Izvor: RTV arhiva vesti 07.03.2016

PA: Otvaranje izložbe "Pavlovljeva deca"

RTV 07.03.2016
PANČEVO - U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra u Pančevu danas u 19 časova biće otvorenja izložba "Pavlovljeva deca" mlade autorke Jefinije Kocić. Naziv projekta „Pavlovljeva deca" nastao je iz ideje povezivanja Pavlovljevog ogleda sa… »

Efes bez Diblera tri nedelje

RTV 07.03.2016
ISTANBUL - Trener košarkaša Efesa Dušan Ivković u naredne tri nedelje zbog povrede neće moći da računa na jednog od najboljih šutera tima Džona Diblera. Amerikanac je povredio skočni zglob u meču sa Karšijakom u turskom šampionatu i njegovo… »

Karneiro traži javno izvinjenje od Murinja

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Bivša lekarka Čelsija Eva Karneiro zahteva javno izvinjenje od bivšeg trenera londonske ekipe Žozea Murinja u sklopu sudskog poravnanja sa tim fudbalskim klubom. Karneiro je danas bila na saslušanju na sudu za zapošljavanje u Krojdonu po… »

Ne nazire se kraj izgradnji zaobilaznice

RTV 07.03.2016
SUBOTICA, PANČEVO - Manje gužve bilo bi u vojvođanskim gradovima kada bi se izgradile zaobilaznice, jer bi to doprinelo i izmeštanju kamiona iz centra. Kada je reč o Subotici, generalni plan regulacije grada predviđa izgradnju saobraćajnih… »

"Vlada pobrkala pojmove u gašenju Tanjuga"

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Union Zoran Ivošević ocenio je danas da je Vlada Srbije, u slučaju Tanjuga napravila neshvatljivu grešku, jer je, brkajući pojmove, proglasila prestanak rada izdavača medija, umesto prestanka medija… »

Venger: Borba za titulu još nije završena

RTV 07.03.2016
London - Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger ocenio je danas da njegova ekipa još ima šanse da osvoji titulu u Premijer ligi uprkos tome što za liderom prvenstva Lesterom zaostaje osam bodova. Arsenal je u subotu odigrao nerešeno 2:2 sa Totenhemom… »

Barselona želi Mareza za 15 miliona funti

RTV 07.03.2016
LESTER - Fudbaler Lestera Rijad Marez odličnim partijama u Premijer ligi skrenuo je pažnju Barselone, koja je spremna da za njegov transfer izdvoji 15 miliona funti. Engleski mediji pišu da je trener Katalonaca Luis Enrike poručio upravi da dovede… »

Tribina "Mladi između kulture i sistema"

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad danas u 19 časova Studentska unija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizuje tribinu "Mladi između kulture i sistrema". Na tribini će se razgovarati o tome kako sistem… »

"Uvek ću biti tvoja" pobedila na festivalu "Ružin vrt"

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - U Studiju M Radio Novog Sada sinoć je održan 26. Festival nove rusinske narodne pesme "Ružin vrt". Festival je otvorio generalni direktor RTV Srđan Mihajlović. Od 15 novih pesama, koje su pratili Narodni orkestar RTV i Devojačka grupa iz… »

Prijave protiv maloletnika

RTV 07.03.2016
KIKINDA - Zbog osnova sumnje da su počinili razbojništva u pokušaju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi podneli su krivične prijave protiv tri lica iz Kikinde. Petnaestogodišnjak se sumnjiči da je na ulici u Kikindi, udario i… »