Izvor: Pravda arhiva vesti 05.01.2016

Kristijan od danas u Zabeli

Pravda 05.01.2016
Učesnik rijalitija i više puta osuđivani kriminalac Kristijan Golubović, danas treba da se javi u požarevačku Zabelu gde će služiti zatvorsku kaznu od četiri godine. On je do sada već nekoliko puta odlagao odlazak na robiju zbog rođenja deteta… »

Hrvatski istoričar: Da postoje dokazi, Stepinca bi davno proglasili svetim

Pravda 05.01.2016
ZAGREB – Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić kaže da mu je naravno drago da je papa u ovaj proces uključio i Srpsku pravoslavnu crkvu po pitanju proglašenja za sveca hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, jer se, kako kaže, radi o kontroverznoj… »

NIKOLIĆ NE ODSTUPA: Ivanić ne radi dovoljno za Republiku Srpsku

Pravda 05.01.2016
BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je optužbe srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da se meša u unutrašnje odnose u BiH i ocenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Republiku… »

UKRAJINA PRAVI PROBLEME: Kijev tera Moskvu na sud, Evropa se smrzava

Pravda 05.01.2016
Po staroj, lošoj, tradiciji Rusija i Ukrajina su novu godinu počeli gasnim sukobom od kojeg može da nastrada Evropa. Iako je Rusija ponudila Ukrajini popust na gas za prvi kvartal 2016, pa bi hiljadu kubika plavog goriva koštalo 212 umesto 230… »

NOVI MIGRANTSKI TALAS: Stižu klimatske izbeglice!

Pravda 05.01.2016
Oni koje je zahvatala panika pred prizorom pet-šest miliona izbeglica, koliko je u trenutnoj migrantskoj krizi zapljusnulo Bliski istok, Evropu i sever Afrike, tek će biti užasnuti ako dočekaju sredinu veka. Do tada će, prema proceni Međunarodne… »

Sirijska vojska oslobađa vojnu bazu kod Alepa

Pravda 05.01.2016
Sirijska vojska pokrenula je veliku ofanzivu kako bi uništila pozicije ID u selima koje se nalaze pored vazduhoplovne vojne baze Kveiris u provinciji Alep, javlja iranska novinska agencija Fars. Izvor iz vojske rekao je agenciji da je osobođeno… »

STRUČNjACI UPOZORAVAJU: Ukoliko zarate sa Iranom, Saudijska Arabija će brzo nestati sa karte sveta!

Pravda 05.01.2016
Ako dođe do rata između Rijada i Teherana – Sudijska Arabija će taj rat sigurno izgubiti i biti uništena – ocenio je jedan od najboljih svetskih znalaca Bliskog Istoka Jevgenij Satanovski. Satanovski koji rukovodi moskovskim Institutom za… »

BOLESNO: Igrica Oluja u kojoj ubijaju Srbe hit u Hrvatskoj, pobeđuje onaj ko prvi osvoji Knin! (VIDEO)

Pravda 05.01.2016
ZAGREB – Sramna društvena igra “Oluja 1995.” koja veliča progon i zločine nad Srbima tokom istoimene hrvatske akcije 1995. godine, već 8 godina se prodaje u Hrvatskoj, a posebno je tražena kao poklon za praznike. Igrica, za koju mnogi kažu da… »

JEZIVO: Pred porodicom hteo da obljubi taštu!

Pravda 05.01.2016
NOVI SAD – Blagoja J. (71) iz Novog Sada uhapsila je novosadska kriminalistička policija zbog sumnje da je pokušao da siluje taštu D. K. (83) u porodičnoj kući u Petrovaradinu. Srećom, Blagojev sin je na vreme pozvao policiju, koja je privela… »

Snimci odali teroriste: Islamska država ratuje za Porošenka (VIDEO)

Pravda 05.01.2016
Hakerska grupa Kiber Berkut objavila je na internetu fotografije i video-snimke koji ukazuju da u redovima ukrajinskog nacističkog bataljona Azov ratuju i pripadnici Islamske države. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko nedavno je potpisao… »