Izvor: Politika arhiva vesti 21.06.2016

Oslobođena žena koja je zbog zlostavljanja ubila muža

Politika 21.06.2016
ANKARA – Turski sud je doneo oslobađajuću presudu i pustio iz zatvora mladu ženu koja je ubila svog muža nakon što je godinama trpela nasilje, čime je ovaj slučaj postao razlog za udruživanje feministkinja iz cele zemlje, prenose mediji. Kilem… »

Danas je počelo leto

Politika 21.06.2016
Za stanovnike severne Zemljine hemisfere danas je počelo leto. Najtoplije godišnje doba počelo je 34 minuta posle ponoći. Danas je, inače, najduža obdanica i najkraća noć, budući da je sunce izašlo u 4.52 sati, a da će zaći u 20.28 sati… »

Švedski parlament usvojio strožija pravila prema migrantima

Politika 21.06.2016
STOKHOLM - Švedski parlament je usvojio pooštrena pravila za tražioce azila, uključujući i obustavu davanja stalnog boravka onima kojima je odobren azil u toj skandinavskoj državi. Zakonski predlog je prošao sa 240 glasova za, dok je 45 glasova… »

Humanitarna revija Roksande Ilinčić u Belom dvoru

Politika 21.06.2016
Svetski slavna dizajnerka posle 13 godina predstavlja svoje kreacije u rodnom gradu. Ljubitelji mode iz Srbije s ponosom prate rad Roksande Ilinčić, koja je rođena u Beogradu, gde se i školovala, a poslednjih godina redovno učestvuje u programu… »

Grupa „Tajm” ponovo na okupu 16. septembra u „Mikser hausu”

Politika 21.06.2016
Posle četiri decenije sastav „Tajm” ponovo će se okupiti 16. septembra na koncertu u „Mikser hausu” u Beogradu. Dado Topić, Tihomir Pop Asanović, Vedran Božić, Mario Mavrin i Ratko Divjak, koji su činili originalnu postavu „Tajma”… »

Diković: Srbija želi dublju vojnu saradnju sa Kinom

Politika 21.06.2016
Razmotrene mogućnosti za izvođenje vojnih vežbi, zajedničkom učešću u mirovnim operacijama, kao i o saradnji u oblasti vojnog zdravstva, ABHO i sajber bezbednosti. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković potpisao je u… »

Udar na Dijanu ili Ivicu

Politika 21.06.2016
Je li fizički napad članice glavnog odbora socijalista Ivane Petrović na predsednicu izvršnog odbora Dijanu Vukomanović samo simptom dubljih podela u toj partiji. Kada i uvek odmerena Dijana Vukomanović odluči da glasno izrazi zabrinutost stanjem u… »

Između rasizma i EU

Politika 21.06.2016
Kada se u petak budem probudio, nadam se da ću videti da je urođeni zdrav razum britanskog naroda prevagnuo, ali ne bih bio previše iznenađen ni ako bi za dlaku pobedili oni koji su namerno sveli debatu na ružan meč pun vike. Specijalno za… »

Šekspir u ritmu rokenrola

Politika 21.06.2016
Predstava „Dva viteza iz Verone” je romantična priča puna komičnih obrta, veseli ansambl publiku oduševljava pesmama, scenskom atmosferom i stvaralačkim „haosom”. I to je Šekspir: ljubavna pisma na 45 obrtaja. Tri sveta u komadu „Dva… »

Rusi se vraćaju u Rio

Politika 21.06.2016
Da li ste razgovarali s Putinom – bilo je jedno od pitanja upućenih Tomasu Bahu, predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta, kad je saopštio da ruski atletičari i atletičarke, ipak, mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama u Riju. Time je… »