Танго Сикс

Нови хангари за хеликоптере градиће се на Батајници и Лађевцима

Танго Сикс 09.01.2020
Србија након изградње хангара у Батајници и Нишу, наставља са улагањем у инфраструктуру свог Ратног ваздухопловства. У наредном периоду војни аеродром “Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници добиће још један нови… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Зракопловни вицеви

Танго Сикс 07.01.2020
Посљедњи софт чланак прије повратка на озбиљне и тешке теме бити ће зракопловни вицеви. Обзиром да сам у свом друштву познат као виц-махер који сатима може причати вицеве покушат ћу широку палету вицева са зракопловним… »

Босна и Херцеговина планира набавку 9 хеликоптера за 75 милиона евра, корисници војска, државне организације и ентитети

Танго Сикс 07.01.2020
Како преноси Балканска безбедносна мрежа, државне организације и ентитети Босне и Херцеговине планирају да у наредне три године за 75 милиона евра из Италије, Русије и САД набаве девет нових хеликоптера. Од тог броја четири су… »

Политика: Србији ће у 2020. години бити испоручени додатни ловци МиГ-29, системи ПВО Панцир и беспилотне летелице ЦХ-92А

Танго Сикс 06.01.2020
Дневни лист ’’Политика’’ пренео је у суботу 4. јануара чиме ће све Војска Србије бити опремљена током 2020. године а осим тога шта ће све бити уведено у наоружање наведене су и модернизације средстава која се већ… »

[КОЛУМНА АЛЕНА ШЋУРИЦА] Колико се летјело прије 33 године?

Танго Сикс 31.12.2019
Када сам љетос написао чланак како се летјело 1991. то сам учинио јер је једно те године на домаћим линијама у регији летио и ЈАТ, и Адриа и Цроатиа Аирлинес. И дио читатеља је рекао да сам прво требао обрадити рекордну… »

Мирјана Чизмаров: „Једна од најуспешнијих година у историји цивилног ваздухопловства Србије“

Танго Сикс 31.12.2019
У новогодишњем интервјуу за Српски Телеграф, реизабрана директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров осврнула се на рад ове институције у претходних годину дана. – Година која је на измаку, без сумње је… »

Руској војсци испоручен први комплекс ракетног система ПВО С-350 “Витјаз“

Танго Сикс 27.12.2019
Руски државни концерн ‘’Алмаз-Антеј’’ објавио је у понедељак 23. децембра да је руској војсци испоручен први комплет ракетног система ПВО С-350 (50Р6) ‘’Витјаз’’. У саопштењу за медије прес-службе компаније… »

Дан РВ и ПВО: Плакета Директорату цивилног ваздухопловства за дугогодишњу сарадњу

Танго Сикс 26.12.2019
Поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије одржаног 24. децембра одржана је и Свечана академија у Дому ваздухопловства у Земуну. Како је саопштио ДЦВ, том приликом, командант РВ и ПВО… »

Потписан уговор за изградњу новог торња на аеродрому “Никола Тесла“

Танго Сикс 24.12.2019
Како Тањуг преноси, данас је потписан уговор о набавци радова и изградњи анекса зграде Центра контроле летења Београд са торњем Аеродромске контроле летења. Уговор су у присуству министарке грађевинарства, саобраћаја и… »

Обилазак новог хангара на војном делу аеродрома у Нишу

Танго Сикс 24.12.2019
Новоизграђени хангар за смештај ваздухоплова са акумулаторском станицом на аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, јуче су обишли Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије… »

Танго Сикс, најновије вести »