Putevi Srbije - vesti

SVE o elektronskoj naplati putarine i TAG uređaju

Moj auto pre 14 sati
Elektronska naplate putarine (ENP) je naplata bez fizičkog kontakta sa uređajem za čitanje. Vozila prolaze ENP naplatnom saobraćajnom trakom kroz naplatnu rampu bez zaustavljanja i transakcija se izvodi automatski, između baterijom napunjenog transpondera (TAG), koji je smešten sa unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla vozila i posebnog komunikacionog sistema kratkog dometa, uz pomoć antene instalirane na nadstrešnici iznad ENP naplatne saobraćajne trake.
Na čeonim i većim bočnim naplatnim stanicama postoji najmanje jedan izdvojeni prolaz koji služi za elektronsku naplatu putarine. Na manjim bočnim naplatnim stanicama (tamo gde ne postoje uslovi za posebne ENP trake) moguća... »

Pet razloga zašto Južnu Afriku vole naši kriminalci

Srbija danas pre 26 dana
Razvijeni pomorski putevi, rudna bogatstva, jaka dijaspora, nadmoćnost belaca i engleski jezik – razlozi su zbog kojih se deo srpskog podzemlja poslednjih decenija preselio u Južnoafričku republiku.
U prilog tome da su pojedinci iz podzemlja našli utočište u zemlji na Rtu dobre nade idu i mafijaški obračuni na tlu te države u kojima su likvidirani naši sunarodnici, a koje su i dan-danas nerasvetljene. 1. Pomorski putevi -... »

Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, bez zastoja

RTV pre 28 dana
RTV: Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, bez zastoja
NOVI SAD - Večeras vozače očekuju povoljni vremenski uslovi koji će omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja, koji je umerenog intenziteta i odvija se bez zastoja i prekida na svim državnim putevima I i II reda, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
AMSS ipak apeluje na vozače da budu pažljivi u vožnji jer je na ulicama zbog lepog vremena sve više dvotočkaša. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Kako je... »

Kineska kompanija imaće u opštini Lučani tri kampa za gradnju autoputa

Morava info pre 28 dana
LUČANI – Izgradnja autoputa od Preljine do Požege na Koridoru 11 trebalo bi da počne krajem meseca i sa tim u vezi Putevi Srbije su se obratili opštini Lučani sa 109 predmeta za privremenu eksproprijaciju zemlje radi izgradnje glavnog gradilišnog kampa od 6,5 hektara u katarstarskoj opštini Krstac... »

Dobri uslovi za vožnju, kamioni čekaju više sati

RTS pre 28 dana
RTS: Dobri uslovi za vožnju, kamioni čekaju više sati
Kamioni na Batrovcima na izlazu čekaju 300 minuta, Šidu 240, kao i na Sremskoj Rači, na Horgošu 360 minuta, Kelebiji, 240 minuta, kao i na Bačkoj Palanci, dok na Bogojevu čekaju 60 minuta, saopštio je AMSS.
Prvi dani proleća donose suve kolovoze i temperature koje će se kretati oko 15. podeljka. Posle prohladnog, a po kotlinama i maglovitog jutra vozače će prema najavi metereologa, pratiti uglavnom lepo vreme i povoljne vremenske... »

Do Volfsburga dva putića

Dojče vele pre 28 dana
U gradu automobila su se u sredu zamalo ukrstili putevi fudbalskih reprezentativaca Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Dok su prvi izvukli nerešeno, Vučić je onjušio teren u trci za investiciju Folksvagena.
Godinama je u Nemačkoj važilo da u fotelju mogu da budu sigurne samo dve osobe: kancelarka Angela Merkel i fudbalski selektor Joahim Lev. Prva je sada jednom nogom u penziji, drugi je posle istorijske blamaže na Svetskom... »

AMSS: Umeren saobraćaj, dobri uslovi za vožnju

RTV Novi Pazar pre 29 dana
U Srbiji se danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja, a kako se za prvi dan proleća najavljuju dan sa umerenim dnevnim temperaturama i bez padavina, vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi... »

Umeren saobraćaj, dobri uslovi za vožnju

RTS pre 29 dana
RTS: Umeren saobraćaj, dobri uslovi za vožnju
U Srbiji se očekuje umeren saobraćaj, a kako se za prvi dan proleća najavljuje dan sa umerenim dnevnim temperaturama i bez padavina, vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim teminalima graničnih prelaza nema zadržavanja dužih od 30 minuta.... »

AMS S: Umeren saobraćaj, dobri uslovi za vožnju

IndeksOnline pre 29 dana
BEOGRAD – U Srbiji se danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja, a kako se za prvi dan proleća najavljuju dan sa umerenim dnevnim temperaturama i bez padavina, vozače očekuju dobri uslovi za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMS S). Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP... »

AMS S : Bez zastoja u saobraćaju, višesatna čekanja na granici za kamione

Blic pre 30 dana
Saobraćaj se trenutno odvija po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, bez zastoja i posebnih obustava na glavnim putnim pravcima u Srbiji, saopštio je Auto-moto svez Srbije (AMS S). AMSS, međutim, upozorava da uslovi za vožnju mogu biti otežani zbog moguće kiše mokrih kolovoza, kao i na smanjenu... »

©2019 Netmark d.o.o.