Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Jen počinje da pada, negativne kamate i na kredite

B92 25.04.2016
Beograd -- Jen je skliznuo na dvoiponedeljni minimum u odnosu na dolar nakon informacije da BoJ razmatra proširenje politike negativnih kamatnih stopa na bankarske kredite. Jen je ojačao oko 10 procenata u odnosu na dolar od kada je Centralna banka… »

Saudijci najavili novo polje, cena odmah reaguje

B92 25.04.2016
Njujork/London -- Cene sirove nafte pale su nakon informacije da bi Saudijska Arabija mogla da poveća sadašnji nivo ukupne proizvodnje proširenjem jednog naftnog polja. To je dodatno rasplamsalo zabrinutost u pogledu globalne prezasićenosti ponude… »

Koliko banke zarađuju na neoročenu štednju?

Gde investirati 25.04.2016
Za neoročen novac klijenata koji leži na računima banaka kamata je skoro izjednačena sa nulom. Koliko banke zarađuju od tog novca? Zavisno od banke, ova kamata iznosi 0,01 odsto ili je čista nula. Bankari objašnjavaju da je neoročen novac koji se… »

Pred budućom Vladom Srbije su teški ekonomski zadaci

Nova ekonomija 25.04.2016
Ekonomski analitičari ocenili su da one koji budu formirali Vladu Srbije očekuju teški ekonomski zadaci. Miodrag Zec rekao je da Srbiju čeka usaglašavanje tri vrste administracije: onu koja je zaostavština iz komunističkog perioda, tranzicionu i… »

"Vlada da sprovede potrebne reforme"

RTV 25.04.2016
BEOGRAD - Predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Milan Petrović istakao je danas da privreda od nove vlade Srbije očekuje da sprovede sve što je potrebno, a možda nije bilo realno ovih godina. On je ukazao da treba da se završi sa pitanjem… »

Neočekivan obrt, bitkoin službena valuta EU?

B92 25.04.2016
Brisel -- Digitalna novčana valuta bitkoin, kojom se obavljaju internet trgovanja u istoimenoj digitalnoj platnoj mreži, upravo je dobila važnu licencu od Evropske unije. Naime, nakon što se ova naširoko nejasna digitalna valuta našla usred nekoliko… »

Kamate na dinarske stambene kredite pale na pet odsto

Politika 25.04.2016
Donedavno su po toj kamati odobravani zajmovi u evrima, dok su dinarski krediti za kupovinu nekretnina imali kamate od 15 do više od 25 odsto. godina obavezao banke da, kada klijent izrazi želju da podigne stambeni kredit, prvo ponude takav proizvod u… »

Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa - Grad Beograd prodaje građevinsko zemljište u Ovči

Ekapija 25.04.2016
foto: Andy Dean Photography/shutterstock.com Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je oglas za prikupljanje ponuda radi otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Beograda na uglu Nove i Ulice Lole Ribara, u… »

Gastronomija u fokusu niškog Sajma turizma

Južne vesti 25.04.2016
Niš Posetioci 17. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora, koji će se održati u niškoj hali “Čair” od 26. do 28. aprila, imaće prilike da pogledaju turističku ponudu, a posebna tema biće gastronomija. Na ovogodišnjem Sajmu biće, kako… »

U: Srbiji se na lizing najviše kupuju automobili

Blic 25.04.2016
Prošle godine građani i preduzeća su na lizing najviše kupovali teretna vozila i putničke automobile, dok su ostali predmeti lizinga bili zastupljeni sa manje od 10 odsto. Lizingom se u 2015. godini najviše finansirala kupovina teretnih vozila… »