Subotica

Hit iz međimurja: Podigao sam sebi spomenik od grčkog kamena, platio ga desetine hiljada evra

Kurir pre 4 sati
Vlado Matić živi u međimurskom selu pokraj male Subotice i 11 godina je konjanik Zrinske garde, koliko ima i mađarskog konja Lordija. Vlado Matić ima svoj spomenik. Uspravno, visoko podignute glave, u svečanoj odori Zrinske garde, sedi na… »

Oltajmeri Tomislava Vidakovića ogledalo jednog doba

Subotica.com pre 5 sati
U filmovima koji nas vraćaju na početak minulog veka neizostavni deo su automobili koji su ogledalo vremena koje je iza nas. Mnogi od njih na veliko platno dođu iz dvorišta Tomislava Vidakovića sa Palića, koji je već četvrt veka pasionirani… »

Kraj vikenda označio je kraj prvog udarnog talasa sa obe strane srpsko-mađarskih graničnih prelaza.

RTV pre 7 sati
SUBOTICA - Kako je saopštila Policija Mađarske, preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji županije Čongrad-Čanad u poslednja 72 sata prošlo je 129.000 vozila sa skoro 367.000 putnika. Preko najvećeg graničnog prelaza u ovoj županiji… »

U Subotici održan komemorativni skup posvećen akciji "Oluja"

RTV pre 7 sati
SUBOTICA - U sredu, 4.avgusta, obeležava se 26 godina od početka akcije „Oluja”, u kojoj je ubijeno više od dve hiljade ljudi, a oko 220 Srba je proterano sa vekovnih ognjišta. Tim povodom je u Subotici proteklog vikenda održan komemorativni skup… »

Poginula jedna osoba, šest povređeno u saobraćajnim nezgodama tokom protekle sedmice

Subotica.com pre 9 sati
U periodu od 26. jula do 1. avgusta, na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U četiri saobraćajne nezgode jedna osoba je poginula, tri osobe su teže povređene i tri osobe su lakše povređene, dok je u osam… »

Mađarska obnavlja 13 kilometara deonice pruge Segedin-Subotica

RTV pre 9 sati
BUDIMPEŠTA - Vlada Mađarske obezbedila je 41 milijardu forinti, odnosno skoro 115 miliona evra za obnovu 13 kilometara mađarske deonice pruge Subotica – Segedin, saopštilo je Ministarstvo inovacija i tehnologije Mađarske. Kako je saopšteno… »

U julu rođeno 125 beba, tokom protekle sedmice (26. jul - 1. avgust) 33 novorođenih

Subotica.com pre 11 sati
Na najveselijem odeljenju subotičke bolnice tokom protekle sedmice na svet su došle 33 bebe. Po podacima iz porodilišta Opšte bolnice u Subotici u periodu od 26. jula do 1. avgusta svet je postao bogatiji za 33 bebe - 20 dečaka i 13 devojčica. Tokom… »

Bolnica dobila donaciju medicinskih pomagala i krevet sa el. komandama

Subotica.com pre 10 sati
Sredinom protekle sedmice subotička bolnica dobila je donacija medicinskih pomagala u vidu hodalica za pacijente, invalidska kolica i bolesnički krevet sa elektronskim komandama. Pomagala i krevet donirali su lokalna samouprava i Poslovni inkubator. Uz… »

Raspisan konkurs za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja tehničke struke

Subotica.com pre 10 sati
Komisija za dodelu stipendija Grada Subotice raspisala je konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke za školsku 2021/2022. godinu. I ovog puta biće dodeljeno ukupno 30 stipendija, koje… »

Naknada troškova mesečnih karata učenicima-putnicima u srednjim školama

Subotica.com pre 10 sati
Učenicima-putnicima subotičkih srednjih škola, sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice, mesečne karte za putovanja rešavaće se u srednjim školama u koje su upisani, saopštio je Sekretarijat za društvene delatnosti. Učenici-putnici koji iz… »

Vremenska prognoza »

Subotica »
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
29 ˚C
utorak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
18˚ / 31˚
sreda
Delimično oblačno
Delimično oblačno
20˚ / 33˚

Vesti dana »