Београд, најновије вести

Данас варљиво време: Пре подне сунчано, поподне облачно, у овим деловима Србије је обавезан кишобран

Србија данас пре 2 сата
Најнижа температура од 4 до 17, највиша дневна од 27 до 30 степени. У Србији ће јутро бити свеже, пре подне претежно сунчано, од средине дана постепено повећање облачности које ће у западним, југозападним и централним… »

Пожар у Булевару: Пламен проузроковала шерпа

Блиц пре 6 сати
Мањи пожар избио је нешто пре 20.00 сати у згради у Булевару краља Александра број 183. На терен су изашла два ватрогасна возила, као и полицијска екипа. Како "Блиц" незванично сазнаје, повређених, срећом, нема, а пожар… »

Звездара обележава Светски дан борбе против Алцхајмерове болести

Политика пре 1 дан
Поводом 21. септембра, Светског дана борбе против Алцхајмерове болести, у 10 часова у згради општине Звездара почиње програм „Дан незаборављања” који ће се од 11 часова преселити на плато испред Општине. - Волонтерски… »

Две иконе – дар за двеста четрдесет година постојања

Политика пре 1 дан
Богородичина црква у Земуну обележава данас славу, Малу Госпојину, али и годишњицу постојања. – Од Хиландара на поклон копија Богородице Тројеручице и Јерусалимска икона Мајке Божије Унутрашњост храма са барокним… »

Попуњеност возила градског превоза је око 50 одсто

Политика пре 1 дан
На већини линија у јавном градском превозу у Београду попуњеност возила је и даље око 50 одсто, а више од 90 одсто путника носи заштитне маске, резултат је данашњег снимања попуњености возила и поштовања епидемиолошких… »

Више од 25 милиона евра на име тужби за преплаћене вртиће

Политика пре 1 дан
До краја следеће године Град Београд ће, на име тужби за преплаћене вртиће, родитељима исплатити још око милијарду динара, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак. Он је навео да је до сада… »

Награда „Милан Младеновић” уручена бенду „Драм”

Политика пре 1 дан
Београдски бенд „Драм” с нумером „Дај ми све” добитник је Награде „Милан Младеновић”, која се сваке године додељује у организацији Задужбине Милана Младеновића. Тачно на 62. годишњицу рођења култног музичара… »

"Моје дрво": Андроид апликација која ће Београду омогућити здравију животну средину, пошумљавање ускоро почиње!

Србија данас пре 1 дан
Весић наводи да је данас око 16 одсто површине Београда под зеленим површинама што је један одсто више него 2012. Београд у наредних десет дана покреће апликацију за Андроид телефоне "Моје дрво" како би се омогућило… »

Бојси из мућки одушевљен Београдом и Србијом: Посету ће памтити по једном специјалном поклону, ево о чему је реч

Србија данас пре 1 дан
Бојси је добио књигу о Београду чији је аутор заменик градоначелника Горан Весић. Глумац Џон Чалис, познатији као Бојси из популарне серије "Мућке" недавно је боравио у Београду, а сада је добио и специјалан поклон. Бојси… »

Дупли ланчани судар на путу Панчево - Београд

Блиц пре 8 сати
Око 17 часова дошло је до дуплог ланчаног судара на путу Панчево - Београд, код Рафинерије Београд. Како је у МУП-у потврђено за "Блиц", дошло је до судара око 16.40, у њему су учествовала су три путничка возила, а… »

Вести дана »