Preševo - vesti

Širom Srbije obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun: U Rubinu orezani vinogradi i zaliveni čokoti

Blic pre 1 dan
Slava, Sv. Trifun, obeležen je u vinariji "Rubin", koja sa najvećim površinama vinograda u Srbiji, zauzima čak 12 hiljada hektara pod vinogradom. Veliki dan za vinogradare, obeležen je na 19 lokacija, od Preševa do Ćuprije, gde se, uz prisustvo sveštenika simbolično orezivala loza, a vinom zalivani... »

Širom Srbije obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun!

Alo pre 2 dana
Alo: Širom Srbije obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun!
Slava Sv. Trifun obeležena je u vinariji „Rubin“, koja sa najvećim površinama vinograda u Srbiji, zauzima čak 12 hiljada hektara pod vinogradom.
Veliki dan za vinogradare, obeležen je na 19 lokacija, od Preševa do Ćuprije, gde se, uz prisustvo sveštenika simbolično orezivala loza, a vinom zalivani čokoti. Ovo je, tvrde upućeni, tradicionalno obeležavanje slave... »

Najniže isplaćene plate u Preševu

Jug press pre 2 dana
VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO Najniže isplaćene plate na teritoriji Pčinjskog okruga su u Preševu i iznosile su , za novembar 2018. godine, 38. 150 dinara. U Pčinjskom okrugu su , prema pdoacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečne isplaćene plate 41.211, što je više nego susednom Jablaničkom... »

Širom Srbije obeležena vinogradarska slava Sveti Trifun - U Rubinu orezani vinogradi i zaliveni čokoti

Ekapija pre 2 dana
Slava Sv. Trifun, obeležena je u vinariji Rubin, koja zauzima 12.000 hektara pod vinogradom. Veliki dan za vinogradare dočekan je na 19 lokacija, od Preševa do Ćuprije, gde se, uz prisustvo sveštenika simbolično orezivala loza, a vinom zalivani čokoti, saopšteno je iz Rubina. Ovo je, tvrde upućeni,... »

Ambasador Belgije u Bujanovcu, Preševu i Medvedji

Jug press pre 3 dana
LESKOVAC Ambasador Belgije Kun Adam rekao je za JUGpress da ej njegov motiv za posetu opštinama Buujanovac, Preševo i Medvedja da dobije vviše informacija o životu u njima. “ Želeo sam da se bolje upoznam sa situacijom u ovom delu zemlje, kraju koji ima, da tako kažem, specifičan status zbog... »

Ambasador Belgije: Ne želimo da se mešamo u dijalog Kosova i Srbije

Danas pre 4 dana
Ambasador Belgije Kun Adam izjavio je danas da Srbija i Kosovo treba da dođu do „zajedničkog dogovora“ i izrazio nadu da će „situacija vrlo brzo da se reši i stanje normalizuje“.
„Mi podržavamo visoku predstavnicu EU Federiku Mogerini i smatramo da je potrebno da se ponovo uspostavi dijalog između Beograda i Prištine. Ali, ne želimo da se mešamo i smatramo da je to stvar između Beograda i Prištine“, rekao... »

Strašna provokacija! Albanci iz Preševa uputili zahtev Prištini, traže novo razbijanje Srbije

Srbija danas pre 5 dana
Predstavnici Albanaca sa juga Srbije tvrde da stanovnici takozvane Preševske doline žele da se ujedine sa takozvanim Kosovom, ali da ne žele da uzrokuju dodatnu podelu.
Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi izjavio je da je za Kosovo važno da ne bude podeljeno u procesu dijaloga Beograda i Prištine. - Svesni smo situacije na Kosovu i političke podele. Ako Kosovo proceni da bi podela bila štetna,... »

Amerika ne želi da ceo sever Kosova pripadne Srbiji

Danas pre 5 dana
Diplomate tvrde da je kraj godine moguć rok za sporazum o Kosovu Rok za postizanje sporazuma o Kosovu je produžen do kraja godine jer su Sjedinjene Američke Države sada najviše zaokupljene Venecuelom, a Evropska unija izborima za Evropski parlament.
SAD su za minimalnu korekciju granica i razmenu teritorija koja podrazumeva da će Srbija dobiti opštinu Lešak, odnosno podnožje Kopaonika, a Kosovo sela u opštini Preševo, zapadno od auto-puta, odnosno Koridora 10, a moguće je da... »

Arsić:U Medveđi živi manje od 10 odsto Albanaca

Studio B pre 5 dana
Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, koju Albanci često svojataju i lociraju je kao tzv. Preševsku dolinu, kaže da su u njoj Srbi aspolutna većina i da se odlično slažu sa Albancima.
Arsić u intervjuu za Kurir kaže da u Medveđi živi manje od 10 odsto Albnaca, koji imaju sva prava, kao i da ovu opštinu nikako ne treba svrstavati u Preševsku dolinu, jer ona pripada Jablaničkom okrugu. „Mi se često svrstavamo u... »

Arsić: U Medveđi živi manje od 10 odsto Albanaca

RTV pre 5 dana
RTV: Arsić: U Medveđi živi manje od 10 odsto Albanaca
MEDVEĐA - Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, koju Albanci često svojataju i lociraju je kao tzv. Preševsku dolinu, kaže da su u njoj Srbi apsolutna većina i da se odlično slažu sa Albancima.
Arsić u intervjuu za Kurir kaže da u Medveđi živi manje od 10 odsto Albanaca, koji imaju sva prava, kao i da ovu opštinu nikako ne treba svrstavati u Preševsku dolinu, jer ona pripada Jablaničkom okrugu. "Mi se često svrstavamo u... »

©2019 Netmark d.o.o.