Leskovac

Koliko je star vozni park u Srbiji?

B92 pre 1 dan
U kojim delovima Srbije se voze najstariji automobili, a gde je vozni park najmlađi? Prosečna starost vozila u Srbiji je između 15 i 20 godina, objavila je Agencija za bezbednost saobraćaja. Ako se posmatra po regijama, u većem delu naše zemlje voze… »

Predstavljena monografija o Nebojsi Glogovcu

Jug press pre 1 dan
LESKOVAC U okviru prateće manifestacije LIFFE-a predstavljena je knjiga Tatjane Nježić „Nebojša Glogovac“. Ova monografija je izašla kao prateći deo nagrade „Dobričin prsten“ koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije za životno… »

Jug Srbije polako izumire: Porazne procene Zavoda za statistiku, broj stanovnika se neprestano smanjuje po prvi put manje ljudi…

Kurir pre 1 dan
Boj stanovnika u Jablaničkom okrugu smanjen je za 15.280 od poslednjeg popisa sprovedenog 2011.godine, pokazuju procene Zavoda za statistiku Srbije. Računica je izvedena na osnovu broja umrlih i rođenih gde se beleži negativna stopa priraštaja u… »

Čelnici ovog grada sutra dolaze pešice na posao

Jugmedia pre 1 dan
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i njegovi saradnici će sutra na posao doći pešice, bez svojih automobila,a izvesno je da ni gradonačelnik Leskovca neće koristi vozilo dolazeći na posao. Oni će na taj način podržati akciju “Dan bez… »

Grad izdvaja 300 hiljada za prvi Moto skup u Leskovcu

Jugmedia pre 1 dan
Iz kase grada Leskovca biće izdvojeno 300 hiljada dinara za održavanje prvog skupa ljubitelja dvotočkaša u gradu na Veternici sa već 500 prijavljenih učesnika. Ovu odluku doneli su danas većnici na sednici Gradskog veća. Dvesta hiljada dinara… »

12. LIFFE: "Negujući ljubav prema filmu negujemo i dobre susedske odnose"

B92 pre 2 dana
Dvanaesto po redu izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu počelo je ceremonijom svečanog otvaranja u Narodnom pozorištu, a auditorijumu su se obratili direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sonja Conić… »

Ko će biti bez struje u petak

Jug press pre 2 dana
LESKOVAC Leskovačka Elektrodistribucija obaveštava javnost da će zbog radova njihovih ekipa bez struje u Leskovcu u petak, 20.09.2019. godine u vremenu od 08.00 h pa do završetka radova, a najkasnije do 12.00 h biti korisnici u ul. 7.juli i delu… »

Biković: Magija živog kontakta navažnija za festival

IndeksOnline pre 2 dana
LESKOVAC – Prve večeri Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE glumac Miloš Biković, na tribinskom programu “U krupnom planu”, razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC, saopštili su organizatori. Biković koji je… »

Za promociju udruženja „Leskovački ajvar“ i „Štiglić“ 173,3 hiljade dinara

Jugmedia pre 2 dana
Gradski većnici usvojili su danas odluku da se Udruženju „Leskovački ajvar“ iz gradske kase dodeli 99.240,00 dinara za promociju ovog brenda na Sajmu etno hrane i pića“ u Beogradu i 74.047,50 dinara Udruženju za zaštitu i odgoj ptica i sitnih… »

Prijem povodom početka LIFFE

Jug press pre 2 dana
LESKOVAC Prijem za Darka Bajića, Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i Nenada Dizdarevića povodom otvaranja 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije u Svečanoj sali Grada Leskovca priredio je Gradonačelnik Leskovca Goran… »

Vremenska prognoza »

Leskovac »
subota
Vedro
Vedro
13 ˚C
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
8˚ / 22˚
ponedeljak
Oblačno
Oblačno
13˚ / 22˚

Vesti dana »