Izvor: Politika arhiva vesti 21.06.2016

Popravke u pogonu Makiš do 16 časova

Politika 21.06.2016
Javno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija saopštilo je da će kvar u pogonu „Makiš” biti saniran najkasnije danas do 16 časova. Kvar u proizvodnom pogonu „Makiš” zbog kojeg građani pet beogradskih opština i velikog broja naselja… »

Advokatske usluge za 15 evra mesečno

Politika 21.06.2016
Samo 24 odsto građana Srbije veruje svojim advokatima, dok tri četvrtine tek delimično veruju, ili uopšte nemaju poverenje u svoje zastupnike pred sudom, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija Partner research solutions. U Srbiji je mnogo… »

Libija: 29 mrtvih u eksploziji u skladištu oružja

Politika 21.06.2016
TRIPOLI - Najmanje 29 osoba je poginulo u eksploziji skladišta oružja u blizini libijske prestonice, a na desetine su ranjene, saopštili su bezbednosni zvaničnici i lekarske službe. Eksplozija se dogodila u gradu Garabuli, oko 60 kilometara istočno… »

Da smo hteli Vazuru, napali bismo Vazuru

Politika 21.06.2016
Velja izjavio da je udario Kumburovića jer mu je ovaj opsovao majku, Meda šutiranje žrtve pravdao „pomaganjem drugu”. Veljko Belivuk Velja i Darko Ristić Meda, navijači Partizana optuženi za prebijanje dvojice radnika ovog kluba, rekli su na… »

Pravoslavni sabor bez 110 miliona vernika

Politika 21.06.2016
Voleli bismo da su sve pravoslavne slovenske crkve prisutne, ali oni imaju neke razloge, kao i druge crkve koje smo čuli da nisu prisutne na Saboru. Nadamo se i da su ti razlozi neveliki i da će vrlo brzo taj oblačak iščeznuti pred svetlošću sunca… »

Vesić: Rebalans budžeta zbog povećanja prihoda

Politika 21.06.2016
Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će se na dnevnom redu Skupštine grada sutra naći rebalans budžeta, jer su od početka godine povećani prihodi u gradu za devet milijardi dinara. U planu je, kako je precizirao, da se ove godine gradskim… »

Kinoteka otvara legat Karla Maldena

Politika 21.06.2016
Jugoslovenska kinoteka postaće bogatija za lične predmete i uspomene iz duge i plodne karijere slavnog američkog glumca, oskarovca Karla Maldena, rođenog kao Mladen Sekulović, koji je uvek bio ponosan na svoje srpsko poreklo. Direktor Jugoslovenske… »

Kosjerić: Šteta milionska, komisije na terenu

Politika 21.06.2016
KOSJERIĆ – Komisije za procenu štete, drugi dan obilaze sva mesta u Kosjeriću koja su pretrpela razne vrste oštećenja usled nevremena koje je u nedelju popodne zahvatilo tu opštinu. Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić, izjavio je da se… »

Počinje Beogradski festival evropske književnosti

Politika 21.06.2016
Otvaranjem izložbe radova Ivane Ristić u holu Velike sale Doma omladine Beograda, večeras u 19 časova, i susretom i razgovorom s poznatim hrvatskim piscem Zoranom Ferićem u 20 časova, počinje peti Beogradski festival evropske književnosti… »

Ukinuta presuda sudiji Jakšiću

Politika 21.06.2016
Trećestepeno veće Apelacionog suda ukinulo je presudu kojom je bivši član Visokog saveta sudstva, sudija Blagoje Jakšić, osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i predmet vratio drugostepenom sudu na ponovno odlučivanje… »