Subotica - vesti

Dogovorena saradnja Mađarske i Vojvodine u oblasti zdravstva

Dnevnik pre 3 dana
NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i najviši predstavnici Ministarstva ljudskih resursa i Univerziteta u Segedinu razgovarali su danas u Budimpešti o saradnji dve zemlje u oblasti zdravstva.
Predstavnici mađarske i Pokrajinske vlade razgovarali su o zajedničkim problemima koji dotiču obe regije i mogućnostima za njihovo rešavanje.Kako je rekao sekretar Gojković, dve zemlje već imaju uspešnu saradnju, što je i pre... »

Dogovorena saradnja Mađarske i AP Vojvodine u oblasti zdravstva

RTV pre 3 dana
RTV: Dogovorena saradnja Mađarske i AP Vojvodine u oblasti zdravstva
NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i najviši predstavnici Ministarstva ljudskih resursa i Univerziteta u Segedinu razgovarali su danas u Budimpešti o saradnji dve zemlje u oblasti zdravstva.
Predstavnici mađarske i Pokrajinske vlade razgovarali su o zajedničkim problemima koji dotiču obe regije i mogućnostima za njihovo rešavanje. Kako je rekao Gojković, dve zemlje već imaju uspešnu saradnju, što je i pre nekoliko... »

GAS: Udruženi do boljih rešenja u javnom prevozu

Ritam grada Kg pre 3 dana
U prostorijama Gradske agencije za saobraćaj u Kragujevcu održan je sastanak Lokalnih upravljača javnog prevoza iz 10 najvećih gradova Srbije, iza Kragujevca, Beograda, Niša, Užica, Zaječara, Subotice … Na sastanku, koji je otvorio domaćin, direktor Gradske agencije za saobraćaj, Dušan Obradović,... »

Radno vreme za uskršnje praznike

Subotica.com pre 3 dana
Tokom predstojećih uskršnjih praznika, radno vreme javnih preduzeća, ustanova i drugih objekata od javnog značaja biće usklađeno s praznikom. Osim vikenda, neradni dani biće petak, 19. april, i ponedeljak, 22. april.
Za predstojeće uskršnje praznike, Apoteka Subotica radiće kroz dežurstvo. Apoteka Ogranak 1 (Gradska kuća), radiće non-stop za sve dane uskršnjih praznika. U petak i subotu, 19. i 20. aprila, u periodu od 8 do 13 časova dežuraće... »

Intervencije na srcu uz pomoć najmodernije opreme i vrhunskih stručnjaka

Subotica.com pre 4 dana
Uz pomoć intervaskularnog ultrazvuka, interventni timovi kardiologije Opšte bolnice Subotica i Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luke, izveli su danas tri zahtevne intervencije na koronarnim sudovima pacijenata. Radu u sali za kateterizaciju srca, prethodila je zajednička radionica timova na temu interventne dijagnostike kompleksnih lezija.
Lečenje koronarne bolesti uz pomoć intervaskularnog ultrazvuka, dr Saša Lončar, šef Odeljenja interventne kardiologije u Univerzitetskom kliničkom centru Banje Luke, zajedno sa svojim timom rutinski obavlja već tri godine, te... »

Objavljen program obeležavanja 100 godina Komunističke partije Jugoslavije

Subotica.com pre 4 dana
Gradski komitet "Komunisti Srbije" Subotica objavio je program obeležavanja 100 godina od osnivanja Socijalističke radničke partije Jugoslavije, Komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije. Saopštenje prenosimo u celosti.
Pre 100 godina, od 20. do 23. aprila 1919. godine, u hotelu "Slavija" u Beogradu osnovana je Socijalistička radnička partija Jugoslavije (komunista), da bi ona 1920. godine na kongresu u Vukovaru dobila ime Komunistička partija... »

Sajam obrazovanja u Subotici - gde nastaviti školovanje?

RTV pre 4 dana
RTV: Sajam obrazovanja u Subotici - gde nastaviti školovanje?
SUBOTICA - U kom smeru nastaviti školovanje? Na to pitanje danas su odgovor mogli da pronađu budući srednjoškolci, ali i budući studenti, na tradicionalnom sajmu obrazovanja u Subotici.
Desetak subotičkih srednjih škola i nešto manje visokoškolskih ustanova predstavilo je danas svoje obrazovne profile, planove i programe na 15. Sajmu obrazovanja u Subotici. Za učenike osnovnih škola je to bila odlična prilika da... »

U Subotici kampanja Žene žive i na selu

Dnevnik pre 4 dana
SUBOTICA: Žene na selu su izložene različitim oblicima diskriminacije. Od njih se očekuje da budu majke, domaćice, da rade u polju i druge poslove na selu.
Angelina Vilus, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva u Novom Žedniku bavi se stočarstvom. Osnovnu školu završila u susednom selu Stari Žednik, gde je odrasla u porodici koja se takođe bavila i sada se bavi poljoprivredom. "Upisala... »

Subotički kardiolozi ulaze u "višu ligu"

RTV pre 4 dana
RTV: Subotički kardiolozi ulaze u "višu ligu"
SUBOTICA - Subotički kardiolozi ulaze u "višu ligu" kada su u pitanju intervencije u angio sali uz upotrebu sofisticirane tehnologije. Do sada su se radile, pod znacima navoda, osnovne intervencije, a u saradnji sa kardiolozima iz Banja Luke, od danas i mnogo zahtevnije procedure koje daju još jedan pogled pred lečenje i sprečavaju komplikacije, a za koje očekuju da u budućnosti postanu rutinske.
Najteže procedure uz upotrebu najsavremenijih tehnologija u kardiologiji. Od danas i u Opštoj bolnici u Subotici. Subotički stručnjaci u saradnji sa stručnjacima sa Univerzitetskog kliničkog centra iz Banja Luke izveli su danas... »

Isključenja struje za 18. april (četvrtak)

Subotica.com pre 4 dana
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava javnost da će, zbog radova na elektroenergetskim objektima, 18. aprila doći do prekida u isporuci električne energije na dole navedenim lokacijama i u terminima. Za više informacija... »

Subotica
nedelja

Delimično oblačno
17 ˚C
ponedeljak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
10˚ / 21˚
utorak
Kiša
Kiša
9˚ / 17˚
©2019 Netmark d.o.o.