Leskovac

Autor Marša na Drinu Stanislav Binički rođen na današnji dan: Kompozicija koja ujedinjuje Srbe posvećena je ovom čoveku!

Kurir pre 5 dana
Srpski kompozitor Stanislav Binički (1872-1942), autor "Marša na Drinu", rođen je na današnji dan 1872. godine. Binički je bio kompozitor, dirigent i pedagog. Smatran je najvećim predstavnikom srpske klasične muzike. Autor je prve srpske opere "Na… »

Epidemija u jablaničkom okrugu: Blagi porast broja zaraženih koronom

Večernje novosti pre 5 dana
FOTO: I.M. U ovom periodu leskovački Zavod za javno zdravlje dobio je 192 rezultata uzorkovanih osoba u lokalnim samoupravama okruga od kojih se 143 odnose na žitelje Leskovca. Pozitivan nalaz dobilo je petoro Leskovčana, a jedna novoobolela osoba je… »

U petak otvaranje ruske trgovine “Svetofor” sa 40 odsto nižim cenama

Jugmedia pre 5 dana
Najavljeni ruski trgovniski lanac „Svetofor“ koji će se prostirati na oko 1000 metara kvadratnih otvara se u petak, 30. jula u sklopu Kompleksa „Apostolović“ Leskovac. Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, ova trgovina… »

Ana Brnabić naredne nedelje u poseti Jablaničkom okrugu

Jugmedia pre 5 dana
Govoreći o Gradskom stadionu u Leskovcu, čiju gradnju finansira Republika Srbija sa 2,4 milijarde dinara, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da će premijerka Srbije Ana Brnabić naredne nedelje gostovati u Jablaničkom okrugu, kada… »

Neto zarade u maju se najviše smanjile u Leskovcu

Jugmedia pre 5 dana
Sem što su neto zarade za maj mesec ove godine u Jablaničkom okrugu i dalje na začelju u Srbiji, one su se najviše smanjile u odnosu na prethodini mesec, gledano na zvanične podatke Zavoda za statistiku Srbije koje se odonse na region jugoistočne… »

Prošlost upakovana u moderno ruho: Projekat prekogranične saradnje oživeo muzejski trg u Leskovcu (foto)

Večernje novosti pre 5 dana
Foto: I. M. Na video-bimu film o njegovog turističkoj ponudi, a na muzejskom trgu kameni eksponati koji su posle mnogo godina izašli iz depoa ove ustanove. Ovo je samo deo dvogodišnjih aktivnosti leskovačkog Narodnog muzeja koje su prikazane na… »

U naselju Solidarnost postavljen mobilijar, sledeće godine i u naselju Lamele

Jugmedia pre 5 dana
U naselju Solidarnost na gumenoj podlozi postavljen je novi dečiji mobilijar sa toboganima, klackalicama, njihalicama i ljuljaškama, kakav već postoji iza Šop Đokićeve kuće, na Hisaru i iza Garetova Palate, a za ovo igralište iz gradskog budžeta… »

Zapalio se autobus na autobuskoj stanici u Leskovcu

Jugmedia pre 5 dana
Na izlazu sa Glavne autobuske stanice u Leskovcu danas oko 11.30 sati zapalio se autobus prevoznika „Jugotrans“ leskovačkih registarskih oznaka, ali su vatrogsci brzo delovali i saniranirali mali plamen i veći dim koji je kuljao iz zadnjeg dela… »

Voda sa izvora u selu Tulovo puna blata, nema naznaka kada će meštani dobiti gradsku vodu

Južne vesti pre 5 dana
Godinama unazad meštani sela Tulovo, koje je od Leskovca udaljeno 20 kilometara, imaju velikih problema sa tehničkom vodom. Naime, oni još uvek nisu priključeni na gradski vodovod, te se snabdevaju iz seoskog bazena, ali je ta voda puna blata. Kada… »

Najbolji leskovački srednjoškolci krase bilborde u centru grada

B92 pre 5 dana
Na nekoliko lokcija u Leskovcu postavljeni su bilbordi sa fotografijama đaka generacije, za školsku 2020/2021. godinu. Uz natpis "Oni su ponos Leskovca", prikazane su fotografije 13 učenika srednjih škola iz grada na Veternici. U kabinetu… »

Vremenska prognoza »

Leskovac »
ponedeljak
Vedro
Vedro
17 ˚C
utorak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
18˚ / 34˚
sreda
Delimično oblačno
Delimično oblačno
19˚ / 36˚

Vesti dana »