Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Oko 250.000 dece u Siriji gladni čekaju smrt

Novi magazin 09.03.2016
. Prema izveštaju te NVO, ta deca su toliko uplašena i osiromašena ratom da sada samo čekaju i da budu ubijena. U opkoljenim mestima gde snajper ubija svakoga ko pokuša izaći iz grada, mladi ljudi umiru na samo nekoliko kilometara od skladišta koja… »

Pjongjang objavio sliku svog lidera pored makete nuklearnog oružja

Novi magazin 09.03.2016
List Rodong Sinmun je preneo da se Kim sastao s nuklearnim naučnicima kako bi dobio informacije o njihovom radu, dodajući da je lider izrazio zadovoljstvo što je napravljena maketa nuklearnih bojevih glava spremnih za upotrebu na balističkim raketama… »

Pajtić: Vojvodina ima najmoderniji sistem odbrane od poplava

Novi magazin 09.03.2016
Pajtić je podsetio da je Vlada Vojvodine u poslednjih šest godina investirala oko 3,5 milijarde dinara i izgradila i rekonstruisala više od 150 kilometara nasipa, dodavši da je šteta daleko veća kada dođe do poplava, od ulaganja u zaštitu od… »

Dačić sa delegacijom NATO o saradnji kroz Partnerstvo za mir

Novi magazin 09.03.2016
Dačić je kazao da Vlada Srbije želi da radi na razvoju partnerske saradnje s NATO-om kroz programe Partnerstva za mir, ali da nema ambiciju da Srbija postane članica saveza i da želi da očuva poziciju vojne neutralnosti. On je dodao da je važno da… »

Dvojica uhapšena zbog seksualnih napada u Kelnu

Novi magazin 09.03.2016
Portparol nemačkog tužilaštva Ulrih Bremer je izjavio da je 26-godišnji Alžirac prepoznat na jednoj od fotografija i uhapšen u mestu Kerpen, blizu Kelna, prenela je agencija AP. Drugi muškarac, 31-godišnji Iračanin, sam se predao policiji u Hamu… »

Ubijeno još sedam napadača u Tunisu

Novi magazin 09.03.2016
Ministarstvo je saopštilo da se potraga za dzihadistima nastavlja posle njihovih napada na bezbednosne snage u noći između ponedeljka i utorka, javio je AP. Turske bezbednosne snage su angažovale helikoptere da otkriju naoruzane džihadiste koji se… »

Popularnost Merkelove na vrhuncu

Novi magazin 09.03.2016
Popularnost Merkeleove je dostigla 50 procenata anketiranih birača uprkos tome što je njena politika otovorenosti prema migrantima izazvala otpor dela stanovnika Nemačke. Njen politički protivnik, predstavnik Socijaldemokratske partije Zigmar… »

Japan zatvara dva nuklearna reaktora

Novi magazin 09.03.2016
Time bi se smanjio broj operativnih raktora na dva u Japanu, navodi AFP. Odluka suda doneta je nekoliko dana uoči obeležavanja petogodišnjice nuklearne katastrofe u Fukušimi, nakon koje je nekoliko desetina reaktora ugašeno. NHK navodi da se naredba… »

Arapi planiraju velika ulaganja u Zobnaticu

Novi magazin 09.03.2016
Suvaidi je rekao da su na Kopaonik biznis forumu čuli da je to plodno zemljište, na kojem niko već 30 godina nije ništa uradio. "Ove godine nastavljamo da ulažemo sa novom tehnoogijom, jer želimo da budemo operativni tokom cele godine. Želimo da… »

Zabranjeno parkiranje kod kule "Nebojša"

Novi magazin 09.03.2016
Iz Beokom - servisa apeluju na sugrađane čija se vozila nalaze u ovoj zoni da ih hitno izmeste do kraja dana, kako ne bi ostala zarobljena vodom u pomenutoj zoni. Sva zatečena vozila koja nisu uklonili vlasnici, a moguće ih je ukloniti iz ove zone… »