Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Grčka: Migranti moraju da odu iz kampa u Idomeniji

Novi magazin 09.03.2016
Dendijas je rekao da njegova zemlja može da obezbedi bolje uslove za smeštaj migranata u drugim kampovima udaljenim 10 ili 12 kilometara od graničnog prelaza Idomeni. Prema njegovim rečima, Grčka ne može da pruži ozbiljnu pomoć tolikom broju ljudi… »

Zapadna Morava se izlila na oranice u šest kruševačkih sela

Novi magazin 09.03.2016
Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, Zapadna i Južna Morava su na području Kruševca u stagnaciji ili opadanju, ali sve nadležne gradske službe se pripremaju za nove padavine. "Prema najavama prognostičara, očekuje se do 60 litara kiše po metru… »

EP: EU daje "sultanu Erdoganu" ključeve od kapije Evrope

Novi magazin 09.03.2016
Lider grupe liberala u EP i bivši belgijski premijer Gi Verhofstad rekao je poslanicima u Strazburu da je dogovor lidera EU sa Turskom "izuzetno problematičan", prenosi AFP. "Dogovor sa Turskom će nam doneti probleme. Njime zapravo ključeve od ulaza… »

Nikolić: Nagrada za sadašnjost i obaveza za budućnost

Novi magazin 09.03.2016
I u budućnosti, istakao je, doprinosimo isticanju poruka hrišćanskih, pravoslavnih i sveslovenskih vrlina i da kroz njih promovišemo civilizacijske vrednosti. "A ja nikada neću posustati, moja vera u Boga i ljubav prema svima vama, jeste i biće… »

Kurtoviću 20 godina zatvora za ubistvo na "Blejvoču"

Novi magazin 09.03.2016
Kurtoviću je istom odlukom produžen pritvor. Na ovu presudu osuđeni kao i tužilaštvo imaju pravo sa ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je u završnoj reči sudu da Kurtovića osudi na 40 godina… »

Vučić: Milion evra za podršku ženskom preduzetništvu

Novi magazin 09.03.2016
Vučić je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će vlada povećati podršku ženskom preduzetništvu sa 250.000 evra na milion evra, koje će ići preko Razvojne agencije Srbije u ovoj godini "Molim dame… »

Skat: SAD ne žele razjedinjenu EU

Novi magazin 09.03.2016
"Možda je to ironija za nekoga, ali Amerika je bila najveći podržavalac EU integracija u svetu. Verujemo da snaga pomaže da se izgradi prosperitetnija, jača zajednica, a da to vodi ka miru u svetu. Unija je transformisal Evropu na bolje, i to… »

U Kuršumliji uhapšen vozač koji je udario dete i pobegao

Novi magazin 09.03.2016
Protiv vozača je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nezgodi, a javni tužilac mu je dozvolio da se brani sa slobode.… »

Karađorđević: Poseta princa Čarlsa priznanje za Srbiju

Novi magazin 09.03.2016
Karađorđević je u izjavi za AP rekao da je "poseta budućeg kralja Ujedinjenog Kraljevstva važna stvar". "Ta poseta znači priznanje. To je veoma dobra gesta za međunarodne odnose i biće primećena u mnogim drugim zemljama, u Evropskoj uniji, SAD… »

Država će učiniti svoje, građani da misle o osiguranju imovine

Novi magazin 09.03.2016
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da prognoze nisu katastrofične, kao što su zvučale juče, ali da je situacija i dalje veoma problematična. "Sada očekujem najnoviji izveštaj da vidim koje će tačke i koje reke da budu… »