Auto magazin » Vesti dana

http://www.automagazin.rs

Auto magazin

Vozači u FIA WRC šampionatu prvi put u istoriji izabrali startne brojeve

Auto magazin pre 20 sati
Takmičari u Svetskom reli šampionatu (FIA WRC) izabrali su brojeve pod kojima će nastupiti u novoj sezoni. To se dogodilo prvi put u istoriji WRC... Jedna od promena u FIA WRC 2019 jest to, što vozači biraju svoje startne brojeve, pod kojima će se takmičiti u celoj sezoni. Ovim konceptom WRC... »

BASF analizira distribuciju boja u automobilskoj industriji tokom 2018. godine

Auto magazin pre 1 dan
U „BASF-ovom izveštaju o bojama za završne automobilske premaze”, BASF-ov Sektor premaza predstavio je globalnu analizu distribucije boja na tržištu automobila tokom 2018. godine... Ahromatske boje – bela, crna, siva i srebrna – nastavljaju da dominiraju putevima. Gotovo 80 odsto... »

Za Nissan Altimu AWD nema zime! (VIDEO)

Auto magazin pre 2 dana
Kanadsko zastupništvo kompanije Nissan pokrenulo je zanimljiv projekat, kako bi privukla pažnju javnosti na novu verziju modela Altima sa pogonom na sve točkove... U saradnji sa kompanijom Motorsports In Action (MIA), predstavljena je specijalna varijanta Altime AWD za koju sneg ne predstavlja... »

Dakar 2019 - Dražen Ćurić, komentar, kritike, pohvale...

Auto magazin pre 3 dana
Dakar je njegov tvorac, nažalost pokojni Thiery Sabine, zamislio kao sportsku, takmičarku avanturu, u kojoj se čovek i mašina bore, pre svega, protiv sebe samih, surove prirode a tek onda protiv suparnika... Takođe kad se davne 1979. krenulo sa odisejom Paris - Dakar, svi učesnici su bili puki... »

Pobeda Toyote na Dakar reliju!

Auto magazin pre 3 dana
Poslednja etapa Dakara 2019. okončana je u Peruu, gde su Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel iz Toyote Gazoo Racing SA odneli ubedljivu, istorijsku pobedu sa svojom južnoafričkom Toyotom Hilux... Ne samo da je to bila prva pobeda za Toyotu, već je to bio i prvi benzinski automobil koji je osvojio... »

Toyota Yaris Limited Edition na srpskom tržištu

Auto magazin pre 4 dana
Tokom dve decenije i tri generacije Yaris je postao jedan od najvažnijih modela u ponudi Toyote. Yaris je najprodavanija Toyota u Evropi, a proizvodi se lokalno – u Francuskoj (Valenciennes)... Ovaj izuzetan automobil B segmenta tržišta, za 2019. godinu doteran je u skladu s jubilejom. Dobio je... »

Dakar 2019 - 10. etapa

Auto magazin pre 4 dana
Što reći pred zadnju etapu? U svim kategorijama osim motocikala samo čudo ili nečija nesreća u vidu kvara mogu promeniti trenutni poredak na postolju... Svi su se "zacementirali" na svojim pozicijama i sada samo trebaju opušteno odraditi današnju, poslednju desetu, 112 km dugačku etapu. S... »

Volkswagen AG i Ford Motor Company uspostavljaju svetsku alijansu

Auto magazin pre 5 dana
Volksvagen AG i Ford Motor Company danas su objavili prve formalne sporazume o širokom savezu koji pozicionira kompanije da povećaju konkurentnost i bolje služe klijentima u eri brzih promena u automobilskoj industriji... Izvršni direktor Volkswagena, dr Herbert Diess i izvršni direktor Forda,... »

Kia i Hyundai predstavili inovativno punjenje električnih vozila

Auto magazin pre 5 dana
Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Company u videu su predstavili bežično punjenje električnog vozila i potpuno automatsko parkiranje (AVPS - Automated Valet Parking System) bliske budućnosti, kada će biti puno više električnih vozila nego danas. Sistem će vozačima olakšati parkiranje... »

Dakar 2019 - Nasser Al-Attiyah kaparisao pobedu, konkurenti u problemima (FOTO)

Auto magazin pre 5 dana
U komentaru jučerašnje etape sam najavio borbu za drugo i treće mesto na postolju. Tri kandidata su bila spremna dati svoj maksimum, ne bi li se dočepali barem te utešne podijumske pozicije i na taj način barem malo ublažili gorak ukus u ustima zbog dominacije neprikosnovenog Al Attiyaha.... »

©2019 Netmark d.o.o.