Subotica - vesti

Polaganje venaca na spomenike oslobodiocima Subotice

Subotica.com pre 2 minuta
Polaganjem venaca na Spomen ploču na Železničkoj stanici i Spomenik junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje na Puškinovom trgu, obeleženo je tačno 100 godina od oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu.
Na jučerašnji dan, 13. novembar 1918. godine, tačno u 10.15 časova, srpska vojska, predvođena potpukovnikom Antom Živulovićem i majorom Mihajlom Bodijem, vozom je stigla na Železničku stanicu i donela vest o kraju Velikog rata.... »

Humanitarni koncert za decu obolelu od dijabetesa sutra u Hali sportova

Subotica.com pre 9 sati
Veliki humanitarni koncert "Za život sa manje bola" za decu obolelu od dijabetesa održaće se sutra (sreda) u Hali sportova. Nastupiće veliki broj muzičara, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica biće namenjena za kupovinu senzora, koji će deci omogućiti bezbolno merenje šećera u krvi.
Humanitarni koncert ima za cilj da se prikupe sredstva za kupovinu senzora, pomoću kojeg deca obolela od dijabetesa mogu lako, jednostavno i potpuno bezbolno da izmere nivo šećera u krvi. Prema podacima koje je iznela dr Draginja... »

Koncert subotičkih džezera i retrospektiva baletske sekcije OKUD "Mladost"

Subotica.com pre 9 sati
Povodom obeležavanja velikog jubileja, 70 godina muzike i igre, OKUD "Mladosti" ove nedelje organizuje dva događaja, koncert subotičkih džezera u čast Feldi Jenea i baletsko veče posvećeno zlatnom dobu baletske sekvije "Mladosti".
Feldi Jene bio je jedan od najsvestranijih muzičara Subotice. Svirao je desetak instrumenata, poput saksofona, klarineta, flaute, gotovo svih duvačkih instrumenata, bubnjeva i gitare, dok je u OKUD "Mladost" svirao u Džez,... »

Serijal RTV "Prisajedinjenje 1918. godine - Svedoci istorije": Dr Stipan Matijević

RTV pre 11 sati
RTV: Serijal RTV "Prisajedinjenje 1918. godine - Svedoci istorije": Dr Stipan Matijević
SUBOTICA - Doktor Stipan Matijević prvi je u Subotici javno progovorio narodnim jezikom. Na zaprepašćenje mađarskih vlasti i oduševljenje Bunjevaca i Srba! Taj istorijski događaj, čije tekovine i danas baštinimo, desio se na poslednjoj sednici mađarskog Gradskog veća Subotice, održanoj 11. novembra 1918. godine, gde je govorio kao jedan od delegata Srpsko-bunjevačkog narodnog veća.
"Kako su zažarena bila lica bunjevačkih i srpskih skupštinara, kad su posle vekovnih borbi začuli našu reč na Skupštini", zapisao je u svom dnevniku "Događaji koji su se odigrali u Subotici za vreme mojeg javnog delovanja od 10.... »

100 OSLOBOĐENjA SUBOTICE Braća uvek i uvik zajedno

Dnevnik pre 21 sat
SUBOTICA: Srpski kulturni centar “Sveti Sava” iz Subotice i Bunjevački kulturni centar Subotica četvorednevnim programom obeležili su 100. godišnjicu od ulaska srpske vojske u Suboticu, 13. novembra 1918. godine.
Više od dvadeset godina se u Subotici realizuje manifestacija “Braća uvek i uvik zajedno”, a po tradiciji održana je i svečana akademija na sceni “Jadran”. Glumci Narodnog pozorišta Subotica prvi put su učestvovali na akademiji i... »

Pastor: Deo opozicije od odnosa prema Vučiću ne vidi realnost

Dnevnik pre 20 sati
SUBOTICA: Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kazao je da deo opozicije više "prezire" Vučića, nego što vidi realnost.
On je za subotičku RTV Panon istakao da su očevidni pomaci i ulaganja o kojima se pre nekoliko godina nije ni razmišljalo i da su to činjenice. "Pozitivne makro trendove u našoj privredi ne iskazuje samo srpska vlada, već i... »

Koliko su bezbedni liftovi u zgradama u Subotici?

RTV pre 20 sati
RTV: Koliko su bezbedni liftovi u zgradama u Subotici?
SUBOTICA - Situacija sa liftovima u Subotici nije sjajna. U starijim zgradama liftovi su dotrajali i zahtevaju ozbiljniji remont, dok u novijim stambenim jedinicama najveći problem predstavlja loš kvalitet. Investitori se naime najčešće odlučuju za jeftinije liftove.
Majstor za liftove, Denis Suzić, u poslu je već više od 20 godina. Njegova firma održava preko 150 liftova širom Vojvodine, ali najviše u Subotici. Što se kvaliteta tiče, za starije liftove kaže su dobri i ako se redovno... »

Premijera predstave "Izvini mama" u četvrtak u Dečjem pozorištu

Subotica.com pre 20 sati
Na sceni Dečjeg pozorišta Subotica, u četvrtak, 15. novembra, premijerno će se izvesti predstava "Izvini mama" u režiji i dramatizaciji Todora Valova, s početkom u 18 časova. Predstava je inspirisana ruskom bajkom "Neću da se izvinim" Sofije Prokofjeve, a izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine.
Predstava "Izvini mama", po bajci ruske spisateljice i dramaturškinje Sofije Prokofjeve, govori o tome koliko je teško ponekad izboriti se sa sobom i reći "izvini". Prema rečima reditelja, ovo je savremena bajka o uvredi,... »

Subotica slavi sto godina slobode-kraj velikog rata

RTV pre 21 sat
RTV: Subotica slavi sto godina slobode-kraj velikog rata
SUBOTICA - Na današnji dan 1918. godine označen je kraj "velikog rata" u Subotici. Polaganjem venaca obeležena je stogodišnjica oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu. Nakon polaganja venaca na spomen ploču na železničkoj stanici, predstavnici nekoliko kulturnih, političkih i boračkih organizacija i lokalne samouprave položili su vence na spomenik palim borcima za oslobođenje i ujedinjenje od hiljadu devetsto dvanaeste do hiljadu devetsto osamnaeste godine.
Trinaestog novembra pre stotinu godina, tačno u deset i petnaest srpska vojska, pobednička vojska u Prvom svetskom ratu, stigla je vozom u Suboticu. Ovaj istorijski datum više od dve decenije obeležava se polaganjem venaca na... »

Povređeno 25 osoba u 12 saobraćajnih nezgoda tokom protekle sedmice

Subotica.com pre 22 sata
U periodu od 5. do 12. novembra, na području Policijske uprave u Subotici, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U devet saobraćajnih nezgoda tri osobe su teže povređene i 22 osobe su lakše povređene, dok je u tri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta. U navedenom periodu, policija... »

Subotica
sreda

Vedro
10 ˚C
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
5˚ / 13˚
petak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
4˚ / 11˚
©2018 Netmark d.o.o.