Povezane vesti
Novi dan o "difuznoj pažnji" i skraćenju časova
N1 Info pre 37 minuta
Da li fenomen “difuzne pažnje” kod dece treba da skrati školski čas sa 45 na 30 minuta? Treba li zabraniti upotrebu mobilnih telefona u školama? Ideje o kojima je, tik pred početak drugog polugodišta, javno razmišljao ministar prosvete Dejan Vuk… »
Nastava u drugom polugodištu počinje regularno. U najavi promena u organizaciji nastave
Ist media pre 52 minuta
Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji počeće sutra regularno, bez prelaska na onlajn ili hibridnu nastavu, najavio je ministar prosvete Dejan Vuk Stanković u medijima, iako je u pojedinim opštinama i dalje na snazi vanredna… »
Stanković: Škola kreće regularno, sledi izbor direktora Pete beogradske i novi izbori na FPN-u
Nedeljnik pre 3 sata
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković najavio je da će sutra drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola početi regularno, bez onlajn nastave, iako je vanredna situaciija zvog vremenksih neprilika u još tri opštine. „Formirali smo krizni štab… »
Ministar Stanković: Otvoreno i glasno razmišljamo o ideji skraćenja časova na 30 minuta
Vreme pre 2 sata
„Otvoreno i glasno razmišljamo o skraćenju školskih časova. Mislim da postoji neka vrsta psihološkog opravdanja“, kaže ministar prosvete Dejan Vuk Stanković. Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković kaže da se razmatra predlog skraćenja časova na 30 minuta… »
Ministar prosvete: Otvoreno i glasno razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta, uskoro moguć pilot-projekat
Morava info pre 3 sata
Koncentracija učenika na časovima je problem o kome se već neko vreme priča i u javnosti se pojavio predlog da se dužina trajanja časova sa 45 smanji na 30 minuta. Stanković ističe da procedura nije laka i da otvara debata za ovu promenu. Efekti promena… »
Ministar prosvete: Glasno razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta
Stav.life pre 3 sata
U većem delu Srbije sutra počinje drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola, nakon završetka zimskog raspusta. Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković govoreći o predlogu skraćenja časova na 30 minuta, kao i o zabrani korišćenja mobilnih… »
"Glasno razmišljamo o skraćivanju časova na 30 minuta!" Dejan Vuk Stanković: "Deca ne mogu da ostanu fokusirana 45 minuta"
Blic pre 4 sati
U tri opštine u Srbiji proglašena je vanredna situacija, ali škole rade regularno uz praćenje vremenskih uslova Razmatra se skraćenje nastavnih časova na 30 minuta zbog promene dinamike pažnje učenika usled uticaja tehnologija Ministar prosvete Dejan Vuk… »
Stanković: Škola kreće regularno, razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta
NIN pre 3 sata
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković najavio je da će sutra drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola početi regularno, bez onlajn nastave, iako je vanredna situaciija zvog vremenksih neprilika u još tri opštine. "Formirali smo krizni štab… »
Drugo polugodište počinje regularno, ministar prosvete najavljuje skraćenje časova na 30 minuta
Sputnik pre 3 sata
Dejan Vuk Stanković, ministar prosvete Republike Srbije, izjavio je danas da će sutrašnji, prvi školski dan u drugom polugodištu početi regularno u svim školama. "Po svim informacijama kojima mi raspolažemo, a mi smo formirali krizni štab u okviru… »
Stanković: Škola kreće regularno, radi se na izboru direktora Pete beogradske i promeni dekana FPN
Beta pre 4 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković najavio je da će sutra drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola početi regularno, bez onlajn nastave, iako je vanredna situacija zbog vremenskih neprilika u još tri opštine. "Formirali smo krizni štab u… »
Ministar Stanković za RTS: Glasno razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta
RTS pre 4 sati
U većem delu Srbije sutra počinje drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola, nakon završetka zimskog raspusta. Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je za RTS da sve škole počinju sa redovnom nastavom i da neće biti onlajn časova… »
Ministar prosvete o početku drugog polugodišta: Nema onlajn nastave, radi se na izboru direktora Pete gimnazije i promeni…
Nova pre 4 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković najavio je da će sutra drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola početi regularno, bez onlajn nastave, iako je vanredna situaciija zvog vremenksih neprilika u još tri opštine. „Formirali smo krizni štab… »
Ministarstvo razmatra skraćenje časova na 30 minuta
Moj Novi Sad pre 4 sati
Ministar prosvete rekao je da se razmatra ideja o skraćivanju časova u školama na 30 minuta jer kod dece postoji fenomen difuzne pažnje, zbog čega ne mogu da budu koncentrisana 45 minuta da prate nastavu. Dejan Vuk Stanković je napomenuo da je… »
Stanković: Škola kreće regularno, radi se na izboru direktora Pete beogradske i promeni dekana FPN
Serbian News Media pre 4 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković najavio je da će sutra drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola početi regularno, bez onlajn nastave, iako je vanredna situacija zbog vremenskih neprilika u još tri opštine. „Formirali smo krizni štab u… »
Ministar prosvete kaže da se „glasno razmišlja“ o skraćenju časova: „Imamo fenomen difuzne pažnje, ne možete da budete…
Nova pre 4 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da se "glasno razmišlja" o skraćivanju časova sa 45 minuta na 30. Ministar je naveo i neke od razloga zbog kojih se razmišlja o ovoj meri, a jedan od njih je "fenomen difuzne pažnje". Kako je… »
Otvoreno i glasno razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta, izjavio ministar prosvete
Insajder pre 5 sati
U većem delu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola sutra počinje drugo polugodište, nakon završetka zimskog raspusta. Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković rekao je za RTS da sve škole startuju sa regularnom nastavom i da neće biti onlajn časova. O… »
Ministarstvo razmatra skraćenje časova na 30 minuta zbog smanjene pažnje kod dece
N1 Info pre 5 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković rekao je da se razmatra ideja o skraćivanju časova u školama na 30 minuta jer kod dece postoji fenomen difuzne pažnje, zbog čega ne mogu da budu koncentrisana 45 minuta da prate nastavu. Ministar je rekao da je… »
Dejan Vuk Stanković: Glasno razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta
Danas pre 5 sati
U većem delu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola sutra počinje drugo polugodište, nakon završetka zimskog raspusta. Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković rekao je za RTS da sve škole startuju sa regularnom nastavom i da neće biti onlajn časova. O… »
Stanković: Drugo polugodište sutra počinje regularno u svim školama u Srbiji
RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da će sutrašnji, prvi školski dan u drugom polugodištu početi regularno u svim školama na teritoriji Srbije. "Po svim informacijama kojima mi raspolažemo, a mi smo formirali krizni štab u… »
Bujanovčani se rugaju ideji ministra: On smisli malo ali glupo
Bujanovačke pre 5 sati
Bujanovac, 18. januar 2026. – Najava ministra prosvete Dejana Vuka Stankovića o mogućem skraćenju školskih časova sa 45 na 30 minuta izazvala je brojne i uglavnom negativne reakcije prosvetnih radnika i čitalaca Bujanovačkih na našim društvenim mrežama… »
Stanković: Otvoreno i glasno razmišljamo o skraćenju časova na 30 minuta, uskoro moguć pilot-projekat
Radio 021 pre 5 sati
Koncentracija učenika na časovima je problem o kome se već neko vreme priča i u javnosti se pojavio predlog da se dužina trajanja časova sa 45 smanji na 30 minuta. "U ovom trenutku mi o toj ideji, da budem najprecizniji, otvoreno i glasno razmišljamo… »
Ministar prosvete: Drugo polugodište počinje regularno u svim školama, glasno razmišljamo o skraćenju časova
Newsmax Balkans pre 6 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je da će ponedeljak, prvi školski dan u drugom polugodištu, početi regularno u svim školama na teritoriji Srbije. Dodao je da je u tri opštine trenutno vanredna situacija, ali da đaci i u tim opštinama kreću… »
Telegraf pre 6 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da će sutrašnji, prvi školski dan u drugom polugodištu početi regularno u svim školama na teritoriji Srbije. "Po svim informacijama kojima mi raspolažemo, a mi smo formirali krizni štab u okviru… »
Ministar prosvete: Drugo polugodište sutra počinje regularno u svim školama u Srbiji
Insajder pre 6 sati
Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da će sutrašnji, prvi školski dan u drugom polugodištu početi regularno u svim školama na teritoriji Srbije. "Po svim informacijama kojima mi raspolažemo, a mi smo formirali krizni štab u okviru… »
Razmatra se skraćenje časova na 30 minuta?! Sprema se velika promena u školama, oglasio se ministar Stanković
Mondo pre 6 sati
U većem delu Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola sutra počinje drugo polugodište, nakon završetka zimskog raspusta. Ministar prosvete Dejan Vuk Stanković rekao je da sve škole startuju sa regularnom nastavom i da neće biti onlajn časova. O… »
Oglasio se ministar prosvete: Drugo polugodište sutra počinje regularno u svim školama u Srbiji, redovna nastava i u opštinama…
Dnevnik pre 6 sati
Euronews pre 6 sati
Kraj raspusta! Neki od sutra u klupama, neki na onlajn nastavi: Na stolu 4 novine u novom polugodištu, a evo kada je sledeći…
Blic pre 8 sati
Drugo polugodište za učenike u Vojvodini započelo je 12. januara, dok u ostatku Srbije počinje 19. januara U oblastima Srbije gde je proglašena vanredna situacija zbog snega, planira se mogućnost privremene prelazak na onlajn nastavu Drugo polugodište u… »
Vesti dana »
"Sneg u Srbiji od ovog datuma": Čubrilo najavio zahlađenje i otkrio da li stiže "sibirska" hladnoća
Mondo pre 2 minutajoš 38 povezanih
Privremeno suspendovani Instagram nalozi redakcije Nova, napadnuti i drugi antirežimski profili
Beta pre 57 minutajoš 11 povezanih
Evropski zvaničnici uznemireni zbog Trampove najave o uvođenju carina povodom Grenlanda
Beta pre 2 satajoš 27 povezanih