Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Mrkonjić: SPS će obeležiti godišnjicu Miločevićeve smrti

Novi magazin 09.03.2016
“Odnos prema uspomeni na Slobodana Miloševića nije samo političko pitanje, već istovremeno i duboko moralno pitanje za sve u državi", ocenio je Mrkonjić, saopštio je SPS. On je naveo i da menjajući Srbiju SPS menja i sebe, ali da uvek pritom… »

Viši sud: Bivši direktor Gradske čistoće oslobođen optužbi

Novi magazin 09.03.2016
Posebno odeljenje za organizovani kriminal ; tog suda je u postupku poznatom kao "Gradska čistoća" doneo i javno objavio presudu kojom je zbog nedostatka dokaza oslobodio optužbe Ignjatovića i druge, saopšteno je iz tog suda.Protiv presude stranke u… »

Tači: Priznanje Kosova paralelno sa EU integracijom Srbije

Novi magazin 09.03.2016
„Priznanje Kosova od strane Srbije će uslediti paralelno sa procesom evropske integracije srbije", ocenio je Tači u intervjuu bečkim dnevnicima „Standard“ i „Prese“. U vezi sa Zajednicom srpskih opština i sporazumom o razgraničenju sa Crnom… »

Frankfurt: Uhapšena Kolumbijka sa 1kg kokaina u dojkama

Novi magazin 09.03.2016
Aerodromski zvaničnici postali su sumnjičavi kada su ispod njenih grudi ugledali sveže ožiljke od operacije tokom pretresa 24. februara, a ona se žalila na jake bolove, prenosi danas Rojters. Carinici su bili šokirani, kako su naveli, amaterski… »

Francuska: Protesti zbog zakona o promeni 35-časovnog radnog vremena

Novi magazin 09.03.2016
Protesti su organizovani u više od 200 gradova u Francuskoj. Sindikati, studenti, nezaposleni i omladina pozivali su na povlačenje predloga zakona o radnom vremenu, koji je podelio čak i vladajuću Socijalističku partiju, navodi agencija AP. Policija… »

Vulin: Uskladili smo funkcionisanje granice sa odlukama Slovenije i Hrvatske

Novi magazin 09.03.2016
"Vlada Srbije je zauzela jasan politički stav od samog početka migrantske krize da rešenje mora da se nađe zajedno i da će se Srbija ponašati kao sve ostale zemlje na migrantskoj ruti", rekao je Vulin novinarima u Pošti Srbije, nakon potpisivanja… »

Preminuo Džordž Martin, "peti Bitls"

Novi magazin 09.03.2016
"Hvala ti za svu ljubav i ljubaznost, Džordž", napisao je nekadašnji bubnjar grupe "Beatles". Portparol kuće "Universal Music Group" potvrdio je da je Martin preminuo, bez iznošenja detalja. Martin je smatran "petim Bitlsom" i bio je producent… »

Turska: Dve žene optužene zbog samoubistva muškarca

Novi magazin 09.03.2016
Incident se dogodio sinoć na jednom od dva mosta koji povezuju evropsku sa istočnom stranom Istanbula preko Bosforskog moreuza, prenosi AFP. Dve žene su, navodno, vikale da su satima zaglavljene u saobraćaju zbog njega, te da mu je bolje da "požuri i… »

Stužu rešenja za pogrešno obračunat solidarni porez

Novi magazin 09.03.2016
Do tada je, naime, važio zakon na osnovu kojeg je Poreska uprava donosila rešenja o solidarnom porezu fizičkim licima kojima isplatilac prihoda nije pravilno obračunao i umanjio neto prihod. Rešenja su doneta i zbog ravnopravnog tretmana svih… »

Radikalizovani Francuz uhapšen u Maroku sa noževima

Novi magazin 09.03.2016
Taj 31-godišnji muškarac, kojeg su francuske vlasti opisale kao "radikalizovanog", a u Francuskoj je bio pod kućnim pritvorom, uhapšen je po sletanju u grad Fez, prenela je agencija AFP. On je uhapšen pošto su u njegovom prtljagu pronađeni noževi… »