Leskovac

Dani evropske baštine u leskovačkom muzeju

Jug press pre 4 dana
LESKOVAC Konferencijom za medije u Narodnom muzeju najavljena je predstojeća manifestacija „Dani evropske baštine“. Radi se o delu velikog evropskog projekta koji za cilj ima da se različiti aspekti kulturne baštine prikažu i promovišu kao… »

Jedina žena auto-limar u Jablaničkom okrugu

RTS pre 4 dana
Žena-zmaj, tako u Bratmilovcu kod Leskovca zovu 48-godišnju Sunčicu Gorčić koja je jedina žena-autolimar na jugu Srbije. Majci dvojice sinova dan počinje u auto-limarskoj radionici, a završava se u fabrici nameštaja. „Čudno im je što sam… »

Vremeplov leskovačkog kraja na Danima evropske baštine

Jugmedia pre 4 dana
Narodni muzej u Leskovcu, u skopu manifestacije „Dani evropske baštine“, pripremio je izložbe, edukativne i kreativne radionice po nazivom „Vremeplov leskovačkog kraja“, a posetioci će od 17. septembra do 4. oktobra moći besplatno da… »

Vojni pozivari na vratima: Vranjance i Bujanovčane zove otadžbina

Vranje news pre 4 dana
Vranje/Bujanovac - Petnaestorica građana iz opštine Bujanovac, koji nisu odslužili vojni rok pod oružjem, pozvano je na lekarske preglede, koji su obavljeni početkom septembra u Vojnoj bolnici u Nišu, nakon čega ih očekuje dvonedeljna obuka za… »

LIFE uz vatromet i crveni tepih, cela glumačka ekipa Balkanske međe na poklon publici (program)

Jugmedia pre 4 dana
Broje se sati do početka Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije ( LIFFE ), najvćeg kulturnog događaja u Leskovcu, koji počinje sutra ispred Narodnog pozorišta uz crveni tepih, defile glumaca i reditelja, binu i vatromet, a posle… »

Upravljanje robotima, čitanje 4D knjiga, teleskopi, laboratorije i nauka na otvorenom u Nedelji istraživača u Leskovcu

Jugmedia pre 4 dana
Profesori niškog univerziteta, inženjeri arhitekture, astronomi, stručnjaci koji se bave reciklažom, robotikom i proizvodnjom lekova otvoriće vrata nauke osnovcima i srednjoškolcima iz Leskovca u toku Evropske nedelje istraživača koja se… »

Nezakonita izgradnja u Leskovcu: Protest građana nije bezrazložan

Večernje novosti pre 4 dana
Inspekcija utvrdila da je plan grada za izgradnju nove stambene zgrade u naselju Dubočica nezakonit. LESKOVAC – Nakon kontrole Sektora za inspekcijski nadzor Odeljenja republičke urbanističko-građevinske inspekcije u Nišu ispostavilo se da… »

Republička inspekcija: Gradnja u Dubočici nije zakonita

Jugmedia pre 4 dana
Grupa građana „Dubočica u srcu“, koja mesecima protestuje zbog najavljene gradnje dva objekta između postojećih stambenih zgrada, dobila je odgovor od inspekcije Ministarstva građevine, ogranka u Nišu u kome se navodi da će biti naložena… »

Prvi moto-skup za vikend u Leskovcu

Južne vesti pre 4 dana
Ljubitelji dvotočkaša prvi put će se okupiti u Leskovcu, u subotu 21. septembra od 17 sati na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra "Dubočica". Prema najavama organizatora, u muzičkom delu nastupiće S.N.A.P FM i niška grupa Kerber. Preko 500… »

Planski dokument za izgradnju novih zgrada u parku naselja Dubočica ipak nije po zakonu

Jug press pre 4 dana
LESKOVAC Sektor za inspekcijski nadzor Odeljenja republičke urbanističko-građevinske inspekcije u Nšu, koji je inspekcijski nadzor vršio na osnovu peticije stanara naselja Dubočica, konstatovao je „da je deo planskog dokumenta – Plana generalne… »

Vremenska prognoza »

Leskovac »
subota
Vedro
Vedro
13 ˚C
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
8˚ / 22˚
ponedeljak
Oblačno
Oblačno
13˚ / 22˚

Vesti dana »