Izvor: RTV arhiva vesti 07.03.2016

Mađarska i Hrvatska otvaraju železničke prelaze

RTV 07.03.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarska i Hrvatska će ponovo otvoriti tri zajednička železnička granična prelaza, koji su zatvoreni od sredine prošle godine zbog izbegličke krize, objavila je danas mađarska agencija MTI. Zasad se ne zna kad će ti prelazi biti… »

Tragedije na radu zbog neobučenosti

RTV 07.03.2016
SUBOTICA - U toku protekle godine tri osobe poginule su prilikom građevinskih radova na području Severnobačkog okruga. Razlog gubitka njihovih života, prema oceni inspektora, bio je u neadekvatnoj obučenosti i opremljenosti. Kako bi se ova statistika… »

Sirijska opozicija pristala na pregovore u Ženevi

RTV 07.03.2016
BEJRUT - Sirijska opozicija pristala je danas da učestvuje na mirovnim pregovorima predviđenim ove nedelje u Ženevi pod okriljem UN, javila je agencija AFP. "Odbor za pregovore odlučio je posle konsultacija da učestvuje na pregovorima u Ženevi… »

Lucić: Novinarstvo sve manje profesija

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Novinar iz Hrvatske i urednik nekadašnjeg nedeljnika Feral tribjun (Feral Tribune) Predrag Lucić ocenio je danas da se novinarstvo na prostoru bivše Jugoslavije sve teže može nazvati profesijom. "Novinarstvo je strast, ono ne može biti… »

Vremeplov: Rođen Tomaš Masarik

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Na današnji dan 1850. godine rođen je čehoslovački državnik Tomaš Masarik, profesor Praškog univerziteta, filozof. Bio je prvi predsednik Čehoslovačke od 1918. do 1935. Osnovao je 1900. Narodnu stranku, koja je 1905. preimenovana u… »

Pajtić: Vratićemo subvencije u poljoprivredi na raniji nivo

RTV 07.03.2016
POŽAREVAC - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić danas je, prilikom obilaska sela Kličevac kod Požarevca, obećao da će ta stranka vratiti nivo subvencija poljoprivrednicima na raniji nivo. Kako je saopštila DS, Pajtić je tokom obilaska… »

Friport ostaje većinski vlasnik nalazišta zlata kod Bora

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Američka kompanija "Friport MekMoran" saopštila je danas da zadržava većinsko vlasništvo i pravo upravljanja u donjoj zoni rudnog ležišta bakra i zlata "Čukaru Peki", u neposrednoj blizini Bora. U saopštenju kompanije navodi se da je u… »

SNS: Ponosni na Vučića

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Politika predsednika SNS i premijera Srbije, Aleksandra Vučića, koja je Srbiju spasila od bankrota, pokrenula njenu privredu, dovela investicije i otvorila radna mesta, dobija pohvale od predstavnika najvažnijih međunarodnih finansijskih… »

SDP tuži DPS zbog "revanšizma"

RTV 07.03.2016
PODGORICA - Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) tužiće svog bivšeg, dugogodišnjeg partnera u vlasti, Demokratsku partiju socijalista (DPS) zbog političkog "progona i revanšizma", najavljeno je danas iz te stranke. Visoki funkcioner SDP-a… »

Sanja Vučić predstavnik Srbije na Evroviziji

RTV 07.03.2016
BEOGRAD - Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije biće Sanja Vučić "ZAA", rečeno je danas na konferenciji za medije u RTS-u. Sanja Vučić će se na 61. Pesmi Evrovizije, koja se ove godine održava u Švedskoj, predstaviti kompozicijom "Goodbye" Ivane… »