Leskovac

Ostavio kombi bez podignute ručne, vozilo se sjurilo niz ulicu i usmrtilo devojčicu, a sada mu prete tri godine robije

Blic pre 1 dan
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Bobana Stojanovića (54) iz Leskovca zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je 24. septembra 2018. u niškom naselju Donji Komren nepropisno na nizbrdici… »

U Leskovcu 134 dobrovoljaca položilo zakletvu

Jug press pre 1 dan
LESKOVACC U leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ 134 dobrovoljaca je danas položilo zakletvu, 111 mladića i 23 devojke. Njima je čestitao zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov i poručio da će “za… »

I sutra skupljanje potpisa protiv uništavanja gradskog parka

Jug press pre 1 dan
LESKOVAC Savez za Srbiju – Leskovac, nastavlja svoju akciju potpisivanja peticije protiv uništavanja centralnog gradskog parka. U subotu, 21. septembra, biće pored svojih štandova na istom mestu, kod spomenika Tomi Zdravkoviću. Akcija traje od 11 do… »

Cvetanović išao peške na posao

Jug press pre 19 sati
LESKOVAC U okviru Evropske nedelje mobilnosti koja se održava od 16. do 22. septembra i koja ima za cilj promociju alternativnih vidova saobraćaja u odnosu na automobilski saobraćaj, širom Srbije, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština… »

Bogdan Diklić: Ne volim isključivost ni u poslu ni u životu

Dnevnik pre 20 sati
LESKOVAC: Glumac Bogdan Diklić ovogodišnji je laureat nagrade "Živojin Žika Pavlović" koju Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE dodeljuje za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu. Slavnom glumcu nagrada je uručena… »

O istraživanjima na lokalitetu Svinjarička čuka

Jug press pre 22 sata
LESKOVAC-LEBANE Ovogodišnja sistematska arheološka istraživanja na lokalitetu Svinjarička čuka kod Lebana obavljena su između 19. avgusta i 17. septembra od strane austrijskih i srpskih stručnjaka. Istraživanja se realizuju u okviru međunarodne… »

Pilot epizode serija RTS-a na festivalu „Lajf“

RTS pre 22 sata
U Leskovcu se održava 12. Internacionalni festival filmske režije. U takmičarskom delu do nedelje biće prikazano osam filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije, a prvi put na ovom festivalu predstavljane su i nove serije koje će biti emitovane i na… »

Zakletvu u Leskovcu položilo 134 vojnika, među njima i 23 žene

Jugmedia pre 24 sata
U leskovačkoj kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ održana je svečanost polaganja zakletve septembarske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Zakletvu je položilo 134 vojnika, 111 muškog i 23 ženskog pola. Zamenik komandanta… »

Leskovčaninu preti tri godine robije

Jugmedia pre 23 sata
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Bobana Stojanovića (54) iz Leskovca zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je 24. septembra 2018. u niškom naselju Donji Komren nepropisno na nizbrdici… »

Ristovski: Nema mnogo festivala u svetu kao što je “LIFFE”

Južne vesti pre 1 dan
Da je Leskovački internacionalni festival filmske režije poseban i značajan jer afirmiše reditelje, bez kojih filmova ne bi ni bilo, smatra srpski glumac Lazar Ristovski, jedan od prvih dobitnika nagrade “Živojin Žika Pavlović”, koja se na ovom… »

Vremenska prognoza »

Leskovac »
subota
Vedro
Vedro
13 ˚C
nedelja
Delimično oblačno
Delimično oblačno
8˚ / 22˚
ponedeljak
Oblačno
Oblačno
13˚ / 22˚

Vesti dana »