Београд, најновије вести

Престоница и у недељу била у неславном светском врху: Отежано дисање због магле и смога

Вечерње новости пре 5 сати
По подацима званичног градског сајта "Беоеко", ваздух варирао од загађеног до прихватљивог. ГУСТА магла и смог и у недељу су оковали престоницу. Београд је и у недељу као и претходних неколико дана био један од… »

Лицидерска срца, кувано вино и сајмови на Тргу отвореног срца

Блиц пре 6 сати
Лицидерска срца, гумене бомбоне, кувано вино... Ово су само неке од новогодишњих посластица које Београђани могу да затекну у дрвеним кућицама на Тргу републике које се традицинално постављају сваке зиме у склопу… »

Десна рука Деда Мраза: Бојан из Борче је покренуо хуманитарну акцију и позива све да му се придруже

Блиц пре 7 сати
Нова година је период ком се највише радују малишани, жељно очекују да виде колико су били добри током претходне године и шта им је Деда Мраз спремио за поклон. Борчанац Бојан Мијатовић, одлучио је да ове године буде… »

Вандализам на Калемегдану: Ижврљана Гробница народних хероја

Блиц пре 7 сати
Да су споменици на мети вандала, није ништа непознато. Исписивање графита, нестајање бронзаних делова или месинганих слова само су неки од чинова који су се дешавали на скулптурама широм српске престонице. Овога пута, мета… »

Несвакидашња сцена на панчевцу: Возач камиона штитио лабуда да би безбедно прешао мост

Блиц пре 8 сати
Лабудови који шетају београдским насељем Борча, више нису изненађење и необична појава за становнике овог дела града. Али јесте возач камиона који уз помоћ четири мигавца штити лабуда, док прелази мост! Управо једној… »

Град припрема апликацију са локацијама предвиђеним за садњу дрвећа

Блиц пре 9 сати
Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да се ће ускоро активирати апликација, коју је Град Београд припремио, и уз помоћ које ће грађани моћи да виде све локације предвиђене за садњу дрвећа у главном граду на… »

Раковица: Уређење паркова и дечјих игралишта

Студио Б пре 1 дан
Раковица последњих година добила седамдесет уређених паркова и дечјих игралишта. На овој општини тренутно се сређује још шест парковских простора. Данас посађено 25 стабала платана и јавора у насељу Сунчани брег… »

Град Београд решава проблем енергетске ефикасности

Студио Б пре 1 дан
Ове године постављени темељи енергетске ефикасности, што ће већ следеће године допринети да ваздух у Београду буде чистији и да домови буду топлији, каже градоначелник Радојичић. Енергетска ефикасност подразумева… »

Пуцњава на игралишту у Падинској Скели: Младић тешко рањен, метак га погодио у груди

Телеграф пре 1 дан
Маскирани нападачи истрчали пред Марка и пуцали у њега. Нешто после 18 сати дошло је до пуцњаве у Падинској Скели у Улици Дејана Смиљковића, сазнаје Телеграф.рс. Према првим информацијама, Марко С. (25) упуцан је у стомак… »

Музеј Југославије – незаобилазан за туристе

Политика пре 8 сати
Ове године здање на Топчидерском брду забележиће рекордну посету – више од 130.000 гостију, а највећи број чине странци, око 80 одсто. Од коринтског шлема до каменчића са Месеца – више од 75.000 предмета чини… »

Вести дана »