Танго Сикс

Последица куповине руског ракетног система С-400: Америчко ратно ваздухопловство купује осам авиона Ф-35А првобитно намењених…

Танго Сикс 21.07.2020
Како је синоћ јавио Дефенценевс.цом, после скоро годину дана спекулација шта ће се догодити са борбеним авионима Ф-35 намењеним Турској након избацивања те земље из ЈСФ програма због куповине руског ракетног система С-400… »

Пипистрел и швајцарска компанија Греен Мотион желе да направе универзалне пуњаче за електричне авионе, плаћање струје…

Танго Сикс 21.07.2020
Словеначки Пипистрел наставља да одушевљава и уништава досадашњи, скупи, модел генералне авијације. Након добијања ЕАСА тип сертификата за први (тип сертификовани) авион са потпуно електричним погоном Велис Елецтро, данас… »

Премијера шеме бојења првог хеликоптера: Први црногорски пилоти завршили обуку за хеликоптер Белл 505 у Француској

Танго Сикс 21.07.2020
Три пилота Ваздухопловства Војске Црне Горе (ВВЦГ) завршили су током јула шестодневну почетну обуку на лаком вишенаменском хеликоптеру Белл 505 Јет Рангер КС на аеродрому Ле Цаннет-дес-Маурес, који се налази близу Нице у… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Треба ли Словенији национални авио-пријевозник?

Танго Сикс 21.07.2020
Од када је пропала Адриа слушамо расправе о томе што је боље. Национални пријевозник који ипак нема само комерцијалне приоритете, него је дио националног корпуса те ће отворити и линије битне за словенско господарство… »

Промене на војном аеродрому Батајница: Нова светлосна сигнализација

Танго Сикс 20.07.2020
На батајничком војном аеродрому “Пуковник-пилот Миленко Павловић” у току су радови на реконструкцији система светлосног обележавања које је јуче обишао министар одбране Александар Вулин, саопштено је из Министарства… »

[АНАЛИЗА] Каква је перспектива употребе ловачког авиона МиГ-29? (И део)

Танго Сикс 20.07.2020
Испоруком четири авиона који су на ремонту и модернизацији у Белорусији, Србија ће крајем ове или вероватније почетком следеће године комплетирати ескадрилу од укупно 14 ловачких авиона МиГ-29. Како је раније најављено први… »

УСАФ наручио 8 борбених авиона Ф-15ЕКС за скоро 1,2 милијарде долара

Танго Сикс 17.07.2020
Ваздухоповне снаге САД (УСАФ) су након паузе од 15 година наручиле нове борбене авионе 4. генерације. Уједно, реч је о првим новим Ф-15 након 19 година. Компанија Боеинг саопштила је да јој је 13. јула „Департмент оф тхе Аир… »

Почиње испитивање руског мотора РД-93МА – будуће погонске групе борбеног авиона ЈФ-17 Блоцк 3

Танго Сикс 16.07.2020
Како је 8. јула саопштено из руске корпорације ‘’Объединенная двигателестроительная корпорация’’ која послује у оквиру Државне корпорације Ростех, нова верзија мотора РД-93 са… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Цроатиа није искористила ни посљедју прилику

Танго Сикс 14.07.2020
Наравно! Па да је искористила ову непланирану и изненадну прилику било би то равно свјетском чуду. Инертност манагемента Цроатие, тј. нереагирање на прилике је толико сигурна ствар да се више нитко ни не заноси да би могло бити… »

Хајде да причамо о СЕКС-у

Танго Сикс 09.07.2020
Средином јуна на српском небу, односно ФлигхтРадар24 екранима и спотер групи, појавила се летелица интересантне регистрације. Половни пословни млазњак Цесна Ситејшн (Цессна Цитатион) 550 пријављен је у српски регистар цивилних… »

Танго Сикс, најновије вести »