Balkan arhiva vesti 08.01.2016

Student Zapalio Fejsbuk: Tajkuni stvaraju generacije degenerika, a u amanet im se ostavlja zemlja

Kurir 08.01.2016
SARAJEVO - Jvnost u BiH i dalje traži istinu o tragičnoj smrti dečaka Mahira Rakovca (14), dečaka koji je izvršio samoubistvo u Sarajevu, kada je na površinu isplivala bolna istina o vršnjačkom nasilju kao i tišina cele zajednice povodom ove… »

Konkurs Za Posao U Nemačkoj: Traže se negovatelji, mogu i kandidati iz BiH!

Kurir 08.01.2016
SARAJEVO - U BiH je objavljen javni poziv za posao radnika za zdravstvenu negu u Nemačkoj. Termin za intervjue sa kandidatima koji su se javili na Javni poziv za realizaciju Triple Win projekta zapošljavanja radnika za zdravstvenu negu u Nemačkoj je u… »

Đukanović: Crna Gora faktor stabilnosti na Balkanu

N1 Info 08.01.2016
Danas je Crna Gora faktor stabilnosti na Balkanu, zemlja kojoj je upućen poziv za članstvo u NATO i uspešno vodi pregovore za članstvo u Evropskoj uniji, izjavio je predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i poručio da ta država samostalno… »

Bratu bivšeg predsednika Rumunije četiri godine zatvora

RTS 08.01.2016
Rumunski sud osudio je Mirču Baseskua, ubrata bivšeg predsednika te zemlje Trajana Baseskua na četiri godine zatvora zbog trgovine uticajem, zaključivši da je obećao jednom zatvoreniku da će biti ranije pušten iz zatvora u zamenu za mito. Sud u… »

Bosna strepi od novog rata

Vesti online 08.01.2016
U Bosni i Hercegovini prisutan je strah od novog rata, ukazuje bečki dnevnik "Kurir", navodeći da se dosadašnjim stranama u sukobu pridružila još jedna - arapske vehabije. - Šta mislite, kada će početi rat? - bilo je pitanje jednog taksiste na… »

Banjaluka: Otvara se "pametna" bolnica

Večernje novosti 08.01.2016
U Banjaluci će biti pušteno u rad novoizgrađeno južno krilo Univerzitetskog kliničkog centra. Najsavremenija poliklinika na Balkanu. Kontrola svih sistema samo sa jednog mesta. U BANjALUCI će danas biti otvoren novosagrađeni objekat Južnog krila… »

RAT GRAFITIMA U PODGORICI: Albansku zastavu prekrečili sa 4 ocila!

Kurir 08.01.2016
PODGORICA - Preko grafita na stubu mosta na plaži Trgaja na reci Cijevni u Podgorici, na kojem je nacrtana albanska zastava, pre nekoliko dana nepoznate osobe iscrtale su krst sa četiri ocila. To je izazvalo ogorčenje autora prvobitnog grafita, koji su… »

Amfilohije o pozivu Crne Gore u NATO: Kao da su prihvatili Hitlera 1941. godine

Newsweek 08.01.2016
Šta je NATO koji nas je bombardovao, koji nam je oteo Kosovo i Metohiju i koji danas podržava bratoubilački rat u Ukrajini, nastavljajući Hitlerovo delo? zapitao se Amfilohije. Mitropolit crnogorsko-primorski kazao je da je usmeravanje Crne Gore ka… »

Bijeljina: Borcima pečenica, prvoj bebi pare

Večernje novosti 08.01.2016
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio božićne darove: Podeljeno je 75 pečenica najugroženijim boračkim porodicama, a prvorođenoj bebi u ovom gradu pripalo je 1.000 maraka. BIJELjINA - Povom Božića, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić… »

Bijela: Brodogradilište ode na doboš

Večernje novosti 08.01.2016
Osmog februara se zatvara tender za prodaju celokupne imovine Brodogradilišta "Bijela", po ukupnoj početnoj ceni od oko 27,2 miliona evra. Tender je raspisala Stečajna uprava "Jadranskog brodogradilišta" BIJELA - Osmog februara se zatvara tender za… »