Izvor: RTV arhiva vesti 07.03.2016

Obrenovac: Nema opasnosti od izlivanja reka

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Za sada nema opasnosti od izlivanja reka u Obrenovcu, osim reke Peštan, koja je pod budnim okom nadležnih, rekao je Tanjugu predsednik opštine Miroslav Čučković. "Reka Peštan dolazi iz pravca Aranđelovca, a imamo vesti da su tamo… »

Koja grupa namirnica nas čini najsitijim?

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Istraživanje Univerziteta Perdu u Vest Lafajetu u Indijani pokazalo je da proteini čine da se najduže osećamo sitim. Autori studije navode da su tokom istraživanja želeli da se koncentrišu isključivo na jedno konkretno pitanje : kakvo… »

S. Koreja preti nuklearnim udarima

RTV 07.03.2016
PJONGJANG - Severna Koreja zapretila je danas "preventivnim nuklearnim udarom pravde" protiv Južne Koreje i SAD, ukoliko te dve zemlje sprovedu za ponedeljak planirane zajedničke vojne vežbe, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na saopštenje… »

U Vojvodini bez opasnosti od poplava

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Za razliku od vanredne situacije zbog porasta vodostaja u Lučanima i Arilju i Čačku gde je probijen nasip, situacija u Vojvodini znatno je bolja – vanredno je samo na brani kod Vršca, uz tok Save na snazi je uglavnom redovna odbrana od… »

Srbija prati odluke zemalja na balkanskoj migrantskoj ruti

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Nikolić izjavio je danas, tokom odvojenih sastanaka sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Peterom Burkhardom i ambasadorom Grčke u Beogradu Konstantinom Ikonomidisom na temu… »

Popovica bez vode do 15 sati

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati biti naselje Popovica. "Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena", saopšteno je iz JKP "Vodovod i… »

Vranicki: Osnivači EU bi se okretali u grobu

RTV 07.03.2016
BEČ - Bivši austrijski kancelar Franc Vranicki kritikovao je delovanje EU i austrijske vlade u migrantskoj krizi i ocenjuje da bi se "osnivači EU okretali u grobu" zbog nedostatka solidarnosti. On je, u izjavi bečkom dnevniku "Esterajh", kazao da… »

EMS: Sutra bez isključenja struje u Obrenovcu i okolini

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Javno preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) saopštilo je večeras da će zbog radova na izgradnji autoputa Beograd - Južni Jadran, doći do isključenja električne energije u Obrenovcu i okolini u sredu, 9. marta ali ne i sutra, kako je… »

Vučić: Vlada će pomoći poplavljenim područjima

RTV 07.03.2016
ČAČAK - Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas poplavljeno područje u Konjevićima kod Čačka i obećao meštanima tog sela da će Vlada Srbije pomoći sanaciju poplavljenih domaćinstava, ali i da se obnovi setva. Vučić je rekao… »

U Preševu nekoliko stotina izbeglica

RTV 07.03.2016
PREŠEVO - U prihvatom centru u Preševu u poslednjih nedelju dana situacija je nepromenjena. Tamo je smešteno 550 migranta koji za sada ne mogu da nastave put ka Evropi. Među njima su i oni vraćeni iz Hrvatske, a 70 migranata pronađeni su na… »