Arhiva vesti 08.02.2016

Dres Partizana ostaje bez tri štrafte

Mondo 08.02.2016
Adidas saopštio da se "privodi kraju" dugogodišnja saradnja sa Fudbalskim klubom Partizan. Kakvi će biti novi dresovi crno-belih? Foto: MONDO/Predrag Vujić Fudbaleri Partizana od naredne sezone nosiće dresove na kojima neće biti prepoznatljive tri… »

Hrvatski mediji: IKako je "Er Srbija" potukla "Kroaciju Erlajns"

Blic 08.02.2016
Pod naslovom "Kako je Er Srbija potukla Kroaciju Erlajns", Jutarnji.hr prenosi danas priču Novog lista o tome da je "novom linijom za Njujork, Beograd postao važnija destinacija od Zagreba". Er Srbija, naslednik nekadašnjeg JAT-a i kompanija u kojoj od… »

Hakeri uskoro i u vašem frižideru

RTV 08.02.2016
VAŠINGTON - Polako ali sigurno, tvrde stručnjaci, sve naše kućne i druge sprave - od rerni, televizora i frižidera pa do novčanika, kompjutera i kola - biće povezane ogromnom mrežom nazvanom "Internet predmeta". To će nam olakšati život, navode… »

Abe: Snažan i odlučan odgovor Severnoj Koreji

RTV 08.02.2016
TOKIO - Odgovor Tokija na severnokorejsko lansiranje rakete dugog dometa biće snažan i odlučan, upozorio je danas japanski premijer Šinzo Abe. Abe je naložio saradnicima da naprave pripreme kako bi vlada brzo mogla da odluči o konkretnim kaznenim… »

Oštra Reakcija Kremlja:: Lansiranje severnokorejske rakete je neprihvatljivo

Blic 08.02.2016
Kremlj je danas ponovo osudio Severnu Koreju zbog lansiranja rakete dugog dometa sa satelitom, ocenivši da je to neprihvatljivo i da predstavlja kršenje međunarodnog prava. Komentarišući navode da su prilikom lansiranja rakete korišćene ruske… »

SAD priprema raketni sistem kao odgovor Severnoj Koreji

Vesti online 08.02.2016
"Američka vojska se nada da će u Južnu Koreju što je skorije moguće poslati sofisticirani raketni odbrambeni sistem" saopštio je Pentagon. Zvaničnici južnokorejske i američke vojske su, nakon što je Severna Koreja juče na zaprepašćenje… »

Grčka za zaustavljanje i vraćanje čamaca sa izbeglicama

Novi magazin 08.02.2016
Grčki ministar odbrane Panos Kamenos je izjavio kako se zalaže za sporazum sa susednom Turskom koji bi omogućio pograničnoj službi Evropske unije Fronteksu da u turskim vodama zaustavlja i vraća čamce kojima izbeglice plove ka grčkim ostrvima… »

Predavanje o tehnologijama ratarske proizvodnje

Jugmedia 08.02.2016
VLADIČIN HAN – Služba za poljoprivredu Opštinske uprave u Vladičinom Hanu i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, „NS seme“, 12. februara ove godine, održaće predavanje u velikoj sali SO Vladičin Han, sa početkom u 11 časova… »

Kako će susret patrijarha Kirila sa papom uticati na Srbiju?

Pravda 08.02.2016
Susret patrijarha moskovskog Kirila sa poglavarom Rimokatoličke crkve Franjom je istorijski događaj od kog se može očekivati svašta i ništa. Kako smatraju analitičari, od ovog susreta se može očekivati otopljavanje odnosa dve crkve. Ipak, ne… »

SNS: Jedini plan DOS da se ponovo obogate

Akter 08.02.2016
Srpska napredna stranka saopštila je danas da je jedini plan novog DOS-a da se svi zajedno ponovo, i još više, obogate na račun naroda, koji su opljačkali. Prema SNS, građani su ponovo imali prilike da se uvere da ne postoji nikava razlika između… »