Subotica - vesti

SBB Serbia Business Run u Kragujevcu

iKragujevac pre 1 dan
SBB Serbia Business Run dolazi u prestonicu Šumadije krajem aprila 2019. Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji je jedan od najvažnijih administrativnih, kulturnih, ali i industrijskih centara u zemlji.
Trka u Kragujevcu biće održana u Memorijalnom parku Šumarice u četvrtak, 25. aprila u 17 časova, posle posla. U pet najvećih gradova u Srbiji Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu i Kragujevcu tokom 2019. godine biće održana... »

Vozačke muke zbog EU kuke

RTV pre 1 dan
RTV: Vozačke muke zbog EU kuke
SUBOTICA - Da tehnički pregled i registracija vozila mogu postati prava muka, i to samo zbog toga što vam nedostaje EU kuka, svedoči primer jednog Subotičanina. Nakon što je sedam godina njegova "zastava", na kojoj već godinama ima ugrađenu kuku za vuču prikolice, uspešno prolazila tehnički pregled, suočio se sa grdnim problemom kada je pokušao da obnovi registraciju koja mu ističe upravo ovog 21.aprila. Tada je krenuo u dugu bitku s propisima i institucijama.
Nedeljko Vidović, penzioner iz Subotice, vozač je duže od 40 godina, vlasnik “zastave” veći deo života, a mesecima unazad bije bitku sa institucijama zbog - kuke za prikolicu. Tvrdi da, zbog novih propisa, mora da je skine kako... »

Sestra irena otrovala muža u bolnici: Za ubistvo cijanido dobila 13 godina zatvora, ali tužilac nije zadovoljan

Blic pre 2 dana
Irena Šarkanj (55), medicinska sestra iz Horgoša, osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo muža Ištvana Šarkanja (63) trovanjem cijanidom u Opštoj bolnici u Subotici, nije uložila još žalbu na presudu, ali Više javno tužilaštvo jeste. "Blic" saznaje da je nakon izricanja presude u Višem sudu u... »

I Srbija ima barona Munchausena

Al Jazeera pre 2 dana
Najveći politički plačljivko Srbije je bezbroj puta prelazio Drinu na Rači, odlazeći u Bosnu da raspiruje međunacionalnu mržnju.
Piše mi neki dan iz Subotice moj neplaćeni savetnik i školski drug Miljan Vuksanović i šalje mi priču o najslavnijem lažovu u svetskoj literaturi. Ukratko, taj nemački pustolov zvao se Karlo Fridrih Jeronim, baron od Minhauzena.... »

Dok se obnavlja kuhinja "Naše radosti", mališani obroke dobijaju iz fabrike ATB "Sever"

RTV pre 2 dana
RTV: Dok se obnavlja kuhinja "Naše radosti", mališani obroke dobijaju iz fabrike ATB "Sever"
SUBOTICA - Narodna izreka kaže da "zdravlje na usta ulazi". To važi za sve, a posebno za mališane. Zbog toga je Predškolska ustanova "Naša radost" otpočela obnovu centralne kuhinje u kojoj se spremaju obroci za decu, u šta će Kabinet ministarke bez portfelja za demografiju i populacionu politiku i Grad Subotica, investirati ukupno 64 miliona dinara.
Predškolsku ustanovu "Naša radost" u Subotici, prema podacima sa poslednjeg upisa, pohađa oko 4000 mališana. Centralna kuhinja prvobitno je bila namenjena za ishranu 450 dece u vrtiću "Šumice", a vremenom je toplim obrocima... »

Dečje pozorište Subotica osvojilo tri vredne nagrade

Danas pre 3 dana
Dečje pozorište Subotica je na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine osvojilo t vredne nagrade sa predstavom „Izvini, mama“ reditelja Todora Valova.
Peti put za redom, na ovom Festivalu, Dečje pozorište osvojilo je nagradu za najbolju predstavu za decu u celini. Natalija Vočeva dobila je nagradu za najbolju kreaciju lutaka, dok je nagrada za najboljeg mladog glumca, koju... »

Subotica menja formu protesta '1 od 5 miliona'

Slobodna Evropa pre 3 dana
Organizatori građanskih protesta “Jedan od pet miliona” u Subotici saopštili su da od večeras, menjaju formu protsta. “Od sada, u našem gradu organizujemo skupove na različitim lokacijama, gde ćemo promovisati otvoreni razgovor među građanima o važnim temama koje nas tište. Težićemo da se bavimo... »

Junaci sa Košara u Subotici

RTV pre 3 dana
RTV: Junaci sa Košara u Subotici
SUBOTICA - "Košare, bitka koja traje" naziv je tribini koja će biti održana u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici 22.aprila sa početkom u 19 časova. Na tribini će govoriti pukovnik Ljubinko Đurković, komadant linije odbrane, i borci sa Košara.
Da podsetimo, u bici na Košarama život je izgubio Subotičanin Josip Sič, Tibor Cerna iz Kovilova, a povređeni su Dejan Perić iz Subotice i Robert Antal iz Bačke Topole. Saša Vujić, predsednik GO Društva srpskih domaćina, koje se... »

Učenici iz Subotice boravili kod vršnjaka u Italiji

Subotica.com pre 3 dana
Učenici OŠ "Sonja Marinković" već četvrtu godinu za redom učestvuju u programu razmene učenika sa Italijom, a posredstvom "Interkulture", međunarodne organizacije za razmenu đaka i studenata.
Ove godine đaci iz Subotice i njihove porodice ugostili su deset svojih vršnjaka iz Leka (Lombardija) koji su, u pratnji dvoje nastavnika, boravili u našem gradu od 18. do 24. marta, a uzvratna poseta je realizovana u periodu od... »

By-Pass i Danga nastupaju u Subotici 26. aprila

Balkan Rock pre 3 dana
Dva alternativna rok benda BY-PASS iz Pančeva i Danga iz Beograda nastupiće 26. aprila u klubu Mladost u Subotici.
BY-PASS je bend poznat po nastupima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na početku karijere stilski je bio pod uticajem Progressive Rock, Metal, Stoner Rock i Grunge-a, da bi se vremenom oblikovao u nešto što je po definiciji... »

Subotica
utorak

Vedro
24 ˚C
sreda
Pljuskovi
Pljuskovi
11˚ / 23˚
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
12˚ / 25˚
©2019 Netmark d.o.o.