Balkan arhiva vesti 08.01.2016

Orban: Potpuno zaustaviti priliv migranata u EU

RTS 08.01.2016
Mađarski premijer Viktor Orban smatra da se priliv migranata u Evropsku uniju mora u potpunosti zaustaviti, a ne samo usporavati. Orban je, u intervjuu državnom radiju, pozvao na stvaranje "evropske linije odbrane" na severnoj granici Grčke sa… »

Ranjen ispred porodične kuće u Baru!

Alo 08.01.2016
Baranin Goran Anđelić (42) zvani Makaza ranjen je ispred porodične kuće u naselju Čeluga u tom gradu, javile su podgoričke "Vijesti". Anđelić je ranjen sinoć oko 22.30 časova u nogu i nije životno ugrožen. Na njega je za sada nepoznati… »

Kanadski ministar odbrane o BiH i Srbima

Newsweek 08.01.2016
"Povezao sam se sa srpskom zajednicom", rekao je Sadžan između ostalog za kanadski portal Mekleans. Ministar odbrane Kanade Hardžit Sing Sadžan izjavio je da su mu iskustva iz bivše Jugoslavije gde je bio u mirovnoj misiji NATO -a pomogla u karijeri… »

Islamska država planirala napad u Austriji »

Studio B 08.01.2016
Islamska država planirala je izvojdnje napada, tokom novogodišnje noći i u Austiji, prenose danas bečki mediji pisanje turske štampe. Navodne pripreme za teroristički napad u Minhenu u novogodišnjoj noći deo su plana Islamske države za… »

Sud u Madridu odbio da izruči Sindičića Hrvatskoj

Večernje novosti 07.01.2016
Istražni sud u Madridu odbio je da izruči bivšeg agenta jugoslovenske tajne službe Vinka Sindičića opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci. MADRID - Istražni sud u Madridu odbio je da izruči bivšeg agenta jugoslovenske tajne službe Vinka… »

"SAD naoružavaju Hrvatsku da bi uticale na Srbiju"

B92 08.01.2016
Zagreb -- Isporukom balističkih projektila M270 Hrvatskoj SAD žele da izvrše pritisak na Srbiju da se odluči za pristupanje širim evroatlantskim integracijama. Takođe, time se želi i odustajanje Srbije od politike neutralnosti, ocenjuje Marko… »

Dodik: Biće referenduma, jednom

Alo 08.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uverenje da će jednog dana biti održan referendum o statusu Srpske i da to ne bi trebalo da bude problem nikome u BiH. "Ne razumem šta ti drugi imaju od priče o BiH od koje su samo uljuljkani i kao… »

Dodik: Neće proći Bakir, kao što nije prošao Alija

B92 08.01.2016
Banjaluka -- Predsednik RS Milorad Dodik optužio je Savez za promene, koja je na vlasti na nivou BiH, u opoziciji u RS, za izdaju i podaništvo onima koji žele unitarnu BiH. On je rekao da su predstavnici Saveza za promene (SDS, PDP, NDP) "podanici"… »

Ubica Zvao Majku Pre Smrti: Ubio sam ženu i ćerku, presudiću i sebi!

Kurir 08.01.2016
ZAGREB - Željko K. (50) je u petak oko 7 sati ubio svoju 20 godina mlađu suprugu Sanju i četverogodišnju ćerkicu u stanu u Ulici Milana Rešetara u zagrebačkom naselju Špansko. - Ubio sam ih, ubio sam ženu i ćerku! – ovo je ovaj pripadnik… »

Oštar Napad: Dodik optužio Savez za promene za izdaju i podršku unitarnoj BiH

Kurir 08.01.2016
Po njegovim rečima, predstavnici Saveza za promene su po političkom konceptu unitaristi, koji svoje izdajništvo pravdaju napadima na ličnosti iz vlasti Republike Srpske i plasiranjem priča o kriminalu bez argumenata. BANJALUKA, 8. januara 2016… »