Subotica - vesti

Konkurs za dodelu stipendija za školsku 2017/18. godinu, koje dodeljuje Rotary Club Subotica

Subotica.com pre 3 sata
Rotary Club Subotica raspisao je konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku 2017/18. godinu.
Pravo učešća na konkursu imaju kandidati čije je mesto prebivališta Subotica i pohađaju srednju školu, visoku školu strukovnih studija ili fakultet, čiji je osnivač Republika Srbija. Stipendije se dodeljuju učenicima II, III i IV... »

Godišnjica mađarske revolucije 1956.

RTV pre 4 sata
RTV: Godišnjica mađarske revolucije 1956.
SUBOTICA - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je na prigodnoj svečanosti u spomen 61. godišnjice revolucije u Mađarskoj podsetio da je oktobra 1956. godine veliki broj ljudi, bežeći iz Mađarske, privremeno prešao u Jugoslaviju, gde je Palić bio jedno od njihovih prihvatilišta da bi svoje putešestvje kasnije nastavili na zapad – najviše njih u Ameriku, Kanadu i Australiju.
Na prigodnoj svečanosti prisutnima se obratio i državni sekretar zadužen za parlamentarna pitanja pri kabinetu premijera Mađarske. Nandor Čepregi se u svom govoru dotakao pitanja migracije, zajedničkog i viševekovnog suživota... »

Novi standardi za privatno obezbeđenje

Subotica.com pre 8 sati
Povodom uvođenja novog standardna u sektoru privatnog obezbeđenja, danas se u Regionalnoj privrednoj komori Subotica održala konstruktivna sednica novoosnovane Sekcije za privatno obezbeđenje.
Udruženje za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije donelo je odluku da se Regionalnim komorama na teritoriji naše zemlje formiraju Sekcije za privatno obezbeđenje, s ciljem da se poboljšaju uslovi poslovanja, kao i da se... »

Počelo: Skupljaju se potpisi za doživotnu za ubice dece

B92 pre 15 sati
B92: Počelo: Skupljaju se potpisi za doživotnu za ubice dece
Beograd -- U četrdesetak gradova Srbije počinje prikupljanje potpisa za uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica.
Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je skupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana. Akcija počinje danas u Subotici u rodnom gradu Tijane Jurić, a... »

Promocija knjige "Konstantinović. Hronika" 27. oktobra u Subotici i Novom Sadu

Danas pre 13 sati
Promocija knjige Radivoja Cvetićanina "Konstantinović. Hronika" biće održana 27. oktobra u Subotici i Novom Sadu, a organizuju je Pokret Novi optimizam u saradnji sa izdavačima . Promocija u Subotici je u petak 27. oktobra u 12.30 sati u Gradskoj biblioteci. Govore Oto Tolnai, književnik, dr Duško... »

Rođeni, venčani i preminuli (16 - 21. oktobar)

Subotica.com pre 14 sati
Na osnovu podataka kojima raspolaže Matična služba grada Subotice, predstavljamo vam nedeljni izveštaj venčanih, rođenih i preminulih.
Rođeni (16 - 20. oktobar) Dobili ćerku: Jovana, Sanja i Nebojša Životić; Ema, Branislava i Stevan Poljaković Medina, Suzana i Burim Đukatani; Anita, Renata i Zoltan Bede; Teodora, Suzana i Dušan Vukadinović; Lea, Jekaterina i... »

Subotičanke među pilotima i padobrancima: Nebeske heroine sveta

Dnevnik pre 14 sati
SUBOTICA: Promocija knjige „Nebeske heroine sveta”, autorke prof. dr Radmile Tonković, skrenula je pažnju da su se među brojnim hrabrim ženama letačima i padobrancima, našle i dve Subotičanke, Marija Vuković-Milićević i Irena Sarić.
Radmila Tonković je deset godina istraživala vazduhoplovstvo, žene letače iz celoga sveta. Sve biografije su potvrdile i potpisale same nebeske heroine. Autorka knjige objašnjava da razvijene zemlje nisu bile mnogo ispred nas,... »

Isključenja struje za 24. oktobar (utorak)

Subotica.com pre 14 sati
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će, zbog radova na elektroenergetskim objektima, 24. oktobra doći do prekida u isporuci električne energije na dole navedenim lokacijama i u terminima. Za više informacija... »

Nova povreda u zvezdi: Evo zašto je Le Talek poludeo zbog starta Radivojevića (video)

Hot sport pre 15 sati
Defanzivac oseća bol, a procena je da će moći da igra u sredu protiv Spartaka iz Subotice. Buran je bio finiš meča između Zvezde i Mladosti, a pogotovo posle incidenta kada je Radivojević udario žestoko Damijena Le Taleka i onda mu Francuz uzvratio. Ipak, defanzivac je osećao bol u ramenu po ulasku... »

Potpisi za uvođenje doživotne kazne za ubice dece

Alo pre 15 sati
Alo: Potpisi za uvođenje doživotne kazne za ubice dece
U četrdesetak gradova Srbije počinje prikupljanje potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica.
Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je skupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana. Akcija počinje danas u Subotici u rodnom gradu Tijane Jurić, a... »

Subotica
četvrtak

Kiša
8 ˚C
utorak
Kiša
Kiša
2˚ / 10˚
sreda
Znatno oblačno
Znatno oblačno
7˚ / 12˚

Evropski nalog za hapšenje Todorića

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

U Masačusetsu dva pitbula usmrtila sedmogodišnjaka

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Mekejn: Ne kažem da je Tramp izbegavao vojsku, ali...

Blic  pre 2 sata  još 1 povezana

FIFA odlučila: Ronaldo je opet najbolji na svetu

Blic sport  pre 2 sata  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.