Izvor: Blic arhiva vesti 17.09.2016

Na graničnim prelazima zadržavanja do 30, na rampama do 15 minuta

Blic 17.09.2016
Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, sa zadržavanjima na naplatnim rampama od par minuta do 15 minuta, dok se na graničnim prelazima naše zemlje čeka do 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno vozače očekuju… »

Tragedija kod Despotovca: Slučajno upucao druga, pa sebi oduzeo život

Blic 17.09.2016
U selu Plažane kod Despotovca juče se desila tragedija. Mladić Jasmin Jovanović Purta slučajno je iz lovačkog oružja ubio svog prijatelja Dragana Milutnovića, a potom izvršio samoubistvo, saznaje "Blic". Kako saznajemo, njih dvojica su sa još… »

Politika: Osam kandidata za novog direktora policije

Blic 17.09.2016
Na konkurs za izbor direktora policije do sada se javilo osam kandidata, a njihova imena biće poznata u ponedeljak, kada budu otvorene koverte sa prijavama, prenosi danas dnevni list Politika. Kako se navodi, u neformalnim krugovima procenjuje se da se… »

Srbija za 20 godina: Premijer piše za "Blic": "Bićemo zemlja ljudi koji nikada i ni za šta ne traže izgovore"

Blic 17.09.2016
Srbija 2036. godine? Pitanje dugačko tačno dvadeset leta, sa veoma kratkim odgovorom. I od njega ću da počnem, piše premijer Aleksandar Vučić povodom 20. rođendana "Blica". - Sve ono što uradimo danas. To je Srbija za 20 godina. Svaki kilometar… »

Popović: Vučić mi je garantovao da će biti formirane institucije za saradnju sa Rusijom

Blic 17.09.2016
Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera Aleksandra Vučića dobio čvrste garancije da će Srbija dobiti institutcije za razvoj odnosa sa Rusijom. Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera… »

Devenport: Srbija posvećena Poglavlju 23 i poštovanju ljudskih prava

Blic 17.09.2016
Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenio je danas da je Srbija više nego ikada posvećena sprovođenju Akcionog plana za Poglavlje 23, koje se bavi pitanjima vladavine prava i ljudskih prava, uključujući tu i sprečavanje diskriminacije… »

Napad na ambasadu Rusije u Kijevu

Blic 17.09.2016
Nepoznate osobe bacile su zapaljena pirotehnička sredstva na rusku ambasadu u Kijevu, samo dan pre održavanja parlamentarnih izbora u Rusiji, javlja Sputnjik. Incident se dogodio oko 1 sat posle ponoći po lokalnom vremenu, kada je dvadesetak osoba… »

Optužbe za 11.: Septembar Zatvorenik u Gvantanamu: Saudijska kraljevska porodica povezana sa terorizmom

Blic 17.09.2016
Optuženi za pravljenje bombi za Al Kaidu, koji je pohađao koledž u Arizoni, rekao je američkim vojnim zvaničnicima u zatvoru Gvantanamo na Kubi, da veruje da je neimenovani član saudijske kraljevske porodice pokušavao da ga regrutuje za… »

SAD: ne priznaje izbore na Krimu:"Poluostrvo je sastavni deo Ukrajine"

Blic 17.09.2016
SAD ne priznaje legitimitet predstojećih parlamentarnih izbora na Krimu, saopšteno je danas iz Stejt departmenta. "SAD ne priznaje legitimitet, niti će priznati ishod izbora koje organizuje ruska Duma na okupiranom Krimu 18. septembra", navodi se u… »

Pariz: Optužen gimnazijalac za planiranje terorističkih napada

Blic 17.09.2016
Petnaestogodišnjak uhapšen u Parizu pod sumnjom da je nameravao da sprovede ekstremistički napad danas je optužen i određen mu je pritvor, rekao je za agenciju Frans pres jedan sudski izvor. Ovaj gimnazijalac iz Pariza koji je bio opisan kao dobar… »