Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Iran ispalio dve rakete s natpisom "Izrael mora biti uništen"

Novi magazin 09.03.2016
Rakete su ispaljene u trenutku kada američki potpredsednik Džozef Bajden boravi u poseti Izraelu u okviru turneje po Bliskom istoku. Revolucionarna garda je ispalila rakete iz severnog Irana na mete udaljene oko 1.400 kilometara na jugoistoku zemlje… »

MUP: Vanredna situacija u tri grada i 13 opština

Novi magazin 09.03.2016
Zbog obilnih padavina i izlivanja vodotokova proglašena je vanredna situacija u tri grada i 13 opština Republike Srbije, gde je evakuisana je 171 osoba, a poplavljeno 710 domaćinstava. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, na… »

Mediji: Rusija očekuje referendum o clanstvu Srbije u NATO-u

Novi magazin 09.03.2016
"Nikolić započinje danas svoju posetu Rusiji, dok Moskva traži da dobije čvrste garancije da se Beograd neće pridružiti NATO-u", piše Komersant. Ruski dnevnik navodi da bi referendum o NATO-u Srbija trebalo da održi zajedno sa vanrednim… »

Evro sutra 123,4066 dinara

Novi magazin 09.03.2016
Evro će koštati oko 10 para više nego danas, kada je kurs 123,30348 dinara za evro. Dinar će biti za 1,4 odsto slabiji nego na početku godine, 0,8 odsto slabiji nego pre mesec dana, a dva odsto slabiji nego pre godinu dana. Domaća valuta je bila… »

Šešelj: RIK nije proglasio listu SRS zbog komjuterske greške

Novi magazin 09.03.2016
On je rekao da SRS očekuje da RIK svakog momenta proglasi izbornu listu SRS i da je jedan problem otvoren zbog greške u kompjuterskom sistemu u Kosjeriću. "Iako je naš kandidat iz Kosjerića izvadio uverenje o državljanstvu sa datumom iz marta ove… »

Fridman: Neka se svet pripremi za rat, sledi promena sistema

Novi magazin 09.03.2016
"Kada zemlje poput Nemačke, Kine i Rusije slabe i zamenjuju ih neke druge, onda počinju sistemski ratovi", objašnjava on za njujorški poslovni sajt "Biznis insajder". Tada stvari, navodi Fridman, postaju ozbiljne jer između sila još nije… »

Bajatović: Sada svi moraju da plate gas - đavo dosao po svoje

Novi magazin 09.03.2016
"Preduzeća u restrukturiranju nisu plaćala za gas - kažu neplaćamo jer je gas skup, a ja ih pitam - pa kako skup ako ga ne plaćate. Ovu vladu je zadesilo da je đavo došao po svoje i doneta je odluka da nema više daljeg zaduživanja kod Srbijagasa… »

Udovički: Ozbiljno radimo, kasni racionalizacija u školstvu

Novi magazin 09.03.2016
"Verujemo da će proces raconalizacije u školstvu malo više da kasni", rekla je Udovički Tanjugu. Skoro sve lokalne samouprave, kako je navela, odredile su maksimalne brojeve za sve svoje organizacione jedinice. "Sada se već i kod njih radi uveliko na… »

Bivši šef WADA: Šarapova pokazala svesni nemar

Novi magazin 09.03.2016
Paund je agenciji Asosijejted pres rekao da bi Šarapova mogla da bude suspendovana do četiri godine, osim ako ne iznese olakšavajuće okolnosti da bi objasnila to što je bila pozitivna na meldonijum tokom Otvorenog prvenstva Australije. Meldonijum je… »

Nađa Savčenko nastavlja štrajk glađu i žeđu

Novi magazin 09.03.2016
"Nastavljam štrajk glađu i žeđu", izjavila je ona u sudu u Donjecku, ruskom gradiću blizu granice sa Ukrajinom.Nađa Savčenko (34) optužena je da je ukrajinskoj vojsci dala podatke o položaju dvojice ruskih novinara koji su ubijeni u minobacačkoj… »