАЛИЗА] Рафали за Хрватску: реалност или утопија?

Танго Сикс 30.07.2020
Након неуспеле набавке израелских борбених авиона Хрватска, или барем медији ове државе, разматрају нову опцију – француски вишенаменски борбени авиона Рафал. Како преноси Јутарњи лист, промене на челу хрватског министарства… »

[ЕКСКЛУЗИВНО] Најновији сателитски снимци напретка радова компаније Ванси на аеродрому „Никола Тесла“

Танго Сикс 29.07.2020
Компанија Ванси, концесионар београдског аеродрома, започела је опсежне грађевинске радове на проширењу „аирсиде“ и „ландсиде“ сегмената „Тесле“ још у јануару. Изненадни и драматични пад саобраћаја искоришћен… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Qатар Аирваис: Бунтовник с разлогом

Танго Сикс 28.07.2020
Је ли Qатар Аирваис бунџија, планетарни троублемакер, компанија која диже тлак свима без правог разлога? Жели ли Qатар круха над погачом? Компанија је заратила дословце са свима. Подузима потезе који су рискантни, који доводе… »

Танго Сикс, најновије вести »