Ekonomija arhiva vesti 25.04.2016

Letovi sve jeftiniji - do 2020. grade 50 aerodroma

B92 25.04.2016
Peking -- Kineske vlasti planiraju da potroše čak 71,9 milijardi juana (11 milijardi dolara) na izgradnju drugog aerodroma u gradu Čengdu, na jugozapadu zemlje. Tako bi odgovorile na rastuću tražnju za avio-prevozom u drugoj najvećoj svetskoj… »

Oglasi za posao u Srbiji i inostranstvu

N1 Info 25.04.2016
U saradnji sa portalom Lako do posla predstavljamo vam njihov izbor najboljih ovonedeljnih oglasa za posao u Srbiji i inostranstvu. Kompanijia: ROYAL CATERING/AGAVA Potrebno: Ugostiteljsko osoblje Lokacija: Inostranstvo .......... Kompanija: G4S SECURE… »

Bogoljub Pantelić, vlasnik kompanije "Bosis" - Klijenti traže sve neobičniju ambalažu, poslovanje širimo na zemlje regiona

Ekapija 25.04.2016
Bogoljub Pantelić Uvek se radujemo novim izazovima koji pred nas postavljaju naši klijenti. Veliko zadovoljstvo nam predstavlja prilika da uradimo nešto novo, nešto što do tada nismo radili i što nas svrstava u red najozbiljnijih proizvođača… »

"Gumapromet" ulaže 1 mil EUR u renoviranje hale "Mašinoteksa" u Leskovcu - Traži se strateški partner za proizvodnju

Ekapija 25.04.2016
foto: Lisa S./shutterstock.com Vlasnici firme "Gumapromet" koji su kupili objekte nekadašnjeg "Mašinoteksa", trenutno renoviraju jednu od hala ovog preduzeća, prenosi sajt grada Leskovca. U adaptaciju ovog objekta, koji se prostire na površini od… »

Novim pravilnikom propisana sadržina Registra privrednih subjekata

Ekapija 25.04.2016
foto: sergign/shutterstock.com Ministar privrede doneo je 20. aprila 2016. godine Pravilnik o sadržini Registra privrednih subjekata i dokumentaciji potrebnoj za registraciju. Registar se vodi kao jedinstvena, centralna i elektronska baza podataka u koji… »

Cipras povukao crtu: Nove mere ne dolaze u obzir!

Vesti online 25.04.2016
"Nikakve nove mere i vanredni paketi ne dolaze u obzir. Grčka se trudi da ispunjava svoje obaveze prema kreditorima, bazira se na sporazumu potpisanom prošlog leta. Ne tražimo ništa više, niti nešto manje", poručio je grčki premijer Aleksis Cipras… »

Prihvaćen predlog Ministarstva privrede - "Partizanski put" iz Beograda u stečaju

Ekapija 25.04.2016
foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com Privredni sud u Beogradu otvorio je postupak stečaja nad društveno-građevinskim preduzećem "Partizanski put" iz Beograda, a na predlog Ministarstva privrede. Sud je pozvao sve poverioce da u roku od 90 dana prijave… »

Sa Er Srbijom za SAD leti i srpska roba

B92 25.04.2016
Beograd -- Uvođenje avionske linije "Er Srbije" ka SAD, nakon 25 godina pauze i olakšati plasman srpske robe na američko tržište. Ova avionska linija otvoriće i velike mogućnosti za putnicki i kargo saobracaj, rečeno je u Privrednoj komori Srbije… »

U zamci zero hour radnih ugovora

Danas 25.04.2016
Tržište rada ili trg robova (3) Novi Zeland je prva zemlja na svetu koja je zabranila zero hour ugovore čime je poboljšan položaj oko 100.000 radnika, prevenstveno u restoranima brze hrane i hotelijerstvu. Rekli smo na početku ove serije tekstova da… »

Pretnja po SAD: Ovo može biti teška rana

B92 25.04.2016
Cene nafte mogle bi da skoče više nego što se očekuje i to predstavlja ozbiljan rizik za SAD, smatra kolumnista „Forbsa“ Bred Mekmilan. Prema njegovim prognozama, upravo je nafta glavni kandidat za nanošenje udara američkoj ekonomiji. Mekmilan… »