Izvor: Politika arhiva vesti 13.04.2016

Hemingvej kao književni junak

Politika 13.04.2016
Beogradska „Prosveta” objavila je knjigu Ernesta Hemingveja „Pokretni praznik”, punu slika iz piščevog života u Parizu, u periodu između 1921. i 1926. godine. „Pokretni praznik”, jedna je od poslednjih knjiga američkog nobelovca Ernesta… »

Sarajlije obeležavaju Šabanov rođendan, Nišlije ćute

Politika 13.04.2016
Na inicijativu glumca Emira Hadžihafizbegovića, Sarajevo se brojnim manifestacijama seća „kralja romske muzike” Šabana Bajramovića, koji je rođen pre 80 godina. Niš – Brojnim manifestacijama u Sarajevu se, na inicijativu glumca i profesora na… »

Istorija mletačke Istre i mletačke Dalmacije

Politika 13.04.2016
„Arhipelag” objavio knjigu italijanskog istoričara Eđidija Ivetića „Granica na Mediteranu”. Knjiga poznatog italijanskog istoričara objavljena nedavno u izdanju „Arhipelaga”, u ediciji „Kultura i istorija”, u prevodu dr Mile… »

Dačić „suspendovao” trubače

Politika 13.04.2016
Lider SPS-a u Kraljevu istakao da pogrdni povici Aleksandru Vučiću nisu bili u redu i da socijalisti ostaju verni borbi za jednakost među građanima. Kraljevo – Ivica Dačić, lider socijalista i potpredsednik vlade Srbije, prema programu predizborne… »

Konferencija „Infosek” o rizicima informacione bezbednosti

Politika 13.04.2016
Najnoviji izazovi u oblasti informacione bezbednosti i kako na njih odgovoriti tema su konferencija „Infosek” (Infosec 2016) koja će biti održana u četvrtak u Beogradu. Region Zapadnog Balkana još uvek nije toliko atraktivan za sajberkriminalce… »

„Idol” ispraćen uz muziku i suze

Politika 13.04.2016
Posle petnaest sezona, popularno američko muzičko takmičenje završilo je emitovanje uz zvezde koje je tokom godina iznedrilo – od prve pobednice Keli Klarkson do kantri zvezde Keri Andervud i dobitnice „Oskara” Dženifer Hadson – kao i člana… »

Novi neredi na grčko-makedonskoj granici

Politika 13.04.2016
Stotinak migranata pokušalo da uđe u Makedoniju,policija ponovo odgovorila suzavcem. Od našeg dopisnika Na grčko-makedonskoj granicu kod Idomenija,ponovo sukob migranta i makedonske policije! Grupa od stotinak Marokanaca i Avganistanaca pokušala je… »

Obeležena godišnjica potapanja monitora „Drava”

Politika 13.04.2016
Pripadnici Rečne flotile juče su obeležili 75. godišnjicu herojskog otpora fašističkom agresoru i potonuća broda Jugoslovenske kraljevske mornarice „Drava” s celokupnom posadom i komandantom poručnikom bojnog broda prve klase Aleksandrom… »

Nik Vujičić od 17. do 19. aprila u Srbiji

Politika 13.04.2016
Poznati motivacioni govornik Nik Vujičić boraviće u Srbiji od 17. do 19. aprila, kako bi održao predavanja u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu i predstavio svoju novu knjigu „Ostanite jaki”, najavila je izdavačka kuća „Vulkan”. Tokom… »

Dvorskom arhitekti – spomenik u parku Manjež

Politika 13.04.2016
Nikolaju Petroviču Krasnovu, ruskom projektantu brojnih zdanja u prestonici, obeležje će biti otkriveno u septembru na „Danima Moskve u Beogradu”. Projektovao je zdanje Ministarstva finansija Kraljevine Jugoslavije, danas Vlade Srbije, palatu… »