Izvor: Politika arhiva vesti 13.04.2016

Novi sajt MUP-a Srbije

Politika 13.04.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije predstavilo je danas u Beogradu novi veb sajt, savremenog dizajna, koji omogućava bolju interakciju sa posetiocima i dostupnost na svim uređajima, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Na prezentaciji veb… »

Pijani policajac u Češkoj udario 51 automobil

Politika 13.04.2016
PRAG, 13. april - Češki policajac koji je u pijanom stanju u jednoj praškoj ulici oštetio najmanje 51 parkirani automobil očekuje izricanje kazne, potvrdio je portparol policije na češkoj nacionalnoj televiziji. Povređenih u tom incidentu nije… »

Velika rokada između vojske i grada

Politika 13.04.2016
Vojska se seli iz Kragujevca u Divostin, a Filum uzima pod zakup Dom vojske u centru grada. Kragujevac – Vojska Srbije seli se iz Kragujevca u Divostin, na sedam kilometara od grada, gde će uskoro napraviti modernu bazu, dok će se kragujevački… »

„Evropski rekord” Ivane Španović

Politika 13.04.2016
Naša najbolja atletičarka Ivana Španović, kao i prošle godine, proglašena je najboljom atletičarkom Evrope u martu u izboru Evropske atletike. Razlog je srebrna medalja u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Portlandu, koju je osvojila postavivši… »

Bolnička posteljina iz barutane

Politika 13.04.2016
Fabrike municije „Sloboda” i baruta „Namenska MB” pomažu čačansku bolnicu, Pireus banka obnavlja ambulante u Ovčar Banji i Mrčajevcima: Čačak – Grudno odeljenje gradske bolnice u Čačku onomad je ostalo bez posteljine, ali je načelnica… »

Merkelova bira između slobode govora i sopstvenog zakona

Politika 13.04.2016
BERLIN– Nemačka kancelarka Angela Merkel ne planira da ove nedelje putuje u Tursku, na otvaranje novog centra za sirijske izbeglice, potvrdio je danas njen portparol, uprkos prethodne najave Ankare. Do objašnjenja koje je dao portparol Štefen… »

Beogradski sajam zapošljavanja i praksi u Domu omladine

Politika 13.04.2016
Drugi po redu Beogradski sajam zapošljavanja i praksi održaće se u ponedeljak, 18. aprila, u Domu omladine Beograda od 10 do 16 časova. Oko 80 firmi iz Beograda predstaviće svoju ponudu slobodnih poslova, kojima je potrebno više od 2.000 radnika… »

Hrvatska vlast pala na jasenovačkom ispitu

Politika 13.04.2016
Uprkos posredovanju posebnog izaslanika američkog Stejt Departmenta za pitanja Holokausta, zvaničnom državnom obeležavanju godišnjice stradanja u najvećem stratištu u NDH neće prisustvovati predstavnici Jevreja, Srba, antifašista, Srpske… »

Dol: Uskoro otvaranje poglavlja 23 i 24

Politika 13.04.2016
Kolinda Grabar Kitarović je iznosila argumente Hrvatske, ja Srbije, izjavio je premijer Vučić, odgovarajući na pitanje koliko susret sa hrvatskom predsednicom može uticati na otvaranje poglavlja 23. Ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol… »

Ukinuta TV taksa za garaže i podrume

Politika 13.04.2016
Oslobađanje od plaćanja pretplata primenjuje se retroaktivno od januara, pa će onima kojima sledi oslobađanje, a redovno su izmirivali ovu obavezu, višak novca biti prebačen na račun za struju. Na brojila za struju postavljena u garažama, šupama… »