Balkan arhiva vesti 08.01.2016

HR: Da su danas izbori, Most bi pao

B92 08.01.2016
Zagreb -- Da se u Hrvatskoj danas održavaju izbori, dva meseca nakon novembarskih, nezavisna lista Most bi zabeležila pad, javio je HRT. Prema najnovijem istraživanju agencije Promocije Plus, Cro demoskop Most bi, prema ovom istraživanju, dobio 12,6… »

POLEMIKE Emil Vlajki: Tri izlaza za Srpsku

Večernje novosti 08.01.2016
Dodik je propustio trenutak kada, uz veliku harizmu u narodu, nije izašao iz svoje partije koja se nakon 2010. nije mogla više uspešno moralno oporaviti, i nije formirao svoj pokret, novu političku partiju. MILORAD Dodik, uza sve napore, nije imao… »

Bruka I Sramota: Devojčica isterana iz KUD-a zbog komentara njene majke na Fejsbuku

Kurir 08.01.2016
Tanja Andrić je samohrana i nezaposlena majka troje dece iz opštine Milići, a nedavno je dobila neobično obaveštenje. Rukovodilac Kulturno-umetničkog društva Drago Čalmić, naredio je da njena 13-godišnja ćerka više ne može da bude član KUD-a… »

Ćustić: Hrvatska rakete nabavlja da sa SAD zastraši Srbiju

N1 Info 08.01.2016
Urednik časopisa Defender Marko Ćustić je ocenio da Hrvatska nabavlja balističke rakete od SAD kako bi zastrašila Srbiju, jer je američki interes da Srbija zna da se mora odlučiti za Zapad. Siguran sam da niko neće ispaliti te rakete, dodao je… »

Sukob demonstranata i policije u centru Atine

RTS 08.01.2016
Demonstranti su se sukobili sa policijom u centru Atine tokom protesta protiv reforme sistema socijalne zaštite. Protest oko 2.000 ljudi je organizovao jedan od državnih sindikata koji se ne slaže sa povećanjem doprinosa na plate, što je deo paketa… »

Orban protiv EU: Kako je mađarski premijer u dva dana dva puta bacio rukavicu Briselu u lice

Newsweek 08.01.2016
Orban je, između ostalog, gotovo istovremeno jasno i glasno podržao većinu predloga za reformu EU, koje zahteva Kameron, u susret referendumu 2017. godine, na kojem bi se Britanci izjasnili da li žžele ostanu u Uniji. Mađarski premijer Viktor Orban… »

Mladi muzičari oduševili Bijeljince

Večernje novosti 08.01.2016
Koncert učenika Muzičke škole "Kornelije Stanković" u bijeljinskom Centru za kulturu. I ove godine će biti učesnici najznačajnijih muzičkih festivala u zemlji, regionu i inostranstvu. BIJELjINA - Povodom Božića, učenici Osnovne muzičke škole… »

Mahirov Otac: Majka i očuh se oglasili tek kad sam zatražio obdukciju, dete stalno imalo modrice!

Kurir 08.01.2016
SARAJEVO - Biološki otac dečaka Mahira Rakovca (14) koji se bacio sa zgrade zbog, kako se pretpostavlja, zlostavljanja u školi, tvrdi da su reakcije majke Alise i očuha Dubravka krenule kasno i to tek kada je on zatražio obdukciju tela svog sina. On… »

Roćen umesto Marovića na čelu političkog saveta DPS »

Studio B 08.01.2016
Glavni odbor najuticajnije vlaldajuće demokratske partije socijalista (DPS) trebalo bi u februaru da izabere novog predsednika političkog saveta stranke umesto Svetozara Marovića, koji se nalazi u pritvoru, piše danas podgorički Dan. Pozivajući se… »

Kosovo: Lideri opozicije očekuju masovan protest

RTV 08.01.2016
PRIŠTINA - Lideri opozicionih stranaka danas su izrazili očekivanje da će protesti protiv Vlade Kosova proteći mirno i pozvali građane da u što većem broju dođu na protest. Predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri kazao je da je cilj… »