Izvor: Politika arhiva vesti 21.06.2016

Nebojša Stefanović: Kecman je loše radio

Politika 21.06.2016
Ocena ministra policije usledila šest dana posle smene načelnika beogradske UKP, koji je na tu funkciju došao 2015. godine po preporuci prvog čoveka MUP-a. „Dragan Kecman je smenjen jer je loše obavljao posao”, objavio je Nebojša Stefanović… »

Mirović preuzeo dužnost od Pajtića

Politika 21.06.2016
Novi Sad – Novi predsednik pokrajinske vlade, naprednjak Igor Mirović, preuzeo je dužnost od demokrate Bojana Pajtića, koji je na čelu vlade Vojvodine bio poslednjih 12 godina. Dan nakon Mirovićevog izbora u Skupštini Vojvodine, primopredaja je… »

Ibrahimović se povlači iz reprezentacije posle EP

Politika 21.06.2016
NICA– Kapiten fudbalske reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović objavio je danas da će se posle šampionata Evrope u Francuskoj povući iz nacionalnog tima. „Poslednju utakmicu za reprezentaciju odigraću na EURO, nadam se da to neće biti sutra… »

MMF: Rezultati dobri, izazov je kako ih sačuvati

Politika 21.06.2016
Kada je o smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru reč, Fond, je, uprkos kašnjenjima, zadovoljan postignutim rezultatima. Srbija je uspešno prošla četvrtu i petu kontrolu Međunarodnog monetarnog fonda u okviru aranžmana iz predostrožnosti. To… »

Šestoro Srba privedeno kod Kline

Politika 21.06.2016
KLINA – Šestoro Srba privedeno je u selu Petrič, opština Klina, nakon obeležavanja praznika Svete Trojice, javio je danas Radio Goraždevac. Do incidenta je došlo juče, kada su lokalni Albanci prijavili da ih grupa Srba provocira srpskom zastavom… »

Spasilački fond evrozone isplatio Atini 7,5 milijarde evra

Politika 21.06.2016
ATINA – Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) isplatio je danas tranšu pomoći Grčkoj od 7,5 milijardi evra, nakon uspešnog završetka revizije grčkog programa pomoći, izjavio je šef spasilačkog fonda evrozone, Klaus Regling. „ESM je isplatio… »

Vučić doputovao u dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Politika 21.06.2016
BERN - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu posetu Švajcarskoj gde se sastao sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder - Amanom. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić će učestvovati na… »

Plate i penzije zamrznute i u 2018. godini

Politika 21.06.2016
Izdvajanja za lična primanja građana i penzionera i dalje veća od ekonomske snage Srbije, kažu u Fiskalnom savetu. Nakon što je Džejms Ruf, šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) poručio da nema povećanja plata ni ove ni sledeće godine… »

Moskva: Ignorisani argumenti zemalja koje ne priznaju Kosovo

Politika 21.06.2016
MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Stalni arbitražni sud u Hagu donoseći odluku o prijemu Kosova u svoje članstvo ignorisao argumente zemalja koje ne priznaju nezavisnost Kosova, kao i član… »

Pljušte prigovori zbog četvrtog zadatka iz fizike

Politika 21.06.2016
Iako je u zbirci zadataka iz koje su vežbali maturanti, dato pogrešno rešenje zadatka, upravo je on bio na kombinovanom testu. U toku dana, našoj redakciji su se javili roditelji maturanata kojima su odbijene žalbe zbog četvrtog zadatka iz fizike na… »