Izvor: RTV arhiva vesti 07.03.2016

Mrak u ulicama oko Almaškog groblja

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Kako se Novi Sad proširuje, čini se da se sve više povećavaju problemi komunalnog održavanja. Stanari Pervezovog naselja kod Almaškog groblja u novosadskom naselju Salajka od novembra imaju problem sa uličnom rasvetom. Od desetak… »

Kućica na steni jedinstvena u Srbiji

RTV 07.03.2016
BELA PALANKA - Na samo par kilometara od Bele Palanke, u neposrednoj blizini lokalnog puta koji od ovog mesta vodi do sela Oreovac, bezmalo 35 godina odoleva vremenu kućica izgrađena na steni višoj od 12 metara. Vlasnik kućice Miroslav Mika Pavlović… »

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bačkom Magliću i Kulpinu

RTV 07.03.2016
BAČKI MAGLIĆ, KULPIN - Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u utorak 8. marta organizuje dve akcije dobrovoljnog davanja krvi - u Domu kulture u Bačkog Magliću i u Mesnoj zajednici u Kulpinu. Akcija u Bačkom Magliću realizovaće se u periodu od 8 do… »

LSV: Povećava se broj žena žrtava nasilja

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenio je danas da žene u Srbiji nisu ravnopravne s muškarcima, jer imaju niže plate, nema ih na mestima odlučivanja, nisu vlasnice svojine nad nepokretnostima. Forum žena LSV je u… »

Đurićeva: Da vratimo kult reprezentacije

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Vršilac dužnosti selektorke ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je danas da je neophodno vratiti kult nacionalne selekcije i dodala da je optimistična pred kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv… »

Skrillex na Sea Dance festivalu

RTV 07.03.2016
BUDVA - Izvođač elektronske muzike Skrileks (Skrillex), nastupiće 14. jula na plaži Jaz u Budvi, na otvaranju ovogodišnjeg Si dens (Sea Dance) festivala, koji organizuje Egzit (Exit) sa saradnicima, najavljeno je danas. Skrileks trenutno drži rekord… »

Žene hobi pretvorile u posao

RTV 07.03.2016
KIKINDA - Kako bi stvorile što kvalitetniju životnu egzistenciju, žene često pored uobičajenih dnevnih poslova dodatnu zaradu potraže u izradi tradicionalnih odevnih predmeta ili ukrasa od raznih materijala. S obzirom na slabu prodaju, često su… »

Kvalifikacije za Rio definitivno u Beogradu

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru definitivno će biti održane u Beogradu, preneo je danas Košarkaški savez Srbije (KSS). Tu informaciju je danas u Ženevi potvrdio generalni sekretar Svetske košarkaške federacije… »

ZR: Poljoprivredni studijski programi

RTV 07.03.2016
ZRENJANIN - Studenti zainteresovani za upis nekih od poljoprivrednih studijskih programa od jeseni će biti u prilici da znanje stiču na Visokoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu. To je rečeno posle današnjeg sastanka gradonačlnika Zrenjanina… »

KI: Fotografski dnevnik Nevena Grujića

RTV 07.03.2016
KIKINDA - U Klubu prijatelja kikindskog Narodnog muzeja otvorena je izložba fotografija Kikinđanina Nevena Grujića. Izložene fotografija nastajale su tokom proteklih osam godina u Kikindi, a pred kikindskom publikom našla se zanimljiva fotografska… »