Танго Сикс

Ербас развија систем заштите хеликоптера Х145М путем стварања димне завесе

Танго Сикс 06.11.2019
Првог дана Траде Медиа Бриефинга 2019 који у периоду од 4. до 6. новембра у свом погону у Доневорту у Немачкој, организује Аирбус Дефенце анд Спаце, високи званичник компаније Аирбус Хелицоптерс објавио је да се за војни… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Луфтханса поново у игри за Алиталиу – 12. дио глобалног сукоба

Танго Сикс 05.11.2019
Задњи чланак овог серијала о глобалном сукобу објавио сам прије три мјесеца. И даље су у сукобу шест главних играча: Луфтханса Група (Луфтханса, Еуровингс, Аустриан, Свисс, Брусселс), ИАГ (Бритисх, Ибериа, Аер Лингус… »

Србија почиње ремонт и модернизацију Орлова Њ-22 из Музеја ваздухопловства

Танго Сикс 05.11.2019
Како је на свом Фацебоок профилу објавио војни новинар и публициста Светозар Јокановић, Србија је започела са реализацијом пројекта модернизације јуришних авиона Њ-22 Орао а реч је о авионима који су раније повучени из… »

[НОВА КЊИГА] Крагуј Ј-20, Албум

Танго Сикс 04.11.2019
Из штампе је изашла књига „Крагуј Ј-20, Албум“ аутора Драгана Колунџића и Владимира Трифуновића. Конципирана као фото-албум књига обилује мноштвом фотографија ове легендарне летелице. Обрађује њен животни век од… »

Постаните Флајт Диспечер – почетак новог курса у јануару, попуст за пријаве преко Танго Сикса уз плаћање на рате

Танго Сикс 03.11.2019
Центар за обуку ваздухопловних диспечера „Еагле Експресс“ прогласио је данас упис нове класе полазника за обуку за флајт диспечере која почиње у јануару следеће године. Услов за упис је старост од минимум 21 године… »

У Русији успешно завршена ваздухопловна летно-тактичка вежба БАРС-2019

Танго Сикс 02.11.2019
Пету по реду заједничку руско-српску ваздухопловну летно-тактичку вежбу БАРС 2019 која је ове године одржана у Русији, на аеродрому Приволожскиј и полигону Ашулук у Астраханској области, успешно су реализовали пилоти Ратног… »

Хрватској након донације два хеликоптера УХ-60М одобрена набавка још два хеликоптера истог типа

Танго Сикс 01.11.2019
Како је јуче пренео портал Обрис, Хрватска је започела процес набавке америчких вишенаменских хеликоптера Сикорски УХ-60М Блацк Хавк. Након што је амерички Стате Департмент претходног дана одобрио могућу продају два… »

Горан Весић: „Хоћу да преузмем Музеј ваздухопловства“

Танго Сикс 01.11.2019
Помоћник градоначелника Београда Горан Весић (који је, како сазнајемо данас, у војсци био ваздухопловни новинар) у данашњој колумни у дневним новинама Политика износи предлог да град Београд „преузме“ Музеј… »

Почетак процеса концесије: Влада Црне Горе одржала предтендерску конференцију

Танго Сикс 01.11.2019
Влада Црне горе била је јуче домаћин предтендерске конференције за доделу концесије за аеродроме Црне Горе којој су присуствовали заинтересовани инвеститори, саопштено је из њене службе за односе с јавношћу. Како се наводи… »

[ЕКСКЛУЗИВНО] МУП-ов Ербас Х145М данас први пут од увођења у употребу гасио пожар

Танго Сикс 31.10.2019
Док је Војска Србије тек примила свој други наручени Ербас Х145М, Хеликоптерска јединица МУП-а Србије своју до сада пристиглу флоту (преостаје им испорука још једног примерка најкасније до априла следеће године) оперативно већ… »