Izvor: Politika arhiva vesti 13.04.2016

Slovenačka policija zaplenila 100 kila kokaina iz Brazila

Politika 13.04.2016
LjUBLjANA - Slovenačka policija zaplenila je u skladišu slovenačke firme iz mesta Zreče 100 kilograma kokaina, u jednoj od najvećih zaplena do sada, objavila je policija. U istrazi slučaja slovenačka policija sarađuje sa policijama više zemalja… »

Poginula trojica francuskih vojnika u Maliju

Politika 13.04.2016
PARIZ - Još dva francuska vojnika su poginula u Maliju kada je njihovo oklopno vozilo prešlo preko mine, čime se broj poginulih u ovom incidentu popeo na tri, potvrđeno je danas u kabinetu predsednika Fracuske Fransoa Olanda. Jedan vojnik je… »

Šešelj i dugoročne političke posledice

Politika 13.04.2016
Jačanje pozicija vođe radikala ide naruku Vučiću, ali ne i Nikoliću i svim derivatima Demokratske stranke (i ostalim delovima građanske Srbije). Oslobađanje Vojislava Šešelja bilo kakve odgovornosti pred tribunalom u Hagu i, sledstveno tome… »

Ulicom maršala Tita odlaze u Evropu

Politika 13.04.2016
U potrazi za poslom, u proteklih šest meseci iz Padine za Slovačku je otišlo dvadesetak porodica. Padina kod Kovačice - „Ovde više nema revolucionara. Da ih ima, Bojan Pajtić bi iz Padine mogao da izađe samo preko Seleuša. A tuda nema puta!”… »

Lekom na Buleta

Politika 13.04.2016
Na spot naprednjaka u kojem glavnu ulogu „tumači” Svetislav Goncić, demokrate odgovorile videom u kojem se pojavljuju Branislav Lečić i Mira Banjac. Pre bezmalo trideset godina, Branislav Lečić je nasred ulice silovito pribio Svetislava Goncića… »

Sve više siromašnih koji imaju pravo na besplatnu struju

Politika 13.04.2016
Tokom februara za ovu pogodnost se prijavio 18.241 socijalno ugrožen, što je 4,5 puta više nego u januaru. Pravo da besplatno troše struju, na osnovu nove Uredbe o socijalno ugroženim kupcima koja je stupila na snagu početkom ove godine, tokom… »

Atletiko i Bajern u polufinalu

Politika 13.04.2016
Ekipa iz Madrida savladala Barselonu sa 2:0 (1:0) u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona. – Nemački klub odigrao nerešeno protiv Benfike – 2:2 (1:1). Fudbaleri Atletika i Bajerna poslednji su polufinalisti ovogodišnje Lige šampiona… »

Vaspitački izumi – najbolje igračke

Politika 13.04.2016
Ukupno 44 igre, igračke i zbirke za decu, nastale u prestoničkim vrtićima, predstavljene na takmičarskoj smotri povodom Dana vaspitača Beograda. – Radove ocenjivao stručni žiri i 120 mališana. Šta rade deca i vaspitači iza zatvorenih vrata… »

Brisel dao zeleno svetlo za železaru

Politika 13.04.2016
Srbija je Evropskoj komisiji morala da dokaže da ukupan iznos državne pomoći ne prelazi 50 odsto buduće kineske investicije – što je i uspela. Srbija je dobila zeleno svetlo Brisela da Kinezi dođu u Smederevo. Tačka na srpsku čeličnu krizu… »

Mogu li reklame srušiti Trampa

Politika 13.04.2016
Na oglase koji milijardera prikazuju u najgorem svetlu potrošeno 70 miliona dolara. Polovina novca koji je na dosadašnjim partijskim izborima u SAD potrošen na negativne reklame otišla je na oglase koji su napadali samo jednog kandidata – Donalda… »