Izvor: Blic arhiva vesti 17.09.2016

Film "S one strane" dobitnik gran prija "Živojin Žika Pavlović"

Blic 17.09.2016
Žiri devetog po redu Festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu jednoglasnu je odlučio da hrvatskom reditelju Zrinku Ogresti dodeli gran-pri „Živojin Žika Pavlović“ za režiju filma "S one strane", saopšteno je danas. Članovi žirija reditelj… »

Angela Merkel želi da odustane od svog slogana o izbeglicama

Blic 17.09.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da želi da odustane od svoje devize o izbeglicama "Uspećemo", koji je postao simbol njene politike otvorenih granica prema migrantima. "Na trenutke pomislim da se ta rečenica "Uspećemo" (Wir schaffen… »

Antiparada: Porodična šetnja kroz centar Beograda

Blic 17.09.2016
Pokret "Dveri" organizovao je danas porodičnu šetnju čiji je cilj da se od Vlade Srbije zatraži da porodične vrednosti i briga o natalitetu budu na prvom mestu u Srbiji. Šetnja je počela ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana, a… »

Kad se hoće sve se može: Lepa Brena na mestu ministarke finansija?

Blic 17.09.2016
Folk zvezda Lepa Brena otkriva da je politika nikada nije zanimala, ali da bi zarad boljeg sutra svoje i tuđe dece rado preuzela Ministarstvo finansija i tako regulisala glavni problem u Srbiji. Osim što godinama razgaljuje srca i muzikom čini srećnim… »

Pariz i Kairo u svađi zbog TNT u ostacima aviona "Idžžiptera"

Blic 17.09.2016
Istražioci Francuskog instituta za kriminalnu istragu u Kairu su prošle nedelje pronašli tragove eksploziva TNT u ostacima aviona "Idžiptera" koji se srušio u maju, što je dovelo do razmimoiloženja francuskih i egipatskih vlasti, piše danas… »

Tuče za start derbija: Privedeno 44 navijača, a ima i povređenih policajaca

Blic 17.09.2016
Večito rivalstvo Partizana i Crvene Zvezde nije ni stiglo do terene kada su već dogodile dve veće tuče, jedna među navijačima na Novom Beogradu, a zatim i sukob grupa sa policijom kod Prokopa. Do kraja prvog poluvremena uhapšeno je više od 20… »

Lažna uzbuna: Završena velika policijska akcija u Parizu

Blic 17.09.2016
Centar Pariza delimično je danas opkolila policija zbog obimne bezbednosne operacije koju je pokrenula posle dojave da neko u crkvi u prometnoj četvrti drži taoce, za šta se u međuvremenu ispostavilo da je lažna uzbuna, saopštila je francuska… »

Fico: Viššegradska grupa spremna na veto na dogovor sa vb

Blic 17.09.2016
Mađarska, Poljska, Češka i Slovačka spremne su da stave veto na bilo kakav dogovor u vezi Bregzita koji bi ograničio pravo ljudima da rade u Britaniji, izjavio je danas slovački premijer Robert Fico. - Zemlje Višegradske grupe biće beskompromisne… »

Iz afere na more: Žena Marka Bulata odmara na Rodosu

Blic 17.09.2016
Marija Bulat odlučila je da se skloni iz Srbije dok se ne slegne prašina koja se digla posle njenog hapšenja u policijskoj akciji "Cunami". Ona je otputovala na Rodos, odakle postavlja fotografije na Instagramu. Kako je napisala pored jedne, iza nje je… »

Oslobođeni Norvežanin i Filipinka, taoci Abu Šajafa

Blic 17.09.2016
Teroristička organizacija Abu Šajaf oslobodila je norveškog državljanina i Filipinku koje su držali kao taoce duže od godinu dana, saopštila je danas filipinska vojska. Teroristi su za njih zatražili otkup. Ekstremisti Abu Saifa ubili su ranije… »