Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Loukosteri i kargo saobraćaj spasavaju "Konstantina Velikog"

Danas 25.04.2016
Tragom informacije da irski Rajan er uspostavlja letove za Berlin sa niškog aerodroma. Ako beogradski aerodrom bude ponuđen na koncesiju, kao što se najavljuje, "Konstantin Veliki" će biti ne samo najveća, već i jedina srpska vazdušna luka -… »

American Express: Pad dobiti u prvom tromesečju

Gde investirati 25.04.2016
Kompanija American Express izvestila je o padu dobiti u prvom tromesečju za 6,5 % na 1,43 milijarde dolara, zbog investicija u nastojanju da privuče nove kupce i proširi svoj kreditni portfelj. Dobit te kompanije tako je pala četvrto tromesečje… »

Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti

Gde investirati 25.04.2016
Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. maj, predloživši da se akcionarima odobri isplata dividende u bruto iznosu od 155 dinara što na trenutnoj ceni daje dividendni prinos od nepunih šest odsto. Kao… »

"Olimpijski karneval" 27. aprila u Beogradu

Ekapija 25.04.2016
foto: Martynova Anna/shutterstock.com U sredu, 27. aprila biće tačno 100 dana do početka XXXI Letnjih Olimpijskih igara koje će se od 5. do 21. avgusta održati u Rio de Žaneiru. Tim povodom Olimpijski komitet Srbije će uz podršku Vojvođanske… »

Haris Memić, direktor kompanije "Symphony" - Poslovna kultura nas čini drugačijim od konkurencije

Ekapija 25.04.2016
Haris Memić IT kompanija "Symphony", do skoro poznata kao "DevLogic", nedavno je, nakon 10 godina uspešnog poslovanja u San Francisku, Amsterdamu i Sarajevu, otvorila svoju kompaniju i u Srbiji. Haris Memić, osnivač i direktor kompanije "Symphony"… »

Nemačka: Poslovna klima pogoršana u aprilu

Biznis i finansije 25.04.2016
Moral nemačkih privrednika je u aprilu neočekivano pao zbog “trenutne ekonomske situacije”, piše CNBC prenoseći rezultate istraživanja minhenskog think-thanka Ifo ekonomskog instituta. Naime, indeks poslovne klime u najjačoj ekonomiji Evrope je… »

Opozicija osniva pravni tim za kontrolu izbornog materijala

BizLife 25.04.2016
Foto: Beta Predsednica Demokratske stranke Srbije, Sanda Rašković Ivić, rekla je posle sastanka opozicionih lidera da su poslednji podaci Republičke izborne komisije (RIK) potvrdili rezultate koje su tokom izborne noći saopštavale opozicione… »

BG kula: Sent Ridžis - luksuz na 9 spratova FOTO

B92 25.04.2016
Beograd -- Turistička ponuda Beograda uskoro će biti bogatija za prestižni Sent Ridžis, hotel poznat po luksuzu i komforu koji obezbeđuje svojim gostima. St. Ridžis Beograd prostiraće se na prvih devet spratova Kule Beograd i imaće 125 soba i… »

Kome su potrebni "papirni" dokazi o poslovanju

Danas 25.04.2016
Čuvanje fiskalne dokumentacije sve teži balast na plećima poslodavaca. Poslodavci u Srbiji zatrpani su fiskalnom dokumentacijom, a najviše ih opterećuju kontrolne trake, s obzirom na to da ih zakon obavezuje na čuvanje do tri godine. Preciznije… »

Tržište od oko 620 miliona potrošača

Danas 25.04.2016
Uoči posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Indoneziji, Vijetnamu i Mjanmaru. Dileme nema - Udruženje zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN), sa više od 620 miliona potrošača (gotovo polovina mlađa je od 30 godina), jedan je od ekonomskih… »