Београд, најновије вести

Представљен календар „Земунски дани”

Политика пре 1 дан
Поглед на Земун у сваком од четири годишња доба и то из објектива сабран је у календару за наредну годину који је представљен у галерији „Чубрило” у Миленијумској кули на Гардошу. Ово је 30. јубиларни календар који… »

Српска филмска асоцијација обележила деценију рада

Политика пре 1 дан
Српска филмска асоцијација (СФА) обележила је десетогодишњицу рада у Свечаној сали Скупштине града. Како је истакнуто, данас Србија нуди страним продукцијама врхунска студија, опрему, искусне екипе и изванредне професионалце… »

За бициклисте и даље неупотребљива бициклистичка стаза у Васиној улици

Данас пре 1 дан
На ову ситуацију, која је нажалост честа и у многим другим улицама, већ су покушали раније да скрену пажњу и активисти удружења Улице за бициклисте. Чини се да није дошло до неког помака ни реакција градских власти, па… »

Земунци обишли Голубац и манастир Тумане

Студио Б пре 1 дан
Општина Земун је као и небројано пута до сада показала бригу према грађанима своје општине. У уторак, 12. новембра организован је једнодневни излет за Голубац и манастир Тумане. Овога пута позив из општине упућен је станарима… »

Радојичић: За здравији, зеленији и паметнији Београд

Студио Б пре 1 дан
До 2030. године 75 одсто становништва живеће у великим градовима. Смарт цити концепт неопходан је уколико желимо да спремно дочекамо тај изазов, истакао градоначелник Зоран Радојичић на отварању семинара „Паметна… »

Незгода у Тошином бунару: Пикап покосио мушкарца (фото)

Курир пре 10 сати
Песак Р.Ј. (82) теско је повређен када га је на Тошином бунару ударио пикап "цитроен". Како сазнајемо непосредно пре несреће Р.Ј је највероватније ван пешацког прелаза покушао да пређе улицу, када је аутомобил налетео на… »

Кроз плафон подрума ушао у пошту, али није стигао да је опљачка

Политика пре 12 сати
Покушај тридесетпетогодишњег мушкарца да као у филмовима избуши плафон подрума и кроз тај отвор уђе у пошту у Сурчину, а потом збрише са пуном врећом пара пропао је на почетку акције. Њега су јуче ујутро све са… »

Реална животна прича

Политика пре 12 сати
Филм „Реална прича” премијерно је приказан у „Сава центру”. Ово остварење је редитељски првенац Гордана Кичића, који је и његов продуцент. Са њим у глумачком ансамблу су Нина Јанковић, Небојша Циле Илић… »

Видео-надзор и аларми у свим вртићима

Политика пре 12 сати
Из вртића „Принцеза Оливера” који је у ноћи између понедељка и уторка обијен провалници су однели два ДВД плејера, а овај вртић придружио се списку од њих десетак колико их је само ове године похарано. Славко Гак… »

Матић зида комплекс прекопута Калемегдана

Политика пре 12 сати
Градња луксузног стамбено-пословног објекта „Калемегдан парк” коначно почиње следеће године, тврде у „МПЦ пропертису”, компанији Петра Матића. Градња пословне куле „Ушће” два и шопинг мол на углу Војислава… »

Вести дана »