Izvor: Blic arhiva vesti 17.09.2016

Janković: Promovišem ljudska prava, ne bavim se kampanjom

Blic 17.09.2016
Zaštitinik građana Saša Janković saopštio je da je učestvovao u snimanju serijala "Moje pravo", koji građane upoznaje s pravima i institucijama nadležnim za njihovu zaštitu, te da je pokušaj da se to predstavi predsedničkom kampanjom potpuno… »

Samit o izbegličkoj balkanskoj ruti 24. septembra u Beču

Blic 17.09.2016
U Beču će 24. septembra biti održan samit o balkanskoj ruti na koji su pozvani lideri deset zemalja koje su najviše pogođene migrantskom krizom, među kojima i Srbija, potvrdili su večeras evropski zvaničnici. Mađarski premijer Viktor Orban je… »

Mijatović: Istražiti sve napade na novinare u Srbiji

Blic 16.09.2016
Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović pozvala je danas vlasti u Srbiji da u potpunosti istraže zastrašivanja i pretnje upućene novinarima. Mijatović je u pisanoj izjavi navela da sa velikom zabrinutošću prati seriju incidenata… »

Panika u Nju Džersiju: Eksplozija uoči humanitarne trke, policija pronašla još jednu bombu

Blic 17.09.2016
Improvizovana bomba eksplodirala je danas u Nju Džersiju, u Sisajd Parku, pred početak dobrotvorne trke na kojoj se okupilo oko 5.000 ljudi, javili su američkii mediji. #MAGA #Breaking #NewJersey FBI☆DHS investigate pipe bomb EXPLOSION along 5K RACE… »

Vulin: Ako ekonomski migranti ne mogu u EU, ne mogu ni u Srbiju

Blic 17.09.2016
Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da za ekonomske migrante za koje nema mesta u Evropskoj uniji, neće biti mesta ni u Srbiji. Vulin je rekao novinarima da svako ima pravo da zatraži azil na… »

Parada ponosa zatvara centar: Ukidaju se tramvaji i trole, autobusi menjaju trase

Blic 17.09.2016
Zbog održavanja "Parade ponosa" sutra već od ranih jutarnjih časova, pa sve do 16 sati biće promenjen režim saobraćaja ali i trase linije javnog gradskog saobraćaja u okolini putanje šetnje, od parka Manjež do Trga republike. Iako je sama šetnja… »

Tramp priziva ubistvo Klintonove? "Oduzmite oružje njenim telohraniteljima, da vidimo šta bi joj se dogodilo"

Blic 17.09.2016
Republikanski kandidat za američkog predsednika Donald Tramp izazvao je nove kontroverze u petak uveče već drugi put govoreći o potencijalnom ubistvu svoje demokratske suparnice Hilari Klinton. "Mislim da bi njeni telohranitelji trebalo da odbace… »

Milan Dabović sutra na saslušanju u tužilaštvu

Blic 17.09.2016
Crnogorski državljanin Milan Dabović, koji je u petak uhapšen u centru Beograda, sutra će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić. Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o pokretanju… »

Turska:Privedeno preko 20 osumnjičenih za povezanost sa is

Blic 17.09.2016
Turska policija je privela više od 20 osumnjičenih za povezanost sa Islamskom državom, ukljucujući i Sirijca za kojeg se veruje da je organizovao napad u Istanbulu, prenosi danas turska štampa. Policija u turskoj prestonici Ankari uhapsila je… »

Višegradska grupa šalje policijska pojačanja i novac na balkansku trasu

Blic 17.09.2016
Zemlje Višegradske četvorke u okviru svoje nove politike takozvane elastične solidarnosti u migracijskoj krizi izdvajaju nova sredstva i šalju dalje desetine policajaca na balkansku migracijsku trasu. Za početak Češka na balkansku trasu šalje 20… »