Izvor: Politika arhiva vesti 21.06.2016

Kina preuzela dominaciju na polju superkompjutera

Politika 21.06.2016
Najbrži računar na svetu može u sekundi da izvede oko 93 bilijarde matematičkih operacija, što je broj s 15 nula. Nova lista najmoćnijih računara još jedan je dokaz da se nekada dubok tehnološki jaz između SAD i Kine sasvim smanjio… »

Plant i Pejdž traže prekid suđenja za plagijat

Politika 21.06.2016
Članovi sastava „Led cepelin” smatraju da u dosadašnjem toku suđenja tužioci nisu dokazali njihovu krivicu za krađu rifa za hit „Stepenice do raja”. Posle nedelju dana sudskog procesa oko toga da li je jedan od najvećih rokenrol hitova svih… »

Umesto „Železare Smederevo”, „Hestil Srbija ajron end stil”

Politika 21.06.2016
Od 1. jula Kinezi zvanično ulaze u posed kompletne imovine koju su dobili na osnovu kupoprodajnog ugovora potpisanog 18. aprila u Smederevu. Nova kineska firma koja će zameniti privredno društvo „Železara Smederevo” zove se „Hestil Srbija ajron… »

Nedelja Holandije u Beogradu

Politika 21.06.2016
Ljubitelji holandske tradicije i kulture od 27. juna do 2. jula, u okviru manifestacije „Nedelja Holandije u Beogradu” uživaće u hrani, filmovima, muzici, vožnji biciklom... Holandsko-srpske susrete koji se organizuju povodom završetka… »

Etno-selo pod Ravnom gorom spremno za goste

Politika 21.06.2016
Turistima u Koštunićima dostupna i zbirka eksponata iz 76 zemalja sveta, u kojoj su i pokloni S. Huseina, Gadafija i Putina. Koštunići – Na veštačkom jezeru u Turističko-rekreacionom centru „Momčilo Čeković” u Koštunićima, etno-selu pod… »

Novi album benda Vasila Hadžimanova

Politika 21.06.2016
Današnji dan dugodnevnice, prvi letnji po kalendaru, nije bio baš naklonjen velikoj manifestaciji „Svetski dan muzike”. Bogati muzički događaji tim povodom, održani su u stotinak zemalja, kao i u Srbiji koja je u organizovanju prigodnih programa… »

Besplatna škola za pčelare

Politika 21.06.2016
Prokuplje – Na oglednom pčelinjaku Udruženja pčelara „Jastrebac” iz Prokuplja tokom leta biće organizovana besplatna Škola za pčelare, gde će početnici ali i oni koji se već bave ovom granom poljoprivrede moći da se upoznaju sa najnovijim… »

Grad opustošio useve u Banatu

Politika 21.06.2016
Klasovi rasporeni, zrno izbijeno i prosuto, i neće moći biti pokupljeno, kažu u Institutu „Tamiš” u Pančevu. – U Mokrinu šteta na poljima preko milion evra. Pančevo – Nezapamćeno, gotovo kataklizmično nevreme, sa gradom veličine… »

Istorijski arhiv Toplice dobija zvanični sajt

Politika 21.06.2016
Prokuplje – Kako bi omogućili svim zainteresovanim licima da lakše dođu do dokumenata i arhivske građe koja se čuva u Istorijskom arhivu „Toplica” u Prokuplju, tokom nedelje biće otvoren zvaničan sajt, tako da će pretraga arhivske građe… »

Kameron: Posledice Bregzita bismo osetili već za 48 sati

Politika 21.06.2016
LONDON – Odluka o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije bi za manje od 48 sati naštetila ekonomiji, i predstavljala bi veliki rizik za radna mesta i porodice, upozorio je danas britanski premijer Dejvid Kameron. „Radi se o našoj ekonomiji, koja… »