Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Poljak se zapalio u sudu zbog presude da je kriv za razvod braka

Novi magazin 09.03.2016
"U trenutku kada je sud izricao presudu muškarac se polio benzinom i zapalio. Vatra je brzo ugašena ali u zgradi suda bilo je puno dima. Zaposleni su morali da napuste ;sud i neće se vratiti do kraja dana", kazala je televiziji TVN24 portparol Suda u… »

Šoder: U Srbiji između 1.500 i 2.000 izbeglica

Novi magazin 09.03.2016
"Broj izbeglica u Srbiji iz Sirije, Iraka, Avganistana je ograničen, ne govorimo o hiljadama ljudi", rekao je Šoder Tanjugu. On je naveo da su izbeglicama koje su ostale u Srbiji u ovom trenutku najpotrebnije informacije o tome koji su legalni načini… »

Makedonija zatvorila granice za ilegalne migrante

Novi magazin 09.03.2016
Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo da niko od migranata nije danas ušao iz Grčke. Rojters napominje da je na "ničijoj zemlji" između Srbije i Makedonije "zarobljeno" više od 400 ljudi. Oni odbijaju da se vrate u Makedoniju, a ne… »

Nedeljković: Očekujem još investicija UAE u Srbiji

Novi magazin 09.03.2016
Navodeći "Beograd na vodi", Er Srbiju, Al Dahru i Mirabank kao najznačajnije investicije u prethodnom periodu, Nedeljković je izrazio očekivanje da će naša zemlja biti prepoznata kao regionalni centar. Kada je reč o drugom krugu prodaje stanova u… »

Ðorđević i Li o saradnji u oblasti odbrane

Novi magazin 09.03.2016
Kako se navodi u saopštenju, u otvorenom razgovoru Ðorđevića i Lija istaknuto je da je NR Kina jedan od najvažnijih strateških partnera i najpouzdanijih prijatelja Srbije, kao i da Ministarstvo odbrane Republike Srbije daje svoj puni doprinos… »

Potpisan Aneks 1 Kolektivnog ugovora za Poštu Srbije

Novi magazin 09.03.2016
Potpisnici su saglasni da taj dokument potpuno uvažava sve tri strane- državu, poslodavca i 15.000 zaposlenih, a Ljajić je tom prilikom rekao da je taj aneks najbolja afirmacija socijalnog dijaloga i da predstavlja model koji se želi primeniti i za… »

Ditman: Otvaranje važnih poglavlja 23 i 24 polovinom godine

Novi magazin 09.03.2016
On je, u izjavi Tanjugu, kazao da proces pristupanja Srbije ima novu dinamiku, nakon što su u decembru otvorena prva poglavlja. „Nalazimo se pred otvaranjem važnih poglavlja 23 i 24. Nemačka se zalaže da se ta poglavlja otvore u prvoj polovini ove… »

Manco: U migrantskoj krizi moramo očuvati evropske vrednosti

Novi magazin 09.03.2016
"Upozorili smo i rekli da to nije problem sa kojim samo jedna država može da se nosi", rekao je Manco na Kopaonik biznis forumu, podsetivši da se Italija godinama unazad suočavala sa velikim brojem migranata koji su dolazili u tu zemlju preko… »

Bramerc: Balkanski lideri da zakopaju ratne sekire

Novi magazin 09.03.2016
Bramerc je na balkanske lidere apelovao dve nedelje uoči presude Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid i ratne zločine tokom sukoba na Balkanu, koja treba da bude izrečena u Haškom sudu 24. marta, prenosi AFP. Glavni tužilac Tribunala je… »

Republikanska partija podnela dve tužbe protiv Hilari Klinton

Novi magazin 09.03.2016
Republikanski nacionalni komitet, upravno telo Republikanske partije, saopštilo je da je Stejt department "podrio legitimno pravo javnosti i medija za pristup dokumentima" prema zakonu o dostupnosti informacija. Ti dokumenti su ranije traženi od Stejt… »